söndag, december 18, 2011

Fjärde advent

En riktigt skön Fjärde Advent har vi haft. Lugn morgon. Sedan promenad till Central Park Zoo genom ett krispigt kallt och soligt New York City. De flesta höll sig nog i varhusen också och gjorde den sista julshoppingen för det var ganska tomt både på gatorna och på zoo:t. Skönt! Sedan hem och fixa lite varm choklad med marshmallows, Lill-Skruttans nya favorit. Hon har varit på ett härligt humör idag också så vi har verkligen haft riktigt Familjemys. Busat, spelat spel, sjungit, läst och lekt ihop. Sådana här dagar är det helt fantastiskt enkelt att vara förälder. I stort sett enbart att njuta. Vilken söndagskaramell!

En papegoja inne i "regnskogshuset" på zoo:t.

Härligt par va?! tror ni de firar Guldbröllop snart...?

Lill-Skruttan fixar choklad!

Myyyys!

och så en liten trudelutt...
Jag började nynna lite på denna gamla goding i förmiddags och Lill-Skruttan snappade genast upp den. Hon verkar gilla den. Framförallt kanske för att det är lätt att göra egna versioner av texten?! Detta är nämligen något hon älskar att göra. Både med sånger och verser av olika slag.


Och här är såklart originalet 
med Gene Vincent från 50-taletFjärde ljuset tänt. Mindre än en vecka kvar till jul. Otroligt egentligen.

Nu är det mindre än en vecka kvar till jul vilket känns väldigt konstigt. Jag tycker som jag redan sagt att denna hösten gått otroligt fort. Samtidigt tycker jag att jag i år ändå hunnit njuta mer av decembermånaden och känner att jag faktiskt fått en hel del julstämning till och från. Hoppas ni alla får en fin vecka nu fram till julafton och att ni inte julstressar runt för mycket!

16 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vilken sötis! :) hahahaha...De är så tokiga de där små och har sån humor! :)

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
javisst har de en sådan fantasi och ibland önskar jag att jag kunde följa hur deras tankebanor går. :-)
Kram!!

Coolaannna sa...

Den där tiden när barnen var som i lill-Skruttans ålder var så mysig. Ni gör så mycket härliga aktiviteter med henne! När de blir äldre vill de inte följa med på allt och numera är det nästan bara kompisar som gäller för mina!

Din beskrivning med " ett krispigt och kallt New York" gillar jag tokmycket! Kan man beskriva NY på ett bättre sätt strax innan jul?

Ha en riktigt bra dag!

Kraam Anna

Desiree sa...

Vilken skön och mysig söndag ni fick på Zoo. Älskar lilla E´s tröja med Barba Stark. Jättefin och cool tröja. En sådan skulle jag väldigt gärna ha själv om jag hittade. Ja helt otroligt att det är jul inom en vecka. Jag känner också att det är jätteviktigt att inte försöka stressa. Känner mig rätt trött nu så det ska bli himla skönt med lite ledigt.
Kram!

Katarina sa...

Ha, ha vad gullig hon låter då hon sjunger med.. Kram

Saltistjejen sa...

Coolaanna,
ja det är en väldigt mysig ålder tycker jag! :-) Kan förstå att det blir annorlunda när de blir äldre barnen. Man minns ju själv. :-)
Och ja här är krispigt och kallt nu. vilket är härligt! :-D
Kramar!!!


Desiree,
ja det var en riktigt skön helg måste jag säga. Skönt med ett något lugnare tempo efter en rätt intensiv helg förra helgen och en ganska aktiv vecka med fredagen som superaktiv. Hppas du får en fin och inte alltför stressig vecka nu. Sedan får du vila lite. :-)
Kram!


Katarina,
ja hon gillade verkligen den där låtsnutten! .-)
Kram!!

Annika sa...

GUD vad söt hon är, Saltis!!!
Vad fint att du filmar henne så mkt. Jag har filmat K alldeles för lite genom åren.

NI har haft en fin helg.
Julstämning råder jag noll brist på, men det ska tydligen bli regn och nio grader hos oss på julafton. Kollade ert väder också, via min ifån. Ni ska få sådär en 6 grader...
NO white xmas fur us, men get hade jag inte väntat mig heller...

Kramar!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
å tack! Ja jag tycker det är roligt att ha henne på film. Du vet hur hon pratar och sjunger och så. Minspel etc. och det är ju så enkelt att filma nu med telefon eller kamera. Det var så annorlunda bar för ett par år sedan då man var tvungen att ha en speciell filmkamera. Jag har nog inga filmer från när jag var liten, och bara från tiden innan vi flyttade hit till USA har vi knappt ens digitala bilder ju för digitalkameran blev ju inte vanlig förrän då någongång. Så det är inte konstigt alls att du inte har många filmer på K tycker jag.
Helgen var riktigt skön. Oj ja vädret kan vi tyvärr inte göra ngt åt så det är som det är med det.
Men julen ska bli mysig ändå! :-)
KRAM!

Taina sa...

Åååååh vad gulligt när hon sjunger!! Riktig liten spelevink!

Skönt att strosa runt när alla andra jagar på sina ställen. Jag har inte varit ute i någon julhysteri i helgen. IKEA var ganska så folktomt. Det var som Jonas sa, man köper ju inte direkt ett kök åt någon i julklapp. Smart han är, hahahahaha!

Ha en fin måndag!!

KRAMAR!

Saltistjejen sa...

Taina,
haha ja när on själv vill så. :-)
Och visst är det skönt att slippa ränna runt och stressa när man inte måste. Jag njöt av att kunna ha en lugn helg. Och smart att ta Ikea nu! Säkert betydligt fler där efter jul kan jag tänka.
KRAM!!

Västmanländskan sa...

En så mysig dag!
Hoppas ni får det riktigt fint resten av veckan också utan alltför mycket julstress.

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
tack! Ja vi får hoppas det :-)
Ha en fin vecka ni också fram till julafton! och sedan en skön jul såklart!
Kram!

Suzesan sa...

Haha så söt hon är LillSkruttan. Kul när hon gjorde egen version av den. SÖTING.

Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Suzesan,
ja hon älskar att göra just det. Olika egna versioner av sånger och verser.
:-)
Kram!

Steel City Anna sa...

Ser fram emot covern She's my penguin :)

Saltistjejen sa...

Steel City Anna,
hahahaa ja du... :-)