söndag, juli 10, 2011

Vår kväll ute

I torsdags hade vi vår utekväll jag och M. Och som jag redan skrivit så var det verkligen en riktig toppenkväll! M hade beställt bord på Daniel Boulud´s restaurang DBGB Kitchen and Bar och vi tog en taxi ner till Houston strax efter klockan 18. Riktigt varmt och fuktigt ute. Självklart ingen AC i taxin utan istället nedvevade rutor men ändå hann man bli lite småsvettig där man satt på lädersätena. Som vanligt här på sommarhalvåret med andra ord. Men vad gör väl det när man har en hel kväll tillsammans ute?!
Började kvällen med varsin cocktail. M tog en "Miami Weiss" och jag en "White cosmo" med fläderblom.


Inredningen är enkel och ren och flirtar rejält med industrimiljö.

Oerhört goda korvar finns på menyn! Personligen tyckte jag detta var något av det absolut bästa i korvväg jag någonsin ätit! Jag valde en "Beaujolaise" som innehöll en del lätt rökt kött (pork, mushrooms, onion, bacon & red wine link 
with lentils du puy) och M tog en "Vermont" (pork & cheddar link, hash browns
red onion crème fraiche). Fantastiskt goda båda två!

Sedan blev det burgare. Även de jättegoda, men inte i lika hög klass som korven tyckte jag. Till detta blev det varsin god öl. DBGB har ett otroligt bra ölsortiment med olika öl från hela världen. Även vinlistan är lång och varierad. 

Vi lyckades även klämma ner en dessert. delade på denna sundae-aktiga efterrätt. Men sedan var det verkligen fullt i bådas magar.

Efter denna bastanta middag promenerade vi hemåt genom staden. En härlig kväll!

Väggmålning

Ungefär halvvägs stannade vi till på Rodeo Bar (ett favoritställe). Vi var där för ett par månader sedan och lyssnade på Chris Bergson. Nu var vi såpass tidiga att livemusiken inte börjat spela än. Men vi gillar baren (som är en gammal buss) i den delen av restaurangen som ligger närmast scenen. 

Det blev en Margaruita för min del. Som alltid här serverad i röd plastmugg.

En riktigt bra avslutning på kvällen!

Sedan fortsatte vi gå hemåt genom staden. Chrystler Building lyste framför oss.

Vi passerade ju även Empire State Building, men på lite avstånd.

Väl hemma hittade vi Grannen sovande i vår säng. Stackarn, hon hade somnat när hon nattade Lill-Skruttan. Det är lätt hänt haha, men ändå. Det kändes bra att kunna avlösa henne innan klockan var alltför mycket. Allt hade iallafall gått jättebra enligt henne. Lill-Skruttan och W hade lekt och haft rolig hela kvällen. Endast på slutet hade Lill-Skruttan upprepade gånger sagt till henne "C, min mamma och pappa kommer alltid tillbaka hem." Och Grannen hade givetvis försäkrat henne om att "Ja det gör de och det kommer de göra även ikväll." En fantastisk kväll! Ibland behöver man just sådana här tillfällen. Att ses på tu man hand, äta gott, dricka gott och bara få vara tillsammans. Och DBGB Kitchen and Bar går jag mer än gärna tillbaks till! Otroligt avslappnat ställe, med riktigt bra service och väldigt god mat. Särskilt då korvarna!!! Å jag är redan nyfiken på att prova fler av dem!

Idag, sändag var vi och brunchade med J och T på Red Rooster. Sedan promenerade vi tillsammans genom Central Park och hade himla mysigt och trevligt! Men eftersom hela dagen varit otroligt intensiv (som vanligt på helgerna) med väldigt lite tid här hemma, så jag har inte haft tid eller ork att lägga in bilder i datorn än så det kommer ett inlägg om dagens aktiviteter imorgon istället.

13 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vilken toppenkväll! Man behöver såna kvällar då och då när man har barn :) det är först när man går ut tillsammans som man inser det :) hahaha. Annars flyter allt på som vanligt liksom, men när man kommer iväg känns det riktigt bra. Dessutom är det ju så speciellt när det inte händer varje vecka! De där korvarna såg riktigt goda ut! Kram

anna's kitchen sa...

Åh vilken kväll. Det såg bara hur mysigt ut som helst. Finns nog inget jag skulle vilja ha mera än en helkväll med min man utan att ha dåligt samvete för barnen. Inte att de skulle må dåligt att bli avlämpade någonstans, det är mera att det är jobbigt att be om hjälp. Heja er som tar er för och kommer ut tillsammans!
Maten och drinkarna såg grymt goda ut!

Kram

Syster i söder sa...

Verkar grymt härligt med drinkar och "fetmaten". Roligt att Bror tog en Miami Weiss :)

Annika sa...

Men vad härligt!
OCH tack för tipset om ännu en bra restaurang i NYC!
Superfina bilder!!
Allihopa!!
en vit cosmo bara måste jag prova!!! Var den god? Dum fråga, antar jag.
Det var nog skönt med en prommis efter den måltiden!!
Snart kommer det att bli tusen ggr lättare för er att gå ut, tro mig :-)
Kramar!!!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja visst behöver man få vara ensamma utan barn ibland. Och liksom unna sig något lite extra. det är som en vitamininjektion för förhållandet tycker jag.
Kram!


Anna´s kitchen,
ja det var så himla härligt! Men visst håller jag med om att det kan vara lite svårt det där att ta sig för. Särskilt om man är långt från familj eller andra som skulle kunna vara naturliga barnvakter. Vi har ju turen att ha våra underbara grannar. Som efter att de flyttade hit har varit barnvakter åtskilliga ggr till Lill-Skruttan, och vi åt deras W. Det fungerar hur bra som helst, men visst kan det kännas iband. Särksilt som ju vår dotter ofta inte vill att vi ska "försvinna" utan henne och därmed kan det kännas otroligt jobbigt när vi lämnar henne där tots att vi VET att hon ett parminuter efter att vi gått därifrån är hur glad som helst och har jätteroligt med W.
Kram!!


Syster i söder,
japp det VAR det!!!! Haha SJÄLVKLART tog han en Miami Weiss!!! ;-)
KRAM!


Annika,
ja absolut! Om ni gillar korv så var detta ett SUPERSTÄLLE!! De hade även ostron så gillar ni det så är det nog bra också. Själv har jag aldrig riktigt vågat äta ostron så jag tog inte det. Cosmon var GOD! Och ja ölmenyn var hur lång som helst så gillar man öl kan man nog prova på en hel del olika roliga och bra ölsorter här också!
Promenad efter den middagen var ett måste, Plus att jag ÄLSKAR att promenera i staden en skön sommarkväll! :-)
Kramar!

Desiree sa...

Vilken helkväll ni fick. Underbart. Men kör de taxi utan AC hos er? När vi åkt taxi i USA har det för det mesta varit AC. Är det inte så långt så antar jag att det ändå är helt ok med nedvevade rutor. Läckert att det alltid finns många nya ställen att prova då det gäller mat. Kul och spännande att alltid ha ett stort utbud att välja bland.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
här kör taxi oftast utan AC, med nedvevade rutor istället. troligen för att AC drar mer bensin och därmed kostar mer för dem. Men visst, det är rätt jobbigt när det är riktigt varmt tycker jag. tycker främst att chaufförerna själva borde tycka det är jobbigt...
Kram!

Anonym sa...

Vilken FANTASTISK kväll! Att gå ut som man och hustru, tjej och kille och inte som föräldrar.
Stället verkar jättebra och jag som är korvätare blev så sugen på den som M tog. AAh, det vattnas i munnen.
Men att ni orkade alltihop. När jag först läste så trodde jag att korven var huvudrätten! :)
När jag äter ute så går jag jämt på huvudrätten och mycket sällan blir det efterrätt.

Skönt att traska hemåt i staden som aldrig sover efter ett sån middag.

KRAM!

Saltistjejen sa...

Jess,
ja det ÄR verkligen underbart att gå ut sådär ensamma utan barn ibland! :-) Stället var himla bra så om ni kommer hit någongång och det finns kvar rekommenderar jag det verkligen! :-)
haha och att vi orkade ja. Well, jag åt inte upp hela min varmrätt.... :-)
Kram!!!!

Petchie75 sa...

Ojojoj, kanske är det för att jag är proppmätt av min mors spaghetti och köttfärssås men att se att ni åt korv OCH hamburgare OCH sundae, får mig att bli nästan lite lätt illamående, ha ha!! Jag förstår att ni blev mätta! Korv är gott, vi handlar nuförtiden från en affärskedja som är lite-lite som Costco och där de har en underbar charkuteriavdelning där de fixar allt till en superfräscht. Man kan få jättegoda korvar, beställa köttfärs precis som man vill ha den (blandfärs av olika köttsorter) etc. Inte konstigt att O kör megastorshopping där :D
Det verkar som ni hade en helt underbar kväll på tumanhand, du och M. Fint att ni har sådana trevliga och pålitliga grannar som ni kan utbyta barnvaktsjobb med.
KRAM!

Saltistjejen sa...

Petra,
hahhaaaa!! Ja det VAR mycket mat!!!! :-D
Men så är både M och jag rätt bra på att äta också hahahaa!!!! Förr brukade jag säga att ett av mina stora intressen var mat, och det är faktiskt så. Just krovarana här var SÅÅÅÅ goda! Du vet RIKTIGT kött! inte det där vanliga "malda" som man inte vet vad det egentligen är. Utan bitar kött som smakade. och man kände stor skillnad på de olika korvarna vi åt. :-) Me like! Burgaren var helt ok också men inte i samma klass som korven tycker jag.
Ja det var en superkväll och att vi har våra grannar är helt fantastiskt!!! :-) Ett tag trodde vi de skulle flytta nu i augusti p g a jobb, men så blev det inte och för vår egen del (ego ego) var det något vi blev glada för. Även om det var ledsamt att det inte blev som de hade hoppats jobbmässigt.
Stor Kram!!!!

Anna, Fair and True sa...

Låter som en härlig kväll! Haha ibland tänker jag på hur våra män får stå ut med vårt fotande och annat för bloggens skull! :)

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja det var en toppenkväll!! Och visst M klagar ibland på att ALLT ska fotas... ;-)
Kram!