tisdag, februari 22, 2011

Eller inte....

Okej ÅTERIGEN har vi misstagit oss. Vår lilla Skrutta som vi var helt säkra på var frisk idag har fått feber. Igen! Otroligt! Imorgon ringer vi läkaren för detta måste vi få diskutera. Vad kan det vara egentligen? Varför denna "fram-och-tillbaka-sjuka"? Vad betyder det? Är det något "allvarligt" som kräver en mer detaljerad undersökning? Finns det något vi kan och kanske till och med bör göra?

Hela dagen idag tyckte jag att hon verkade tillbaks på banan. Bara något tröttare än vanligt vilket inte var särskilt konstigt. Men nu när jag kom hem efter att ha träffat min kompis så berättar M att Lill-Skruttan återigen har feber. Lite drygt 38 grader. Och hon verkar trött trött trött trots att hon sov mellan halv tre och halv sex, och då mer eller mindre tvingades upp av M. Nu sover hon igen och den normala 1-1,5-timmesnattningen gick på en kvart. Stackars liten. Och själv känner jag mig frustrerad, lite småorolig och maktlös. Som sagt imorgon ringer vi hennes läkare.

Middagen med min vän var iallafall jättemysig. Vi åt på en fransk liten restaurang ett par kvarter härifrån där de lagar "fransk husmanskost", Les Sans Culottes. Till förrätt får man alltid in en korg med frukt och grönsaker samt en ställning med olika korvar. Till detta bröd samt paté. Jag tycker att enbart förrätten är supergod och gillar verkligen det här rustika sättet att servera det hela. Vi valde sedan båda två deras goda Boeuf Bourguignon och efter detta en liten dessert. Om man gillar små mysiga ställen med god mat till mycket bra priser samt supertrevlig personal kan jag varmt rekommendera detta ställe! Det blev mycket prat som alltid när vi ses. M hade dessutom det otroligt goda omdömet att inte ringa eller skicka sms om Lill-Skruttans återkommande feber. För att jag skulle få ett break. Tack! Jag fick ju veta ändå tids nog.

Grönsaks- och fruktkorgen.


Goda korvar av olika slag.

Nu får vi se hur morgondagen artar sig. Men en sak har jag lärt mig efter de senaste dagarna och det är att jag inte kommer säga, tro eller skriva här att Lill-Skruttan är frisk förrän hon varit symptomfri i minst tre dagar i sträck nästa gång.

22 kommentarer:

ExPIAtriate sa...

Vad gott det ser ut! Ibland saknar jag ocksa det dar rustika, det finns liksom inte har i Dubai!
Hoppas Lillskruttan blir frisk snart! Jag vet att mina barn ibland pendlar fram och tillbaka och att det oftast inte ar nagot allvarligt utan de behover mest att fa vara hemma och vila men sjalvklart ska ni ringa lakare for att fa definitivt besked. Hoppas det loser sig och hon ar tillbaka i god form snart igen!

Kram!
Pia

Syster i söder sa...

Krya på den lilla stackaren! kram!

Desiree sa...

Aj då vad synd med bakslag i tillfrisknade processen. Jag förstår att det måste kännas jobbigt för er alla och frusterande. Ja att boka en läkartid är nog det bästa för att kolla upp vad det kan vara.Om det är någon seg infektion som går och hur man på bästa sätt kan behandla den. jag hoppas verkligen att hon kryar på sig snart.
Men vilken mysig resturang! Kul idé att komma med en korg med grönsaker och frukt samt en ställning med korvar. Franskt brukar vara så himla gott. Bra att du fick en mysig kväll och en riktigt god middag med din vän. Ett break mitt i sjukstugan är precis vad du behövde.
Kram!

Millan sa...

Nej men blev hon dalig igen :-(. Ingen hojdare detta! Jag pratade med mamma i gar och hon berattade lustigt nog att det verkar ga nagon form av influensa hemma nu dar barnen blir sjuka och ar sjuka typ varannan dag. Antingen vaknar de med feber och ar da feberfria pa kvallen eller tvartom. Mycket underligt!
Ja jag hoppas i alla fall att den lilla blir battre snart och att ni andra klarar er!
Kram

Anna sa...

Alltid bra att kolla upp sina små älsklingar när de är dåliga. Våra barn har åkt på liknande åkommor många gånger, dvs att de är sjuka, blir friska bara för att sen insjukna igen. Jättejobbigt för alla i familjen då man självklart blir orolig.
Ville mest bara ge ett tips att man är väldigt försiktig med all form av mjölkprodukter när de har haft en kraftig magsjuka. Vår lillstumpa blev laktosintolerant efter att hon kräkts i två dygn när hon var runt 3 år. Så fort hon åker på en snuva eller är svag så blir hon överkänslig mot mjölk.
Har hört det från många läkare som helt vill att man avstår från mjölkprodukter när man varit magsjuk vare man är känslig mot mjölk eller inte.
Håller tummarna att hon är pigg imorgon.

olgakatt sa...

Suck, ja så kan det vara med ungar. Men bra att kolla upp med doktorn.

Varför heter krogen Byxlös, tro?

Anonym sa...

Vad jobbigt! Stackars er! Förstar att ni er oroliga! Bra att ni ringer läkare! Hoppas Lill-Skruttan kryar pa sig snart! Skickar manga "get well" kramar!
Lisa

Taina sa...

Oj så tråkigt att hon blev sjuk igen, men det är inte så ovanligt. Liisa hade en period för ett par år sedan där hon var "fram och tillbaka sjuk" i några veckor. Vi kontaktade läkaren men det var inget speciellt utan hon råkade bara vara inne i en sådan period. Hoppas E blir bra snart. Ge henne en bautakram från Liisa!

Restaurangen såg riktigt mysig ut! Wow.

KRAMAR!!!!

Annika sa...

Nej, men vad tråkigt.
Lika bra att kolla upp med läkare.
Maten och stället ser ju så gott och fint ut!!
KRAM!!!

Fröken Anki sa...

Men usch då, stackars liten! Hoppas att det inte är nåt långdraget eller allvarligt. Prata med doktorn är bra, om inte annat för att lugna föräldrarna.

Det där stället ser jättetrevligt ut, och gud vilken god förrätt. Jag gillar rustik mat och atmosfär. Ska komma ihåg det där stället tiol nästa gång vi är i stan. Får man ta med barn tro? Och är det öppet under dagen också?

Kram till alla och krya på sig till skruttan. Hur är det med M förresten, klarade han sig?

Saltistjejen sa...

ExPIAtriate wife,
ja det börjar kännas lite tröstlöst det här. M ska ringa läkaren nu iallafall får vi se vad hon säger.
Kram!


Syster i soder,
:-)
Tack!


Desiree,
ja det är så jobbigt att det går fram och tillbaka hela tiden nu.
Restaurangen är himla mysig ch ja det var skönt att få en paus från sjukstugan....
Kram!


Millan,
kanske är det ngt liknande hon har då Lill-Skruttan. Det är så jobbigt när man inte kan tro på att bättring är på gång p g a alla bakslag.
Tack för omtanken!
kram!


Anna,
ja det där med mjölk vet jag men nu har hon ändå fått lite mjölk på morgonen. Försöker dock hålla igen lite. Tack för rådet!!!!!
Kram!


olgakatt,
ja M ska ringa nu,


Lisa,
tack!!


Taina,
aha så Liisa har alltså haft liknande med sjuk-frisk-sjuk... Jag antar att läkaren kommer säga som er att inget finns att göra mer än att observera så att det inte förvärras. men det känns ändå så jobbigt.
Kram!!


Annika,
ja det ska göras idag.
Maten och restaurangen är verklig bra.
Kram!


Anki,
tack! Stället är supermysigt! Jag skulle tro att det är ok att ta med barn. Personalen är som sagt väldigt bra där så jag bara antar att det är ok. Det svåra kan vara att ta med en VAGN för det är inte så stort (som så många ställen i NYC är det platsbrist..... ;-) men vi mötte ett par med en liten bebis på armen som kom till restaurangen igår när vi gick. Så som sagt barn är ok frågan är hur man gör med vagnen?
Och jo, än har varken M eller jag blivit sjuka så vi hoppas såklart vi klarar oss.
KRAM!!

Marianne sa...

Men stackars liten! Bra att ni ringer doktorn, så där ska det väl inte behöva vara för henne. Fast barn kan dra på sig så in i nordens mycket ibland.

Krya på sig nu!

KRAM!

Stef sa...

Tråkigt att höra att skruttan inte mår bättre ännu. Jag hade också bokat en läkartid, dom skulle kunna ta en urinsticka och kolla så att hon inte har en urinvägsinfektion som ligger och spökar, symptomen kan ju se väldigt olika ut. Jag vet att dom alltid kollar för det här i sverige på barnen med feber, bara för säkerhets skull.

Hoppas hon mår bättre snart!

kram

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja nu har vi ringt och det mest kritiska är kisseriet. Hn kissar nästan inget och det är inte bra. Om hon inte fått igång det till eftermiddagen/kvällen kan det hända det blir akuten.
:-(
Vi försöker tvinga henne att dricka nu men det är svårt.
Kram!


Stef,
jag har också funderat lite på UTI faktiskt. Om hon inte är bättre imorgon även om vi skulle få igång kissandet, så går vi med henne till läkaren.
Hoppas det går bra för dig med din läkartid.
Kram!

Anonym sa...

Nämen stackars Lillskruttan, och stackars er med! :-( Krya på sig, lillstrumpa! Hoppas det snart går över!

Låter som ett härligt restaurangbesök dock!

:-* på er alla!

//Nenne med Snorsugen

Saltistjejen sa...

Nenne,
ja det är inte så muntert här just nu...
Kram till dig och din lilla Snorprick!
:-)

anna of sweden sa...

Hoppas att hon snart kryar på sig. Det är oroligt när barnen är sjuka och man inte riktigt vet vad det är.
Stor kram!

Saltistjejen sa...

anna of sweden,
tack! ja det är känns inte bra. Nu tycker jag detta pågått såpass länge att jag verkligen vill se en riktig vändning snart.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Hoppas hon är på bättringsvägen nu! Inte roligt när det går upp och ner så där, såklart man blir orolig!

Jag gillar restaurangen och särskilt förrättskorgen/korven!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja hon bra nu torr vi. Igår verkade hon iallafall helt tillbaka i vanlig stil :-)
Idag blir det dagis.
Kram!

Bejla sa...

Vilken berg- och dalbana! Men mysigt med middagen. Ser ut som man blir mätt på den restaurangen, med tanke på hur stor förrätten var. ;-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
ja det var mysigt att gå ut och äta med min vän. Och berg-o-dalbana hade vi det verkligen. Nu är det skön att hon är frisk.