fredag, februari 18, 2011

Torsdag och fredag

Gårdagskvällen blev som sagt en riktig höjdare. Jag hämtade Lill-Skruttan på dagis där lärarna berättat för henne om kvällen för att förbereda henne lite. På vår begäran. Vi gick hem och Lill-Skruttan åt middag. M kom hem och vi hyste och gick sedan tillsammans in till Grannarna. Där blev det lek för fullt.  När klockan närmade sig halv åtta och jag och M tänkte dra oss tillbaka kom bad på tal. Alltså att W skulle bada. Genast lystrade Lill-Skruttan och ville också bada. Med W. Till vår förvåning ska jag tillägga eftersom hon här hemma just nu är inne i en period då hon "vägrar bad". Jag gick alltså efter pyjamas samt handduk till henne och vi sade hejdå i badrummet. Genast började hon gråta förtvivlat, men när vi sagt hejdå och Godnatt och allt det där och lämnade badrummet slutade hon gråta så fort vi var utom synhåll. Vi hann inte ens ut ur grannarnas lägenhet innan vi hörde henne och W prata och skratta i badrummet. Underbart!

Vi tog sedan en taxi ner till Rodeo Bar. Fick ett bord alldeles framför scenen och beställde in middag och öl. Ett förband började spela och det var riktigt roligt. Svängigt men framförallt fascineras jag av att ett gäng män med en medelålder som är betydligt högre än i många andra band framträder en gång i månaden på ett ställe som Rodeo Bar i NYC. Sådant tycker jag på något vis är så häftigt!

Förbandet drog igång och det var jätteroligt att se och höra dem spela. Framförallt gillar jag lekfullheten som man såg bland bandmedlemmarna.


Efter ett tag kom våra kompisar Chris och hans fru K. De beställde in lite mat och åt lite och pratade med oss och sedan började Chris och resten av hans band att förbereda för sitt framträdande. Våra andra kompisar kom under tiden och ja resten av kvällen gick i musikens tecken helt klart! Chris och hans band var otroligt bra! Så skickliga musiker. Vilken stämning och vilket gung! Jag vet inte men sådant här gör mig smått lyrisk.

Oerhört skickliga musiker! Chris Bergson Band.
Blues med inslag av både soul och jazz!


Tyvärr syns knappt basisten men han står längst till höger.


Jag och min kompis L. (Haha jag är inte riktigt lika gul i verkligheten....)


 Lägg märke till bisonhuvudet som de satt på väggen till höger om scenen så att det ser ut som om det kommer ut ur väggen.

Hela Rodeo Bar är verkligen ett ganska speciellt ställe. Gillar man live musik i en miljö som är väldigt långt från New York-känsla så rekommenderas stället varmt! Innan vi fick barn gick vi hit hyfsat regelbundet för att äta och lyssna på musik. Det kostar inget att gå in (cover fee) och man kan om man vill bara stå och hänga i den bakre baren och lyssna på bandet/artisten som spelar. Musiken är framförallt blues, country, rock och lite jazz samt ibland även "singer/songwriters. Samlingen av folk här är också häftig tycker jag. Det är oftast en stor blandning av både åldrar och stilar här. Allt från unga collegestudenter till äldre par. Och man kan ofta se både kostymnissar samt folk med hel cowboymundering här samtidigt. Kul tycker jag! Själva inredningen är också rätt speciell. Det märks att detta är ett ställe där musiken spelar en stor roll plus att man flirtar mycket med södra delarna av USA. På menyn står förutom klassiska burgare också mat från sydligare breddgrader, samt tex mex.

Dagen idag har verkligen gått i vårens tecken. I eftermiddags var det 16 grader ute och jag svettades när jag gick till posten i min jacka under den tidiga kvällen. Härligt! Men det spås att det ska komma snö nästa vecka så detta är verkar bara vara ena av de där härligt varma dagarna vi kan få någongång under vintern. Kvällen har annars hittills varit härligt fredagsaktig. Vi beställde kinamat från Szechuan Chalet och eftersom Lill-Skruttan (förövrigt på sitt soligaste humör) ville träffa W så tog vi med vår middag dit och åt där. Grannarna hade själva beställt thai så det blev asiatisk middag med lite rödvin och jättegoda margaruitas som Grannen svängde ihop. Barnen lekte och vi hade verkligen en trevlig kväll. Så härligt att kunna vara så spontana! Jag älskar det verkligen! 

13 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vilken underbar torsdag! Och fredag! Det är mysigt att bara hänga med livemusik på nån bar tycker jag :) Det kan göra den vardagligaste av dagar speciell...
Och det där med 16 grader orkar jag nog inte ens läsa. Idag har vi MINUS 20! JJag ska stanna inne....Gå i ide tills värmen är tillbaka... :) Kram!

Desiree sa...

Kul med livemusik. Sådant är underbart och något man borde försöka gå på oftare. Extra kul då det var er vän som spelade. Ha ha gillade verkligen bison huvudet. Det ser ut som om det är på väg ut genom väggen som du säger :-)
Vilket mysigt hak Rodeo Bar verkar vara. Skönt att lilla E slutade gråta och till och med började skratta innan ni hann lämna lägenheten. Det ger ju tröst att veta att tårarna inte varar länge utan att hon har det väldligt bra och kul ihop med W.
Kul även att det blev en fortsättning med W och hans familj på fredagkvällen.
Ha en nice lördag.
Kram!

Mrs Clapper sa...

Vad härligt! Både med bra livemusik och med 16 grader! Förstår att det måste kännas härligt att kunna vara sådär spontan också... Hoppas resten av helgen blir lika bra! Kram!!

Anonym sa...

Vilken härlig kväll ni hade! Och vad underbart med 16 grader!!! Fast här känns det ocksa ganska varmt...tyvärr sa är det väldigt gratt ute...jag vill se solen!!!
Kramar, Lisa

Taina sa...

Verkar ju jättetrevligt ställe, Rodeo Bar. Påminner mycket om Black Eyed Sallys, som är Jonas och min favorit i Hartford.

Kul att det gick så bra med att lämna E!!!

KRAM KRAM!

Saltistjejen sa...

Taina,
ja när ni kommer till stan rekommenderar jag er att gå dit och äta ngn kväll! Tror ni definitivt skulle gilla stället!
Kramar!!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det är jättemysigt! Jag älskar verkligen att gå ut och lyssna på musik live då och då.
Och kylan ni har är ju helt galen!!! Fattar inte vilken vinter ni har haft där borta!!!! Hoppas även ni får vår snart.
Kram!!!


Desiree,
Rodeo Bar är ett kul ställe och det är såklart lite extra roligt när man känner den som spelar. Och att det gick så bra med barnvakteriet var super! :-)
Kram!!


Mrs Clapper,
japp vädret har varit helt ljuvligt ett tag, men nu är det återigen lite vinteraktigt med minusgrader. Kvällen på Rodeo Bar var toppen!! :-)
Kram!


Lisa,
ja det är fantastiskt med de här varma dagarna under vinterhalvåret. Det brukar alltid bli ett par sådana även såhär tidigt på året. man vet att vintern är långt ifrån slut men kan ändå njuta av dagarna. :-)
Kram!!

Anonym sa...

Jippie vilken häftig kväll! skönt att E hade det bra och att ni fick göra så mkt kul med vänner, musik och god mat!! Det kan man leva på länge när vardagen är stressig =))
Kramis Lia

Saltistjejen sa...

Lia,
ja det car en otroligt härlig torsdagkväll! :-D
Livemusiek är verkligen ngt jag gillar och uppskattar mycket när jag får chansen att lyssna!
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Kul det låter!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
det VAR det!!!
:-)

Bejla sa...

Vilka härliga dagar!! Underbart att det gick så bra att lämna lilltjejen och blev riktigt sugen på att hänga med till den baren! Härligt också med vår och spontana träffar! :-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
ja det är så skönt att ibland få göra något sådant här tillsammans. Och om det då går bra att lämna utan att lilla tjejen blir alldeles förtvivlad är det ju en extra lyx! :-)