onsdag, december 07, 2011

Mycket tänkvärt om detta med kroppsuppfattning

Idag fortsätter min följetong "Förkylningen". Nu inne på dag nummer ja, vet inte, men kanske 3 eller 4? Igår kände jag mig superhängig och efter att ha somnat till bredvid Lill-Skruttan i soffan en stund efter middagen, och sedan igen i sängen när hon och M busade, så insåg jag att det nog var bäst att lägga sig på riktigt. För natten. Då var klockan inte ens halv nio. Men så fick det bli. Och jag somnade nästan bums och sov till i morse. Känner mig fortfarande lite hängig men hoppas det ska bli bättre under dagen. Vädret förbättrar inte känslan direkt med ösregn och gråväder där utanför fönstren. Men men, det är som det är. Det blir en långsam dag här hemma idag. Med mycket te och varma filtar. Lill-Skruttan verkar iallafall bättre förutom att hon hostar så att det låter som om hon svalt två dieseltraktorer. Men hon har sovit bra både natten som var samt natten innan. Skönt!

Jag har inte tränat alls efter det att min förkylning slog till, vilket jag faktiskt saknar. När man väl är igång, så blir ett avbrott inte alls "skönt" utan jag kan känna att jag vill på't igen bara! Men jag ska inte börja för tidigt. Har gjort det misstaget förr och det har oftast bara resulterat i att jag blivit sjuk igen. Så lite vila till blir det. Var sak har sin tid som de kloka gummorna väl brukade säga förr, eller? Dock har jag via Sporty Spice Petra (eller ska jag numera kalla henne Yoga-Petra??) hittat en otroligt inspirerande, rolig och bra blogg för alla som är intresserade av hälsa och träning. Det är Sara's härliga blogg Träningsglädje som handlar just om glädjen med träning snarare än resultaten. Såhär skriver Sara själv om sin blogg:

"Välkommen till min blogg – en blogg om träningsglädje. Det här är ingen blogg som handlar om att springa längst eller snabbast, att lyfta tyngst på gymmet eller ha de mest definierade musklerna. Detta är en blogg om lycka bland stock och sten, om adrenalinkickar bland hantlar och innanför fyra väggar. Detta är en blogg om att bli starkare – inifrån och ut. Välkommen att hänga med bland maxpulskickar och skoskav, bland medgång och motgång, bland glädjerus och adrenalin. Du kommer inte att få några pekpinnar, däremot massor av inspiration och glädje."

Och det inlägg jag hittade via Petra häromdagen var ett mycket intressant inlägg. Tycker det speglar ganska väl hur många ser på detta med träning, fysik och hälsa. Vår kroppsuppfattning. Om både våra egna som andras kroppar. Hur snedvridet det faktiskt kan bli. Tänket och synsättet. Och det inlägget tyckte jag var så otroligt bra att jag bara måste länka till det jag med! Läs, begrunda och häpna. Titeln är "Varför är jag tjock?"

14 kommentarer:

Petra Axlund Stegman sa...

Du får kalla mig vad du vill, till och med "Sorty Spice" som du just skrev här. Haha ... jo, jag gillar ju att städa och sorterna, so why not. =)

Träningsglädje har jag läst i drygt fem år och det är en av de bästa träningsbloggarna tycker jag. Inspirerande och snyggt!

Saltistjejen sa...

Petra,
hahaha! OJ Sorry! Ett typo! Ska rätta till det igen så du slipper vara Sorty Spice! Tur att det iallfall inte blev Sorry Spice... ;-)
Tack också för länken till Träningsglädje! Tyckte det var en toppenblogg verkligen! :-) Alltid roligt när man hittar nya roliga bloggar som ger inspiration.

Taina sa...

Intressant att du nämner henne just nu. Jag läser Marathon Mias blogg och hon nämnde just detta inlägg som jag sedan kommenterade. Sedan så kommenterade hon på min blogg. En MYCKET inspirerande tjej!

Kramar!!

Saltistjejen sa...

Taina,
det är säkert inte så konstigt ändå. Hon verkar ha många läsare och ett såhär BRA och tänkvärt inlägg ger nog en ganska stor respons gissar jag. :-)
Vilket är bra tycker jag eftersom jag hoppas många ser och läser hennes inlägg.
Kram!

Västmanländskan sa...

Krya på dig! Kram!

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
tack vännen! Detsamma!
:-)

Astrantia sa...

Jag håller helt med om att det är själva glädjen och känslan med träningen som är det viktigaste, inte att vara bäst och snabbast. Jag tror alltför många liksom ger upp innan de ens hunnit börja bara för de tycker de inte är tillräckligt bra och det är så synd!

Saltistjejen sa...

Astrantia,
verkligen! Det handlar ju inte om prestation på DET viset, utan om att man själv ska känna att man mår bättre och orkar mera. Såg att även du bloggat lite om träning idag!
:-)

Coolaannna sa...

Åh, vilket bra inlägg Saltis! Mycket tänkvärt. Jag börjar oftast att träna och ger 200 % men sen kan det hända att något litet kommer ivägen och då faller jag tillbaka till det gamla onda livet!

Hoppas att du kryar på dig så du kan träna lite snart!

Ska tjuvkika in i de rekomenderade bloggarna för träningsinspiration är vad jag behöver !!!


Kram Anna

Saltistjejen sa...

Coolanna,
ja visst behöver vi lite inspiration lite till mans och kvinns. Det är bra med bloggvärlden på så vis tycker jag! :-)
Och tack för Krya-på-dig:et!!! Jag gör mitt bästa på den fronten också. :-)
Kram!

Lotta sa...

Filtar och te låter iofs skönt...men inte roligt att du inte mår bra!! Hoppas du känner dig piggare snart.

Jag ska genast kolla in bloggen Träningsglädje...låter lovande! Älskar när bloggar ger en energi, tips och inspiration.

Varm krya-på-dig-kram!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
jag mår faktiskt mycket bättre nu vilket är otroligt skönt! Dagens lugna tempo hjälpte nog till tror jag.
Hoppas du får det fint i DC!
Kram!!

Trillingnöten sa...

Jag läser också Träningsglädje och tycker att hennes inlägg var perfekt! Själv tränar jag ju mycket och är inte pinnsmal, kanske ses som tjock av vissa, och ändå är det okej :) Jag tränar, äter bra för det mesta och mår därför bra. Det där med ideal är ganska intressant. Förr var det kvinnligt med lite kurvor och alla skulle ha det. Nu är det tvärtom :)
Kul att du kommit igång med träningen förresten och faktiskt saknar den! :) DET är inte lätt att åstadkomma ibland!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det är verkligen så att man önskar att just den här sidan av träning skulle komma fram mer. Att folk tränade för att må bättre och känna sig tillfreds både fysiskt och mentalt. och visst är kroppsideal något som förändras med tiden och även mellan kulturer. Kurvor är nog i och för sig fortfarande väldigt poppis men man ska samtidigt vara väldigt smal på andra ställen... ;-)
Härligt att DU tränar och inspirerar så många du också tycker jag!
Kram!!