fredag, januari 10, 2014

Blindtarmsblommor

Alltså, min chef. Vad ska man säga?!?
 VILKEN CHEF!!!!! Idag ringde ett blomsterbud på dörren. Jag tog emot eftersom jag jobbade hemifrån. När jag såg blombudet var jag i stort sett säker på att det var blommor till M. Antingen skickade från familjen i Sverige eller från hans kollegor här. Trodde jag. Jag hade rätt i att det var blommor till M. Men jag hade helt fel beträffande avsändaren. De var nämligen från min Storchef i Paris! Som aldrig någonsin ens träffat M. Jag hade inte heller berättat om hans blindtarmsoperation för henne. Men min gulliga chef här i USA, måste ha berättat för Parischefen som då gått iväg och skickat blommor till honom. Med en hälsning om "Speedy recovery". Alltså, hur gullig får man vara? Jag blev helt rörd. 

Om jag någonsin någonsin någonsin blir någon form av chef önskar och hoppas jag verkligen att jag ska komma ihåg min Parischefs otroligt fina egenskaper. Både de rent professionella och de här andra. De. Personliga. Egenskaperna. Ja, hon är lite som vår "Team-mamma". Hon bryr sig verkligen. Hon månar om oss. Utan att "hönsa". Hennes inställning är att jobbet är viktigt viktigt viktigt. Man slöar inte där inte. Man levererar. Raka rör och direkt kommunikation. Kritik måste man vara beredd på att få om man inte presterar på den nivån hon tycker att man borde. MEN, hon har också ett hjärta av guld. Och hennes filosofi är verkligen att familjen och livet utanför jobbet ändå går först. Det finns "Jobbet". Och så finns "Livet". Ens egen och familjens hälsa går alltid först. Alltid. 

Och denna inställning är väl den som ligger bakom att hon nu skickat en bukett blommor till min M och en hälsning om ett snabbt tillfrisknande. Hon är fasiken min idol!

7 kommentarer:

bettankax sa...

Så omtänksamt. Din chef verkar ha fina egenskaper. Underlättar när man har ett krävande jobb att få uppskattning på olika vis.
Hoppas maken din nu känner sig bättre dag för dag.
Önskar er en fin helg:)
KRAMAR!!

Taina sa...

DET var inte illa! Från STORchefen och allt. Gillar't! Minns när JAG fick blommor från Jonas chef när vi flyttade hit som "tack" för all support, dvs utan familjen hade vi ju aldrig flyttat hit och då hade han ju inte fått Jonas till fabriken...det finns bra chefer där ute.

Kramar!

Martina sa...

Tänk om alla chefer vore sa!!
Sma saker som verkligen gör stor skillnad.
Kramar

Therese sa...

Vilken fantastisk chef!!!
Förstår att du blev rörd.
Kram

Desiree sa...

Det var jättegulligt av din chef att skicka dessa blommor. Det visar att du har tur och både har en bra närmsta chef som har förståelse och en fin och omtänksam stor chef. Jag tror också du måste gjort ett gott intryck på storchefen. Jag är övertygad om att de tycker väldigt bra om dig på jobbet och du anses som en väldigt värdefull medarbetare.
Kram!

Marianne sa...

Vilken toppenchef! Det är verkligen skillnad på bra och andra chefer. De som är bra är underbara att jobba med, hur krävande de än är, medan man undrar varför andra har blivit chefer över huvud taget. Visst har man varit med om båda sorterna, och några ligger varmt om hjärtat och kommer alltid att stanna där.

Hoppas M är bättre!

Kramar!

Suzesan sa...

Så snällt. Så där hjärtlig borde alla människor vara då skulle allt funka så mycket bättre. Också typiskt fransk omtanke!! De är ju bra på att pyssla om. Oavsett hon hon är fransyska eller inte!! och med det säger jag inte att det bara är så alltid och överallt. Generaliserar aldrig.

Så himla snällt. Bra egenskaper.

Kram
/Susanne