onsdag, januari 08, 2014

Hemma igen

Först vill jag börja med att TACKA alla er som tänkt på oss. Som stöttat och peppar. Med kommentarer här i bloggen eller hälsningar via Facebook eller sms. Det känns verkligen så fantastiskt fint att få ett sådant stöd. Här långt från familjen kan det ju ibland kännas lite ensamt då det händer sådana här saker, men att då få stöd och pepp från vänner och familj runtom i världen hjälper verkligen. Så snälla, söta, rara ni TACK! TACK! TACK!

Och nu är vi återigen fulltaliga. M är hemma igen. De ringde från sjukhuset i förmiddags och sa att jag kunde komma och hämta honom. Vi fick vänta ett bra tag innan vi kunde lämna sjukhuset men det gjorde inget. Bara att få träffas igen och veta att han skulle få komma hem med mig kändes som den bästa presenten! Och sköterskan som skötte om det sista var så himla gullig. Hon såg såklart att jag var gravid (det går verkligen inte att undvika nu) och frågade vilken vecka jag var i. Sedan sa hon att det ju var "tur i oturen att M opererats nu och inte senare när det var större risk att bebisen skulle komma ut. Inte så roligt om vi legat i varsin säng på sjukhuset samtidigt med något som skulle ut ur våra magar..." Och det hade hon ju alldeles rätt i. Den tanken flög faktiskt genom mitt huvud igår också. Att det var tur att detta inte hände samtidigt som en förlossning.

Det verkar som om M fått väldigt bra behandling på sjukhuset också. Han sa att alla varit så otroligt gulliga och hjälpsamma där. Även om det varit rätt kaotiskt till och från också. Särskilt på akuten såklart. Där märktes det verkligen att han var på ett av de störta sjukhusen här i NYC. Men på det stora hela verkar han nöjd. Att de gjorde en titthålsoperation var ju väldigt bra också. Nu har han "tre mindre hål i magen" istället för ett stort snitt över hela buken. Hans mage liknar lite ett bowlingklot om man tänker på hålen. De sitter liksom i en "triangel".

M mår efter omständigheterna bra. Självklart har han ont men han får smärtstillande nu och jag kan se att det ändå är stor skillnad på sviterna efter en titthålsoperation jämfört med en "vanlig" bukoperation. När Lill-Skruttan kom ut med kejsarsnitt kunde jag ju inte gå de första två-tre dagarna utan M skjutsade mig i rullstol till och från NICU. Men M promenerade hem från sjukhuset idag (ca 5 block) och det gick bra. Här hemma har han dock tagit det lugnt och på eftermiddagen sov han mest. Så nu hoppas jag att han återhämtar sig ordentligt. Både jag och Lill-Skruttan är så glada över att ha honom hemma!


Bowlingklotet är lånat från nätet: http://www.soderhamn.se/upplevaochgora/idrottmotionochfriluftsliv/bowlinghallen/faqfragorsvar.4.3dfd1c6f124b57369b980001426.html

10 kommentarer:

Liz sa...

Men oj, vilken chock att det var sa allvarligt, men sa skont att hora att allt gatt sa bra. Men anda, man kan ju tanka sig vilka hemska tankar man hinner fa nar man inte far tag i honom och inte vet hur det gar. Sa harligt att han nu ocksa har kommit hem och att han forhallandevis mar bra, aven om han givetvis kommer ha ont ett par dagar.

Sa bra att han tog sig till ER sjalv, gar det riktigt langt kan ju blindtarmen brista och da ar det ju verkligen inte att leka med!

Nu pusta ut och ta hand om varandra!
Stor kram

Sahra sa...

Underbart att ha honom hemma igen. Titthål? Visste jag inte att man kunde utföra på en blindtarm. Skönt. Känns ju onekligen som ett mindre ingrepp. Antar att lillskruttan är själaglad över att han är hemma. Blev du hemma nu? Får det konsekvenser på ditt jobb eller har du kunnat jobba hemifrån? Vad är företagets policy när man får barn? Hur länge kan du vara hemma sedan? Blir det kejsarsnitt igen?
Många frågor av blandad karaktär. Lite nyfiken på olikheter och likheter. Kram

Lisa sa...

Vad skönt att M fick komma hem & att han mar bra efter omständigheterna! Har tänkt jätte mycket pa er!
Hoppas han tar det lugnt & kryar pa sig ordentligt nu.
Kramar, Lisa

eastcoastmom sa...

Titthål, wow! Starkt av honom att kunna gå hem. När jag opererades för blindtarmen som barn blev resultatet 11 stygn. Ser inte snyggt ut.

Annika sa...

SÅ skönt!! OCH så bra med titthålls-op!
Kan tro att han är medtagen nu. Vila, vila som gäller.
Ja, jag säger det igen, vilken TUR att han gick då han gick så att inte blindtarmen brast, för det är ju livsfarligt.
TACK och lov att allt hanns i tid.
Vad ont han måste ha haft, alltså. SÅ glad att ni är samlade igen.
Kramar!!!

Saltistjejen sa...

Liz,
ja det kom lite chockartat eftersom allt gick så fort. Samtidigt är det ju skönt att de gick just fort. Och att han nu är opererad och mår bättre.
Kram!!


Sahra,
ja det är såååå skönt att han är hemma nu och att allt gick så bra. Jag visste inte heller astman gjorde titthål på blindtarm men det är superbra att man kan göra ett mindre ingrepp med samma resultat.
Jag kan som tur var jobba mycket hemifrån så jag har gjort det igår samt ska göra det idag o imorgon. Min chef är otroligt flexibel och förstående vilket är fantastiskt! Vad gäller mammaledighet så kommer jag (förhoppningsvis) vara hemma i 3 månader Men troligen blir den mesta tiden obetald. Så det kommer bli lite småknapert här i vår men det känns ändå helt ok. Jag hoppas på att kunna föda naturligt, men självklart är jag inte emot k-snitt ifall det är några som helst problem. Jag är ingen "rabiat-måste-föda-vaginalt-till-varje-pris-kvinna". ;-)
Kram!!


Lisa,
Tack gulle du! Och ja det är skönt att han är hemma och på väg att tillfriskna nu!
Kram!


eastcoastmom,
japp det var titthål. Och jo han promenerade hem. Nu är han på jobbet en sväng men sa att han inte skulle bli där så länge. Han är fortfarande rätt medtagen ändå.


Annika,
Ja det är sååå skönt! För oss alla. Vila gör han men han ville ändå in på jobbet en stund idag. Tur han har så nära. :-)
Kram!!

Suzesan sa...

Titthål så skönt att slippa det stora ärret. Bowlingklot var kul.

Oj att han orkade gå hem själv. Jag tycker det är jobbigt med titthål för all gasen när den ska ur kroppen. Gör ont i axlarna. Som kramp. Jag har gjort titthål och då gick de in vid naveln så det syns knappt. De berättade att de blåser upp magen som en ballong då därför visste jag.

Tur M är hemnma. Oj alltså nyoperaerad och går hem och sen till jobbet. Jösses.

Kram
/Susanne

Trillingnöten sa...

Vilken chock att komma hit och läsa detta!! Galet!! Jag är så glad att det gick bra OCH att han faktiskt gick till sjukhuset och fick det undersökt. Dte ä rju lätt hänt att gå och dra med smärtan och sen blir det bara värre...Verkligen skönt att höra att allt är bra! Hälsa honom och hoppas nu att tillfrisknandet går snabbt!

Martina sa...

Härligt att M är hemma igen och allt har gatt bra!
Och ja det var ju verkligen bättre att det hände nu än samtidigt som du ska föda bebisen!
Kramar

Saltistjejen sa...

Suzesan,
Ja det var bra m titthål. Mycket snabbare återhämtning också! :-) Jag visste inte att man blåste in luft när man gjorde titthål. Tack för att du berättade.
Kram!


Trillingnöten,
Ja det blev lite chockartat för oss också faktiskt eftersom allt skedde så snabbt. Men det är väldigt skönt att det är över nu och att han mår såpass mycket bättre redan.
:-)


Martina,
Ja det känns väldigt skönt! Och visst var det tur i oturen att detta inte skedde samtidigt som man själv var på förlossningen...
Kramar!