lördag, juli 09, 2011

Kalasdag

Idag var det kalas. En av Lill-Skruttans f.d dagiskompisar (de går fortfarande på samma dagis men numera i olika rum) hade födelsedagskalas. Hon hade sett fram emot kalaset ända sedan igårkväll när vi pratat om det. Det var en härlig sommardag med dryga 30 grader och sol. Tur att kalaset hölls i en park där man kunde få både skugga och pool! Den sistnämnde var endast för barn dock, men det var skönt ändå. Eftersom Födelsedagsbarnet bor i SunnySide, Queens tog vi bussen dit. Kom fram lite efter att kalaset börjat och kunde genast konstatera att det fanns hur mycket god mat som helst! Födelsedagsbarnets farmor hade tydligen varit uppe och lagat mat sedan 5 i morse. Och under hela kalaset stod hans farfar vid grillen och fixade både hamburgare, korv och jättegoda grillspett! MUMS!

Kalas i skuggan av träden.



Det lektes en hel del.

Och sedan åkte skorna av för poolbad!

Liten men såå härlig pool!



Lill-Skruttan med Födelsedagsbarnet


Så blev det dags för tårtan!


Innan vi gick hem samlades det lite sten.

Hemresan gick jättebra. Lill-Skruttan somnade i mitt knä på bussen men vaknade såklart när vi gick av. Därför blev det ingen lång eftermiddagssömn direkt. Det märktes en del under eftermiddag och tidig kväll. Tröttheten lurade där men hon orkade hålla sig vaken ändå. Med hjälp av aktiviteter då. Vi skypade med Svägerskan och Loff. En rätt lång skypning. Och ååå vad den gjorde att jag började längta till Sverigeresan nu! Jättemycket! Det ska bli så himla roligt att träffas!!!!!!

Under kvällen lekte sedan Lill-Skruttan med W. Först var vi ner en sväng på bakgården och sedan fortsatte leken hemma hos oss. 

Att gunga på stora Däckgungan är skoj.

Detta var både buss och båt ett tag.

Och så lektes det självklart med tåg!

Nu är det kväll. Det blir nog lite filmkoll under kvällen och imorgon ska vi träffa J och hennes T igen för att äta brunch på Red Rooster. Det ska bli jätteroligt. Dels för att det känns roligt att träffa dem igen, och dels för att vi länge velat testa just Red Rooster, vilket är svenska stjärnkocken Marcus Samuelssons nya restaurang.

9 kommentarer:

Charlie sa ... sa...

Härlig dag!! Ni är bra på det ;)

Nyfiken på Marcus restaurang - ser fram emot rapport!

Ha en fin söndag

Kram!

Saltistjejen sa...

Lotta,
tack!! ja det var en riktigt bra dag! Poolen var helt underbar! Önskar vi bodde nära en sådan. :-)
Ska rapportera från Red Rooster senare.
Kramar!

Trillingnöten sa...

Vilken kul fest! Såna fester är de bästa avslappnade och personliga. Verkar vara många som kom också! Kul att testa Markus nya restaurang. Jag läste om att den skulle öppna förra sommaren tror jag, men vi hann inte gå, för den hade inte öppnat ännu...Ska bli kul att höra vad ni tyckte! Ha det bra! kram

Desiree sa...

Det är ju perfekt att ha kalas ute i parken för de små. Dels kan man ta emot många utan problem och dels finns det gott om utrymme för de små att springa och leka. Poolen ser ut att ha varit en hit för barnen och det kan jag förstå. Hade den varit större hade man som vuxen nog också velat svalka sig där. Kul med massor av god mat att njuta av också. Imorgon får ni ha en trevlig lunch. Du får berätta om RedRooster då du varit där. Spännande att höra hur hans nya resturang är.
Kramis!

olgakatt sa...

Undrar om inte Ella börjar tro att livet består av kalas! Har ni räkning på dem?

Sverigeresan blir nog mindre barnkalasig men hon tycker kanske att en 44-års bröllopsdag är anledning till kalas? Vi får väl se!

Cosmopolitan sa...

Vilken fantastisk dag!
Och vilken otroligt söt klänning Lill-Skruttan hade på sig. Önskar man kunde hitta något sådant i Påsens storlek, men man verkar inte ska ha sånna kläder när man är så liten...

Och glöm inte recencera restaurangen. Jag är jättenyfiken på den!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det är roligt med kalas som är enkla på ett vis men ändå med tanke bakom. Här var det ju supergod mat!!! Och just den parken med leksaker och pool är super!
:-)
Det ska bli skoj att se hur restaurangen är.
Kram!!


Desiree,
japp att ha kalas ute i en park är otroligt bra och väldigt väldigt vanligt här i staden där många bor trångt. Och poolen kändes superlyxigt! Jag tyckte det svalkade bra bara genom att gå och vada där med vatten till knäna! :-)
Ska skriva sernare om vår brunch också. Ska snart dit.
Kramar!!


olgakatt,
haha jo kanske tror hon det. Men å andra sidan var det inga kalas alls nästan under december till våren. Alla kalasen har legat under sommar-jul. I stort sett. Ett var i april men annars var det inga alls det halvåret. :-) 44-årig bröllopsdag tycker iallafall JAG är något stort att fira! :-)
KRAM!


Cosmopolitan,
ja det var det! Klänningen fick hon faktiskt förra året i födelsedagspresent, men då var den alldeles för stor så den passar bättre i år! :-) Jag älskar färgerna!!
Ska självklart skriva om vad jag tycker om dagens brunch också!
KRAM!

Annika sa...

Vilken GULLIG klänning ellan har på sig!!!
SÅ söt!
Ni kalasar på i NYC, som sig bör. Fullt upp som alltid!
KUL med nya restaurangen. Ser fram emot rapport.
Kram!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
hahha japp här kalasas det...! Och visst är klänningen fin! E fick den i födelsedagspresent FÖRRA året men då var den för stor så i år används den istället flitigt! :-) Jag älskar färgerna!
Kram!!