lördag, januari 25, 2014

Central Park i vinterskrud

Jag har haft en otroligt bra fredag. Så ljuvligt efter den senaste veckans jobbpress. Det var relativt lugnt på jobbfronten under dagen och jag bestämde med finaste Annika att träffa henne och hennes familj på eftermiddagen. En fika ihop. På West Side intill Broadway. Promenerade genom ett kylslaget men vackert New York City. En liten sväng i södra Central Park. Så pudervit. Så fantastisk! Jag älskar verkligen Parken. Alltid. Alla årstider. Men att se den vintervit är lite extra magiskt eftersom det inte händer sådär väldigt ofta. Ett par dagar per år som mest. Eftersom Annika och hennes familj var något senare än planerat kunde jag strosa lite i Central Park och passade på att ta lite foton. Vilken energiboost! Kylan bet i kinderna, men så länge man rörde sig och man inte var på ställen där det vinden tog i gick det bra. Häng med på en kort promenad i en vintervacker Central Park!

På väg in i Parkens Sydöstra hörn stod denna mannen och matade duvorna




Ja, isen såg onekligen rätt tunn ut här

Älskar de här små skyltarna på bänkarna runt om i Central Park












På väg ut ur Parken




Sedan värmde vi oss med en fika. Hade planerat att träffas på AQ Café men det hade tydligen stängt igen! Så det blev samma plats, men ett "nytt" kafé där istället. Men vad gjorde det?! Det roligaste var ju att få träffa Annika. Så ROLIGT! Och vi kommer även att hinna med att ses en stund imorgon också. Lyx!

Blå timmen i Central Park

Efter denna härliga eftermiddag följde en lugn skön kväll. Jag hämtade Lill-Skruttan hos hennes kompis och de hade haft en jätterolig eftermiddag tillsammans. Sedan blev det middag. Köttgryta med ris. Som puttrat hela dagen i vår slow cooker. Love it! Fredagar har sedan en tid tillbaka blivit kvällen för "Familjefilmmys". På Lill-Skruttans "begäran". Vi hade faktiskt ett familjeråd "á la Familjen Hedenhös" (senaste julkalendern) om saken och det klubbades då igenom. Igår såg vi om "The Incredibles". Vanliga nattningsproceduren och sedan såg M och jag kvartsfinalen i "På Spåret" tillsammans innan det var sängdags för oss. Idag blir det jobb för M medan jag och Lill-Skruttan ska ta oss till Central Park för lite vinterlek. Temperaturen ska bli något högre idag och ligga strax under nollan.


12 kommentarer:

Lotta sa...

Vi saknade dig idag men härligt att ni sågs igår!

Parken är ljuvlig alla årstiden men jag håller med om att den är extra magisk i snö. Jättefina bilder - så glad att du hade kameran med dig! Det ser lugnt och rofyllt ut.

Ha en skön kväll!

KRAM!

Lisa sa...

Härlig bildkavalkad (gillar!!!) och vad kul att du & Annika kunde träffas!
Kramar, Lisa

Saltistjejen sa...

Lotta,
Tack vännen! Och ja det hade varit otroligt roligt att kunna ses idag men det får bli en annan gång. Det fungerade bara inte att få ihop det denna gången.
Härligt att ni hade det bra iallafall!
KRAM!


Lisa,
Tack vad roligt att du gillade bilderna! Och ja det var superkula tt träffa Annika. Hoppas kunna göra det imorgon också.
Kram!
Kram!

Therese sa...

Ååååh vad jag längtar tillbaka! September kan inte komma fort nog enligt mig :)
Ska bli kul att se parken i grönt. Sist jag gjorde det var 20 år sen.
Underbara bilder har du tagit!
Kramar

bettankax sa...

Alltid lika mysigt att få följa med på promenad och sen fika. Å vad jag tycker om er tjejer:)
KRAMAR!!

Saltistjejen sa...

Therese,
Tack! Och jag förstår att du längtar. Och septermber är en av mina absoluta favoritmånader här. Parken och staden är ljuvlig då. :-)
Kram!!


bettankax,
Tack tack vad gullig du är. Kul att du ville följa med!
Kram!!

Annika sa...

OCH idag ska vi ses IGEN!!!!
Jag och min Saltis :-)
Så roligt!!
Ja, det är magiskt i parken. Hoppas vi kan ta en liten svängom där idag också. Washington Square Park var en saga igår i snöfallet.
Ses snart!!
KRAM!!

Saltistjejen sa...

Annika,
JAAAA det ska bli så roligt att ses igen!!!! :-) Så trist bara att M inte kan komma men han är som sagt väldigt stressad just nu över jobbet. :-/
Parken idag lä vara fantastiskt vacker. Själv tror jag att jag skippar den idag men ni kommer kunna ta härliga bilder och njuta där. Roligt att ni har en heldag här utan "krav" eftersom K gjorde sin sista audition här igår.
Kram och Ses Snart! :-)

eastcoastmom sa...

Underbara bilder från parken! Och ja, vi saknade dig. Nästa gång. Då.

Saltistjejen sa...

eastcoastmom,
Ja nästa gång då! :-)
Men jag hörde att ni haft det väldig trevligt iallafall.
Kram!

Marianne sa...

Så vackert!

Och så roligt med familjeråd på begäran av de yngsta i familjen! Härligt, och vilket bra inflytande Hedenhösarna hade!

Som sagt, önskar jag hade varit med!

Kramar!

Saltistjejen sa...

Marianne.
Tack!! och ja visst var det lite roligt med familjerådet. jag gillar det.
Kram!