måndag, januari 20, 2014

Oledig ledig måndag

Idag är det Martin Luther King Day. Skolorna är stängda. Så är även vissa arbetsplatser. Dock inte min. Jag har ju dessutom mycket jobb (igen) eftersom jag fått en ny uppgift av Storchefen i Paris som ska vara färdig till på onsdag. Och denna gången vill jag verkligen göra ett bra jobb. Allt för att uppväga missförståndet och riset jag fick i fredags. Men det känns ok. Förutom att det alltid är lite krångligt när skolorna är stängda fast man själv måste jobba. Dock har en av Lill-Skruttans vänner sitt 5-års kalas idag så det blir åtminstone ett par timmar för henne med sociala aktiviteter. M och hon kommer gå dit medan jag jobbar vidare. Sedan får det väl blir hemmasittaraktiviteter här hemma för henne. Hon brukar kunna roa sig ett tag med någon film eller med iPaden eller datorn. Det är mer eller mindre nödvändigt eftersom även M måste jobba en del. Jag hoppas det ska gå bra. Kanske inte det mest eftersträvansvärda föräldraskapet, men ibland får man helt enkelt försöka jonglera med de bollar man råkar ha tillgängliga.

Hoppas ni alla där ute får en fin vecka!

7 kommentarer:

Martina sa...

You go girl! Alla gör vi misstag och ingen är perfekt och missförstand är ju tyvärr sant som händer. Det viktigaste är ju ända att man kan acceptera ett misstag och att man har kämparandan att ga vidare och ta igen det.
Lycka till!
Stora kramar

Miss Marie sa...

Håller med Martina, det händer alla nån gång, och det kan ju nästan vara skönt att du blivit utskälld, då VET du verkligen att du gjort fel, annars kan man ju gå runt o tänka om chefen tycker att man gjort fel eller inte eller har man gjort fel eller inte eller har man... Ja, du fattar! Lycka till med nästa deadline, tror det kommer gå kanon! :) Och ja, man är inte alltid de bästa föräldrarna, men man kan bara göra sitt bästa! :)

Marianne sa...

Hu, läste ditt förra inlägg nu. Nej, sånt är man inte van vid, och jag tror också att (i alla fall gäller det nog mig) vi har svårt att acceptera att vi själva har gjort någonting mindre än perfekt. Män (generellt sett) har nog lättare att rycka på axlarna och säga "ja misstag gör väl alla" och gå vidare, medan vi tar åt oss och tycker att det är fel på oss, att vi är världens mest misslyckade figurer och nu kommer INGEN vilja ha med en att göra ... Fast så är det så klart inte, för som du säger, du har ju fått massor av ros, till och med en ROS och M fick ju en kvast han också när han var sjuk. Så gör man inte till en medarbetare som man tycker är kass.

Jag är övertygad om att du är superduktig, faktiskt. Det märks på dig. Och jag är övertygad om att du kommer att fixa det där tills på onsdag. Ta rätt tid, den här gången! :-)

Stora kramar!!!

mammaxtre sa...

Man gör så gott man kan och det får lov att vara gott nog.

Sköt om dig

Saltistjejen sa...

Martina,
Tack! Och visst är det så. Att kunna acceptera de misstag man gör, lära från dem och sedan använda den erfarenheten är väl det bästa man kan göra.
Kram!


Miss Marie,
Jo, jag tycker också det är bra att få veta direkt när något är fel istället för att gå runt och tro att allt är ok, men sedan få veta låååångt senare att det inte alls var det. Enda sättet att lära sig och utvecklas är ju att få veta vad som var bra och vad som inte var det. Endast då kan man förändra. :-)
Tack!!


Marianne,
Självklart kan det vara svårt att tycka att det är ok att man gör misstag. Även då man vet att alla gör det. I detta fallet kändes det dock så himla onådigt eftersom det var ett klart kommunikationsfel. Men så är det väl å andra sidan ofta. Nu vet jag iallafall och lär inte göra om just DET felet igen haha!
Vad gullig du är också. Jag vet inte om jag är särskilt superduktig direkt, men jag försöker alltid göra ett bra jobb. Tycker det är viktigt både för min egen del och för de man jobbar åt.
Kramar!

Saltistjejen sa...

mammaxtre,
Tack söta du! Och jo det är ju aldrig så att man gör misstag med flit...

Desiree sa...

Jag är övertygad om att sådant händer hela tiden i alla familjer. Man måste ibland kompromissa och jonglera. Det låter som en bra ledig dag ändå för E med födelsedagskalas. Det är ju absolut inte fel med lite egentid för film eller med paddan för henne sedan. Förstår helt klart att du vill se till att lägga extra manke till detta uppdrag efter helgens missförstånd.
Kram!