söndag, februari 13, 2011

Skön helg

Igår lördag var vi ju bjudna till våra ny svenska bekanta på fika. Eftersom vädret var milt tog vi en promenad de ca 30 block upp till dem. Det blev en riktigt mysig och trevlig eftermiddag och ja, kväll! För vi hade så trevligt att den här eftermiddagsfikan sakta men säkert övergick i en spontan middag ocskå! Så himla roligt att träffa nya personer som man gillar. Småtjejerna verkade efter en första stund av blyghet ha riktigt kul tillsammans de också. Det hoppades, handlades och kollades film. Vi vuxna hann med att prata en hel del vi också och ja, det kändes rätt fort som om vi var på samma våglängd, och jag gissar att de kände något liknande eftersom de väl annars inte skulle bjudit på middag också...?

Här leks det lite lugnt i början när vi just kommit.


Lilla gulliga V som faktiskt fyller 2 år imorgon.


Hembakt bröd och en massa andra godsaker bjöds det på!



De här böckerna läste vi och blev helt förälskade i!!! När man bläddrar i sådana här små dyrgripar inser man hur oerhört BRA svensk barnlitteratur verkligen är! Ett hett tips till kommande Sverigebesökare (hint hint Svägerskan...!) är en eller flera böcker i den här serien av Stina Wirsén.


Idag söndag var det en rätt lugn dag. Morgonen började med att M Skype-fikade med sina kompisar, medan jag och Lill-Skruttan lekte. Dels här hemma dels hos Grannarna, dels i Playroom och dels ute på lekplatsen. De senare ställena tillsammans med just Grannarna, eller med W och hans mamma. M gick sedan till jobbet en sväng medan jag och Lill-Skruttan läste böcker, ritade och sedan provade att gå och sova en stund. Men som jag skrev tidigare gick det inte så bra utan det slutade med att  vi gav upp efter att jag själv halvslumrat lite. När M kom hem gick vi istället ut på en promenad.

Vid Park Avenue var det konstutställning. Stora rosor växte upp ur rabatterna. Den här klungan av blommor var endast en av flera längs med avenyn.


Målet med denna promenaden var två stycken. Det första var att gå till en leksaksaffär och se om vi kunde hitta ett större pussel till Lill-Skruttan och det andra var att gå till AQ Café och se om de hade semlor. På båda ställen hade de vad vi sökte så det blev en väldigt lyckad promenad.


På vägen hem gick vi genom Central Park där det bl a blev ett "gungstopp" i en av lekparkerna.


Väl hemma blev det bakning. Tack förresten för alla tips i mitt inlägg nedan! Nu blev det en ganska enkel citronkaka jag gjorde. Imorgon ska jag skära den i rutor och jag hoppas de blir bra.

Hela helgen kändes rätt lugn och skön och jag tycker att det blev en bra balans mellan aktiviteter (både planerade och spontana) samt att vi hann ta det bara lugnt också. Det gillar jag. Imorgon är det Valentine´s Day här. Varken jag eller M firar det direkt men det märks väldigt mycket av just denna dag i affärer och så här. Stor kommers. Själva kommer vi istället att gå ut på torsdagkväll då en av papporna på Lill-Skruttans dagis ska spela live på ett av M´s favoritställen i staden. Det ska bli jätteroligt.  Det var hur länge sedan som helst jag gick ut och lyssnade på livemusik.

13 kommentarer:

Desiree sa...

Underbar helg med lagom mix. Kul att ni fick till en träff igen med era nya svenska vänner och att det verkar vara en vänskap ni kan utveckla mer. 30 blocks blir ju en rejäl promenad ändå. Underbart att ni fick njuta av något så svenskt som semlor och jag ser att du ändå orkade baka iallfall. Din kaka ser himlans god ut så den kommer säkerligen bli uppskattad. Live musik är alltid underbart. Kul att ni har det att se fram emot på torsdag.
Kram!

Annika sa...

Som vanligt en lyckad och bra helg med mkt på agendan hos er. Härligt.
Kul med nya svennefamiljen! OCH att ni klickar!!
Mkt BRA!
Den där semlan såg ju GOD ut som BARA den, måste jag säga!!
MUMS!!!
VAR den lika god? Jag hoppas den var sprängfylld med mandelmassa...GUD så sugen jag blev nU!!!
HA en fin Valentindag idag!!
KRAMAR!!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det var en riktigt bra helg! Och att träffa vår nya svenska bekantskap i helgen var riktigt lyckat! Det känns jättefint inför det kommande året när de ska vara här. :-)
Semlor ÄLSKAR jag så det var så underbart när vi för ett par år sedan upptäckte AQ Café och att de hade semlor! :-)
Kram!!


Annika,
ja det var en skön helg. Och ja visst är det roligt när man känner att det "klickar" med personer man träffar, och lite extra roligt nu att det är en svensk familj tycker jag! :-)
Semlan var GOD! Inte jämförbara med riktigt bra semlor i Sverige såklart, men här borta blir man inte särskilt kräsen haha! Jag tycker den var god och ja, jag slskar semlor så att nu kunna få tag på det här är så himla bra! :-)
Happ V-Day till er med!!
kramar!!

Jemayá sa...

Daniel gillar skarpt Wisén böcker :). Stor varm kram på vändagen (som den kallas på finska!).

Saltistjejen sa...

Jemayá,
vad kul att höra! JAG gillade dem också skarpt!!! :-)
Så härliga både i text och bild!
Hoppas du har en fin Vändag!
Kramar!!

olgakatt sa...

Karl älskar också Vem-böckerna! Jag hade med mig Vem är arg i förra veckan (passar hans temperament!) och han har flera andra förut. Vi läste arg-boken säkert 10 gånger. På eftermiddagen hade han pucklat på lekkamraten rejält och fått skäll för det och skämts en stund. På kvällen hade han också varit litet skamsen över sin framfart och så kom det: Bula, klotsar, ont! Det skulle bara processas i hårddisken ett tag innan kopplingen kom!

Fö måste det vara guld värt för Ella med en svensk jämnårig kompis!

Saltistjejen sa...

olgakatt,
å vad kul att Karl också gillar de böckerna! Jag hade inte sett dem tidigare men blev jätteförtjust när jag såg dem i helgen.
Och jo det känns väldigt roligt att E nu får en svensk lekkamrat! :-)
Kram!!

Slow-Eva sa...

Såna träffar som sakta övergår till middag är så trevligt! Vad roligt men nya vänner :)

Jag ÄLSKAR Vem-böckerna. De är så bra. Alla Wirsénböcker är fantastsika. Även de om Rut och Knut är jättekul. Lilla L älskar rimmen och jag kan hela "Rut och Knut börjar träna" utantill :)

Saltistjejen sa...

Evasleva,
japp det är verkligen mysigt med sådana träffar!
Roligt att höra om Rut och Knut också. Jag kände inte till dem.
Ska kolla upp!!! :-)
Kramar!!!!

Anna, Fair and True sa...

Kul att ni klickade med svenska familjen!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja det känns väldigt kul!

Bejla sa...

Vilken härlig helg det blev, trots trötthet. Kommer ihåg hur det var de där gångerna man skulle lägga lillen och själv bara blev megatrött, medan han låg bredvid, skrattande glad. ;-) Vad härligt att ni klickade så bra med den andra familjen också! :-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
hahaha ja sådana nattningar händer rätt ofta här. Att antingen jag eller M somnar före vår dotter. :-)
Och det känns superkul att vi klickade med våra nya bekanta!