måndag, december 05, 2011

Förkylt

Här hostas och snörvlas det en hel del just nu. Både jag och Lill-Skruttan har åkt på varsin förkylning. Natten var inte den bästa. Mycket host och en del gråt (Lill-Skruttan) och det som jag själv tycker är det mest otäcka, att ligga och lyssna på hennes väsande nästan "astmatiska" andetag. Jag är liksom jätterädd att hon inte ska få luft. Det väser och piper och rosslar så i den lilla kroppen.

Imorse gick vi ändå till dagis. Kanske främst för att de idag på förmiddagen skulle besöka den stora Kafeterian på Rockefeller där deras konstprojekt "Swimmy" nu ställts ut. Barnen skulle få se det där och sedan få ett litet festmellanmål där. Vi föräldrar var också inbjudna. Det var himla mysigt och det är så roligt att de ställer ut barnens konst här tycker jag. Det har jag ju skrivit om tidigare, även om det den gången gällde målningar medan "Swimmy" är ett tredimensionellt projekt där de byggs och målat ett hav med växter och fiskar. Det bygger på boken Swimmy av Leo Lionni som faktiskt är en berättelse jag själv minns från det jag var liten.

Glada barn på väg in i kafeterian.


Här är alltså deras Swimmy-projekt. Havet målades i blå och vita nyanser. Ovanpå detta trycktes röda fiskar och så gjordes den stora elaka svarta fisken i papier marché. Havsbotten gjorde barnen genom att klistra snöckor i kollage och sjögräs och alger är gjort dels av målade grenar dels av tidningspapper som de "knycklat samman" och målat.

Om ni vill veta mer om berättelsen kan ni läsa här eller nedan:


Efteråt var det som sagt "fika" tillsammans i kafeterian. Men Lill-Skruttan var inte riktigt på topp.


Jag pratade med lärarna och sa att jag tänkte hämta Lill-Skruttan efter deras vila som de har efter lunch. Så de ringde när hon vaknade och nu har vi tillbringat eftermiddagen här hemma. Först med små "dinosaurieägg" som vi kläckt i varmt vatten. Och nu lite TV. Vi hostar och snörvlar vidare. Hoppas att den kommande natten blir lugnare och att vi båda mår bättre imorgon.

Jag har heller inte alls hunnit eller orkat med att berätta om gårdagen när jag träffade både Annika och Lotta. Det var underbart att få träffas och det kommer att komma mer om vår kväll tillsammans senare. Men nu ska det fortsättas snytas och snart blir det middag.

23 kommentarer:

Annika sa...

Min bästaste Saltis!
Underbrt att träffas igår. Tiden gick läskigt fort.
Nästa ggn måste vi maxa mer. Ni borde komma hit, som sagt :-)
SÅ kul att träffas och M-oriental är fantastiskt. DET var hamburgerstället bakom draperiet också!!!
Feel better!!!!
Kramar!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
jaaaa det var verkligen så mysigt och roligt att träffas igår!!!!! :-) och ja, vi skulle mer än gärna komma och hälsa på er. Förhoppningsvis kanske i vår? Men det beror ju på omständigheterna såklart. Hoppas gör jag iallafall.
Och det var kul att både Mandarin Oriental och burgarstället blev så lyckat!
KRAAAAM!

Taina sa...

Hoppas att ni snart mår bättre!!! Jag minns så väl när Bella var liten och hon var förkyld. Det var skitjobbigt eftersom hennes halsmandlar och polyper var stora som....ja golfbollar? Det lät superjobbigt.

Krya på er nu!!

KRAMAR!

Charlie sa ... sa...

Hej raraste du!

Det var verkligen så trevligt att ses, det gav mersmak!!!!!

Det gör vi om!

Både Oriental och hamburgerstället var himla läckra, passade så bra.

Krya på er nu!! Synd att det blev en jobbig natt, hoppas det är bätttre idag.

KRAAMM!!!

Saltistjejen sa...

Taina,
tack! Ja det är inte kul alls särskilt inte när nattsömnen blir lidande.
Kram!


Lotta,
å men visst måste vi det!!!! Du är ju inne i stan lite då och då, så hör av dig om och när du har tid fr en fika.
Det är så himla roligt att få träffas och prata! och det verkligen så mysigt och roligt igår!! TACK för att du tog dig in till stan! :-)
Kramar!!!

Trillingnöten sa...

Vilket kul projekt! Barnen är ju nästan som riktiga konstnärer! Fantastisk kul att se :)

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
tack! vad roligt att du tycker det! :-)
Kram!

Katarina sa...

Vad roligt det ser ut! Ni verjkar ha E. på ett jättebra ställe, det måste väl ändå vara guld värd?! Krya på er!

Saltistjejen sa...

Katarina,
tack! ja det är ett superbra dagis och vi är väldigt nöjda!
Kul att de uppmuntras med just sådana här saker också.
Och ja, nu ska vi försöka bli friska. :-)
Kram!

ExPIAtriate sa...

Vilket fantastiskt projekt, jag tycker det ar toppen nar barnen far vara med och skapa och fantasin far floda fritt!!
Hoppas ni bada kryar pa er snart och att Lillskruttan far en lugn natt! Det ar sa jobbigt nar de ar sjuka, de sma liven!
Kram!

Saltistjejen sa...

ExPIAtriate wife,
tack ja jag hoppas vi ska bli av med både snuva och hosta snart. :-) Och visst är det skoj när barnens kreativitet bejakas! Jag tycker det är så roligt.
Kram!

KARLAVAGNEN sa...

ojojoj, får får krya på er! Det måste väl finnas något i USA så att det inte behöver pipa i luftvägarna hos Lill-Skruttan? Sköt om er och bli friska snart!!! Kram

anna of sweden sa...

Krya på er! Härligt att ni hann med er träff - önskar att jag kunde vara med på ett hörn!

Kram!

Desiree sa...

Man ser allt att hon är lite hängig och inte alls på topp. Hoppas hon mår bättre snart. Men kul ändå att hon orkade gå med på Swimmy uställningen som ser jättefin ut. Tycker som sagt att ert dagis hittar på mycket roliga och kreativa saker för barnen. Jätteroligt att en del av det som de gör ställs ut så här.
Kram och krya på er både liten och stor.

Millan sa...

Sa ni ar ocksa forkylda!? Det kanns som om det verkligen ar forkylningstider just nu. Alla runt oss ar sjuka och vi ar rejalt forkylda vi ocksa. Hoppas ni har haft en battre natt och mar battre idag! Kram

Syster i söder sa...

Krya på er båda! KRAAAM!!

Josefine sa...

Men hjälp vad många roliga projekt de håller på med! Sånt skulle jag vilja att Gibsons dagis också gjorde...

Dinosaurieägg får du allt förklara. Det låter som en toppensak att säga om någon äcklig medicin...

franziengland sa...

Usch så många som är halvsjuka i dessa tider!! Ja ja, bara alla slipper vara sjuka under julen... Hoppas ni blir bättre snart!
Jättekul projekt och inte minst att de sedan får chansen att visa upp det. Måste vara spännande och högtidligt för barnen!
Kram.

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
tack! jodå kanske finns det något mot pipande luftvägar. Fast mot hosta finns ingen bra medicin- Har pratat med Lill-Skruttans läkare om det. Vad vi gjort är att försöka få henne att sova lite "upprätt" med en extra kudde under huvud o rygg. Och så köra "mentol" i luftfuktaren. Det hjälper iallafall något.
Kram!


anna of sweden,
ja det hade varit toppenkul om du kunnat vara där i söndags!
Kramar!


Desiree,
ja det var en mer känslig och trött tjej igår helt klart. Men hon tyckte det var kul att få se Swimmy och att få fika i Kafeterian ;-)
Kram!


Millan,
ånej så ni är också sjuka! Hoppas ni kryar på er ni med! Det enda "bra" med detta är att man hoppas att man ska få vara frisk över jul. :-)
Kramis!


syster i söder,
TACK!!!
Hoppas du får hålla dig frisk!!!!
Kramar!


finelinan,
ja, de gör mycket sådana saker på hennes dagis. det är ett toppendagis tycker vi, även om vi såklart inte har något som helst att jämföra med. Men barnen får göra många kreativa saker som har med konst att göra, samt musik och dans. Plus att de ändå värnar om "fri lek" vilket jag gillar.
Dinosaurieägg var ingen medicin faktiskt. MEN det var ju SMART av dig att tänka så! Kör på det till lilla G du! Dinosaurieäggen är inköpta på Naturhistoriska muséet här och de "kläcks" när man lägger de i hett vatten. Det är som små plastkapslar och ut vecklar sig då en liten skumgummi-dinosaurie. Lill-Skruttan älskar att se dem "kläckas"! :-)
Kram!


franziengland,
tack! Och ja, jag håller med. Jag hoppas som du att man slipper vara sjuk under julen. Och visst är det roligt att de får visa upp det de skapar! :-)
Kram!!

Slow-Eva sa...

Vad bra att du gillar förklädet. Hoppas att Lill-Skruttan också tycker om det sen. Kommer ni förresten öppna paket 24e eller 25e?
Pengarna har jag faktiskt glömt bort att kolla :)

Saltistjejen sa...

Evasleva,
ja det ar super!
Vi kommer fira "svensk" jul den 24:re men sedan även lite den 25:e med amerikanska vänner här. :-) Bra va! TVÅ jular! :-)
Kram!!

Västmanländskan sa...

Åh, stackars lillskruttan. Hoppas hon kryar på sig snabbt! Här är det också sjukläger. Lille N är värst däran. Han har också jobbig hosta den lille pysen.

Vilket härligt konstprojekt! Kram!

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
ja det är visst lite sjukt både här och hos er. Hoppas ni också kryar på er snart. Lill-Skruttan är bättre även om hon skrällhostar en del fortfarande. Själv mår jag också bättre nu. Skönt!
Kram!