måndag, juli 04, 2011

Lugnare söndag

Vaknade i morse (eller igår morse när ni läser detta) av att det smällde som sjutton utanför fönstren. Åska. Riktigt ordentligt åskoväder med knallar och blixtar och hällregn. M gick upp tidigt för att gå till jobbet. Själv kunde jag somna om. Underbart! Lill-Skruttan slog nytt rekord i att sova länge på morgonen och vaknade inte till förrän klockan 10!! Själv småslumrade jag lite fram och tillbaka och bara njöt av att kunna ligga i sängen och bara "vara". Väldigt väldigt lyxigt!

Eftersom dagen mest bestått av regn i olika intensitet har vi stannat hemma. Hemmadag. Iallafall för mig och Lill-Skruttan. Kändes rätt skönt. Lugn morgon. M kom tillbaks från jobbet men drog iväg igen eftersom han skulle med sina kollegor och ha avskedsbrunch för en f.d kollega som varit här på besök. Lill-Skruttan och jag fortsatte mysa och gick sedan ner i Playroom. Där väntade O med sin pappa och det blev leka av. Först nere i just Playromm och sedan gick vi hem hit och tjejerna lekte vidare medan jag fixade lunch. Plättar och pannkakor. Efter lunchen berättade de små att de minsann ville bada tillsammans. Så det blev till att tappa upp ett bad och sedan hade de rätt kul i badet ett bra tag.

I slutet av eftermiddagen var det lite lugnare lekar. Här leks det "natt natt" och tjejerna har bäddat ner sig i soffan.

Tjejerna lekte ända fram till efter fyratiden. Då kickade nog en del trötthet in hos båda två. Ingen av dem hade tagit någon nap, vilket började märkas. Lite kink och gråt och annat smått och gott, men de hade verkligen haft en fin dag tillsammans så det kändes helt ok att säga hejdå. Hann med ett samtal med olgakatt också som hörde av sig via face-timing. Just detta gör att jag verkligen måste prisa iPhone! Face timing är banne mig fantastiskt! Att Lill-Skruttan var trött märktes även något senare då vi tittade in hos Grannarna där W och R lekte. Vi stannade inte så länge eftersom det blev en hel del gnäll och gnöl även där. Trötthetstecken. Men W hann iallafall visa oss sin säng. Nu har även han gått över från spjälsäng till barnsäng!

Tidig nattning av trött tjej gjorde att vi fick en ovanligt lång kväll. Väldigt skönt! Har dessutom hunnit med att tvätta ett enormt tvättberg! och Lill-Skruttan hjälpte mig i tvättstugan och var så himla duktig att lassa in och ur tvätt ur maskiner respektive torktumlare, att jag blev alldeles häpen. Morgondagen (när jag skriver detta är det ju egentligen idag eftersom det är efter midnatt...) är det 4th of July. USA´s Nationaldag. Vi har inga stora planer för den. Det blir inga fyrverkerier eller parader eller annat. Vill hellre ha det lugnt och skönt än att ta med Lill-Skruttan för att trängas bland tusentals personer på stan. Har tänkt att träffa lite vänner för en picknick eller så på campusområdet. Om vädret tillåter blir det uppblåsbar pool igen. Och Poolhäng. Känns alldeles alldeles lagom!

12 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vad skönt med en oväntad sovmorgon :) Ibland har man tur minsann! Det lät som en alldeles lagom dag med tanke på vilket väder som rådde. Hoppas det blir bättre idag när det är 4th of July :) I alla fall uppehåll och kanske lite sol! Ha en superfin dag! Kram

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
tack! och hoppas även ni får en fin 4th of July!! :-) Prognosen säger 32 grader och sol här, men än är det mulet där ute. Jag har just kikat genom persiennerna. Så vi får väl se. :-)
KRAM!

Anne sa...

När jag skriver det här är det söndagkväll den 3, här utanför hörs det redan smällare och en del raketeter. Lite sådär som det hemma kan höras raketer kvällen före nyårsafton....
Låter som ni har en helt lagom dag planerad för måndagen (4 juli), mysigt med picknicksplaner. Håller med om att det bara är drygt trängas med folk. Vi gjorde det ett år, spanade in parader och sånt, men rätt påfrestande faktiskt. Hoppas ni får en riktigt fin 4th!!!

Saltistjejen sa...

Anne,
ja särskilt när man har små barn inser man att det ofta inte är värt det där att köa länge, eller trängas med mycket folk. Det är få saker som uppväger det jobbiga med sådant tycker jag själv. Men kanske är jag bara alltför bekväm av mig....? ;-)
Kul att ni redan hör lite fyrverkerier. Här brukar det numera endast vara över Hudson River. När vi flyttade hit var det även stort fyrverkeri över East River vilket var super för det kunde vi se från grannhuset! :-) Nu skippar vi det eftersom vi inte vill åka ner tidigt för att köa med massvis med folk på West Side. Och paraden kan man se på TV haha!
Kramar och hopas även ni får en fin Nationaldag här! Stellas första!!!! :-)

Desiree sa...

Det kan vara riktigt nice med en mellandag då man hinner ta det lungt och hinner ikapp lite med hemmapyssel så som tvätten som du fixade. 4th of July blir ju mysigt med vänner och picknick. Det behöver ju inte vara så märkvärdigt. Just stora folkmassor är jag inte heller direkt förtjust i. Jag hoppas ni får lite bättre väder idag för picknick.
Lyxigt med sådan sovmorgon :-) Det är bara tacka och ta emot och njuta.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desirée,
Nej visst behöver det inte alls vara "stora" festligheter. Själv uppskattar jag nog mest att vara tillsammans m vänner på ett rätt enkelt vis. Så det blir nog bra idag.
Kram!!

Fröken fräken sa...

Skönt med lugna dagar ibland, kan tänka mig att dom dagarna är få när man har en 3 åring.
Jag tycker eran plan för idag låter utmärkt, vi ska grilla lite med vänner hos oss och vi kan se fyrverkerierna från en park som ligger nära oss så det räcker tycker jag.
Happy 4th

Kram!

Saltistjejen sa...

Fröken Fräken,
ja det är rätt skönt ibland att inte springa runt hela dagen. :-) Låter mysigt med er grillning också. Bra att ni kan se fyrverkerierna utan att trängas med en massa folk. Hoppas ni får en riktigt fin 4th of July!
Kram!

Anonym sa...

Härligt med sovmorgon. Här sov vi till, tro det eller ej, 12!!
Leon pep iväg runt 9 men jag och Jamie sov som stockar fast å andra sidan satt jag vaken till 4 på morgonen. :)

Det är härligt med åska, till en viss mån. Regn som smattrar mot rutan är mysigt. Eller under plasttak! :)

En picknick på campus området tycker jag låter mycket trevligare än att trängas på stan med en massa folk så ni lär säkert att ha det bra.
Plus att ni har nära hem om John Blund smyger sig på lillskruttan.
Leon är likadan och blir hur gnällig som helst när han är trött.

Snart bär det ju av till Svea för dig och Ella. Har du börjat småpacka nått redan eller? :)

KRAM!

Anne-Marie sa...

Mysigt med sovmorgon och att kunna ta det lugnt på 4th. Det är skönare än att trängas bland en massa andra människor. Jag är hundvakt igen ute i Lake Shastina så det blir inga smällare för mig heller. Kramar!

Saltistjejen sa...

Jess,
ja det är härligt när an får sova ut tycker jag! Och åksa gillar jag också så länge man känner sig trygg och torr haha! Snart åker vi hem men nej, jag har inte börjat packa. Det blir nog sista dagarna före avresan tror jag.
KRAM!


Anne-Marie,
nej jag är inte mycket för att trängas med en massa folk. Särskilt inte med barn. Men även utan barn är det jobbigt tycker jag. Så att ta det lugnt är helt klart något jag hellre gör. :-)
Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Skönt med sjusovare. Ni har ju jobbigare vid nattningen och då är det ju skönt om hon sover längre på morgonen istället och inte vaknar kl sex som vissa barn!