tisdag, januari 28, 2014

Ett år till

Så kan man lägga ytterligare ett år till det här "nya" decenniet som började förra året. Ett år som på många vis känns som det gått minst lika fort som de andra senaste 10+ åren. Samtidigt, ett år som innehållit otroligt mycket. Vi får väl se hur det här nya kommer att bli. Spännande gissar jag. Till och med lite läskigt kanske?

Nu på morgonen blev jag väckt av fin sång och paketöppning i sängen. Sedan frukost. Men eftersom det är vardag så var det inte något längre firande. Min första telefonkonferens började klockan 8. Och Lill-Skruttan skulle ju till skolan. Eftersom jag ju drar vidare till Paris ikväll var hon inte helt glad då vi sa hejdå. Hon visste ju att det var ett hejdå ända fram till söndag. Vilket hon uttryckte var "JÄÄÄTTELÄNGE!" Hon och M får göra en Nedräkningskalender ikväll.

Jag blev otroligt Glatt Överraskad över min ena present. En Kamera! Jag hade pratat med M om att jag, trots att iPhonen tar väldigt bra bilder (för att vara telefon är bilderna fantastiskt bra tycker jag) ändå saknar en liten "pocketkamera". Något som är litet och lätt att ta med. Den stora systemkameran är ju som en mindre robot och det är ofta jag inte tar med den just för att den är för stor och otymplig. M som är lite av en teknik- och elektroniknörd hade såklart tagit kamerkollandet på allvar och efter surfande på nätet och läsande av recensioner bestämde han sig för en liten Lumix. Så COOL! Och ja, detta är faktiskt en "systemkamera" fast i ytterst smidigt format! Man kan ta bort och byta objektiv om man vill. Ändå supersmidig och liten. Går lätt ner i en ficka eller en mindre handväska.

Fick även andra jättebra presenter. Presentkort på skor. Av Svägerskan med familj. TACK!!! Passar perfekt nu till våren. Och redan igårkväll blev jag faktiskt grattad av Olgakatt som Facetimade då. Hon är ju en riktig nattuggla så hemma i Sverige var det en bra bit efter midnatt och därmed redan min födelsedag. Tyvärr har presenten från Svärmor inte kommit fram än. Skickad med post för ca två veckor sedan. Det är verkligen typiskt för hon har så ofta otur med saker hon skickar. Vi får hoppas att det inte kommit bort helt eller stulits, utan att det kommer fram senare. Och jag vill ändå TACKA! 

Som present till mig själv köpte jag faktiskt en väska. Jag har länge velat ha en rätt stor handväska som framförallt kan vara praktisk när man ska resa. En som rymmer lite mer. Denna hittade jag och tyckte var både snygg och praktisk. Den kommer bli perfekt att ha med till Europa nu. Att kunna ha som "personal item" på flyget. Stor nog att rymma lite jobbgrejer, kanske någon extratröja, och andra bra-att-ha-när-man-reser-saker.

Lill-Skruttan hade ritat ett jättefint kort och skrivit så fint från hela familjen. Självklart var Lipton och Tazo också med.

Nu måste jag jobba färdigt det sista. Sedan blir det lunch med M någonstans i närheten och så packa färdigt och göra i ordning inför resan. Blir upphämtad med taxi här vid kvart i fem och hoppas att det inte ska ta alltför lång tid att ta sig genom trafiken till JFK. Vi får se när jag bloggar igen. Eventuellt kommer det dröja lite. På Facebook och Instagram kommer jag nog troligen ändå att synas lite under denna resan. Även om det kanske inte blir jätteofta där heller.

24 kommentarer:

Marianne sa...

Grattis på födelsedagen, Saltis! Vilket FINT kort E har gjort till dig, och vad duktig hon är på att skriva! Helt otroligt!

Snygg väska och fin kamera. Håller med, ibland skulle man vilja ha en liten kamera - och då kommer jag på att jag har en. Men det var något vajsing med den har jag för mig. Måste nog plocka fram den och se om den går att använda.

LYCKLIG RESA! Och var rädd om dig!

Kramar!

Sahra sa...

Stort grattis igen. Vilka fina presenter. Åsså en parisresa på det. Kanske inte så kul att åka iväg på födelsedagen förstås. Var rädd om dig. Du har väl stödstrumpor?
Kram

Saltistjejen sa...

Marianne,
TACk gulle dig! Och ja E älskar att rita och måla. Regnbågar är en favorit just nu.
Liten kamera ska bli SÅ KUL att ha igen faktiskt. :-) Så kolla du din och se om den fungerar.
Kram!!


Sahra,
Tack vännen! Ja Parisresan ska bli rolig även om det inte blir så mycket "ledig tid" direkt. Men lite roligt känns det ändå.
Och jag ska vara rädd om mig. Stödstrumpor har jag faktiskt inga. Borde jag kanske det??? Det enda jag har klart för mig är att jag måste upp och "gå" i planet regelbundet.
KRAM!!

Anna, Fair and True sa...

Grattis! Själv har jag inte hunnit bli firad än. Skulle på konferens idag så något firande hanns inte med i morse. Nu ikväll kommer dock min kusin på middag. Han råkar vara här på jobbresa. Så nu ikväll blir det lite firande.

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
Vad kul att din kusin är på jobbresa hos er så ni kan fira ihop ikväll! Hoppas du får en fin födelsedagskväll!
Kram och GRATTIS!

Therese sa...

Stort varmt grattis på din dag!
Kramar

Anonym sa...

Grattis både på din födelsedag och till den nya familjemedlemmen som snart ska anlända!
Ha en trevlig Paris-resa, själv ska jag in till NYC på lördag och titta på "mother-of-the-bride" klänningar
:-)

Bea i NJ

Saltistjejen sa...

Therese,
Tack!!!
Kram!


Bea,
Tack! Och du DET låter ju superspännande med "mother-of-the-bride" klänning! Det är alltså bröllopsplanering på gång. Stort Grattis till dig och den blivande Bruden & Brudgummen!!
Kram!

Martina sa...

Massor med grattiskramar till dig! Och sa fint du blev uppvaktad med en massa fina presenter ocksa.
Förstar att E tyckte att det var ledsamt att säga hej da i morse.
Hoppas nu att din resa gar jättebra!
Kramar

Katta sa...

Grattis! Jättefint kort! Vad E. har blivit stor det ser jag verkligen nu! hoppas du fick en bra dag! Kram

Channal sa...

Till Paris... och vilken morgon! Fina kort och en smashing kamera!

GRATTISKRAM! Anna

Saltistjejen sa...

Martina,
TACK! Och ja det var en fin uppvaktning nu på morgonen.
Kram!


Katta,
Tack tack! Ja kortet tar jag faktiskt med mig på resan. :-)
Kram!


Channal,
Tack söta! Japp det var en perfekt födelsedagsmorgon.
Nu Paris nästa!
kram!

Desiree sa...

Grattis än en gång. Låter som en väldigt fin dag trots att du behöver resa på din födelsedag.
Kameran tror jag du kommer att älska. Jag har ju en Lumix också som jag är otroligt nöjd med. Vilken bra och fin present som du säkert kommer ha mycket glädje av. Mycket bättre med en liten och nätt kamera än de stora systemkamerorna som blir så otympliga och tunga att det inte blir av att man släpar med sig dem.
Gillar din present till dig själv också jättemycket. Den var supersnygg och väldigt praktisk. Man behöver just en väska som rymmer lite mer, lite extra grejer då man reser men även till vardags.
Ha en bra resa nu.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
TACk vännen!
Ja jag minns att du har en Lumix som du var otrolig nöjd med tidigare.
Kul!
Kram!!

Anne-Marie sa...

Stort grattis igen Saltis! Vilken kamera du fick. :) Och så fint E skrivit och tecknat/målat. Hon är väl snart ingen Lill-Skrutta. ;)
Hoppas att resan går bra och din väska ser ju perfekt ut. Snygg och praktisk. Kramar!!

Annika sa...

GRATTIS IGEN!! OCH vilken fin kamera. Lumix är så himla bra. Tycker min gamla lumix tog toppenbilder så där har du ett riktigt guldkorn.
Snygg väska också.
Nu är du nog i luften.
Lycklig resa!!!
Kram!!

Ann sa...

Grattis på födelsedagen!
Hoppas du får en bra resa!

Charlie sa ... sa...

GRATTIS finaste Saltis!!!

HURRA HURRA HURRA!!!

Underbara presenter också. Väskan är ursnygg och kameran blir jag avis på. Precis, systemkameran är för tung och jag märker redan nu att det inte kommer fungera att ha med den överallt. Jag behöver en liten kamera som kompletterar!

Ha en härlig resa till Paris (förstår att det är jobb också, men hoppas du hinner njuta lite av staden)

Varma födelsedagskramar!!!

LOtta

Liz sa...

Harligt att du hann med en fin fodelsedagsmorgon med dina fina! Vilka fina presenter du fick! Fantastiskt fina teckningar och kort fran Ella, och sa en kamera, en mindre modell, blir sakert kanonbra! Det ska ju vara ett fint marke, och flera har ju konstaterat att det var ett bra kop!

Snygg vaska ocksa, gillar mycket!

Hoppas nu att allt gick bra pa resan och att du forhoppningsvis kan sova lite ocksa infor stressiga dagar!

Varm kram och annu en gang, stort Grattis!

ExPIAtriate sa...

Grattis igen och vilket harligt uppvaktande! Vilken fin teckning Lill-Skruttan har gjort och hon ar sa duktig pa att skriva!
Wow vilken snygg vaska, perfekt att kunna ta med lite av varje! Jag ska ocksa onska mig en mindre kamera, haller med om att det ar ett helt projekt att slapa pa en systemkamera och den tar upp all plats I vaskan ocksa.
Stodstrumpor ar bra, jag hade det nar vi flog fran Singapore till Sverige da Joli skulle fodas och det var stor hjalp! Hoppas du far en bekvam flygning och underbar resa och hinner se lite mellan allt jobb! Spannande ar det I alla fall!
Kram!

Mala sa...

Grattis från mig med. Kanon med en mer praktisk kamera, snygg väska och jättefin teckning. Hoppas du får en bra resa till Paris. Hälsningar Malin

Lisa sa...

GRATTIS Saltis! Synd att du maste resa pa din födelsedag! Hoppas du far lite tid för sightseeing i Paris.
Kramar, Lisa

Anne sa...

Åh, din födelsedag! Minns den är nån gång i januari. Ett litet försenat grattis! Nu är du i Paris, fullt upp förstås och jag hoppas allting går bra och att det blir en bra business trip.
Massor med grattis, bästa du!
KRAM

Suzesan sa...

Grattis och hurra. Försenat men dock bättre sent än aldrig. Ja ja nu är du på resa. Som en present det med. FINT kort från LillSkruttan och fin kamera. Just den har jag sneglat på. Tänkt på.

/Kram
/Susanne