torsdag, december 22, 2011

Ute på stadens gator

Man kan inte riktigt tro att det är julafton i övermorgon. Här har det varit varmt idag. Rena rama vårvädret. Runt 15 grader och sol ute. Vart tog julkänslan vägen? Idag tog jag en tur ner till midtown. Jag skulle hämta vårt kameraobjektiv som varit inlämnat på reparation. Alltså tog jag tunnelbanan ner till Penn Station och promenerade till affären. Eftersom jag även bestämt mig för att de skulle göra rent själva kamerahuset fick jag slå dank i området kring Madison Square Garden och Macy´s i ungefär en timme (det var vad det tog för dem att göra rent kameran). Det blev en kaffe på Starbucks (fast jag satt ute) och så strosade jag runt lite och tittade på alla julshoppande människor som sprang runt. Den ena med fler påsar i händerna än den andra. Själv njöt jag verkligen av att slippa gå in i några affärer. Väl hemma igen så städade jag för att slippa ha allt för mycket städning framför mig imorgon.

H&M har ofta sådana här stora reklamskyltar här i kvarteren. De sitter direkt på husväggarna.


Här syns Empire State i vänstra delen av bilden och Madison Square Garden i högra.

En av Macy's alla granar. Denna står på taket till en av entréerna.

Många beskådade Macy's skyltfönster också. Här ett av de julskyltade fönstren.

Varmt var det, så många satt och åt eller fikade på de uppställda utemöblerna utanför varuhuset. Eller satt bara och studerade livet i staden eller vilade i största allmänhet.

Imorgon blir det en del sista fix innan julafton. En del saker ska inhandlas och sedan måste jag slå in de julklappar som inte är inslagna. Lite småpyssel och sedan hoppas jag att den där julfriden ska infinna sig imorgonkväll.

15 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vad konstigt det är med vädret! Samma här! Kallt, varmt, kallt, varmt...låter som vår snö töar bort också! Jag vet inte :) Vad jag saknar NY när jag ser detta! Inte många månader kvar om allt går som det ska :) Ha en fin fredag!

Desiree sa...

Jag inväntar också julefriden. Men den kommer nog. Åh jag blir ändå så avis på ljuset ni har. Sol och blå himmel. Det känns som det var riktigt länge sedan jag såg sådant dagsljus. Men nu vänder det som sagt :-)
Tycker också att det är himla skönt att slippa gå i affärer just nu. Jag tror att 20-23 är värsta dagarna att ge sig ut, så himla mycket folk.
Ha en fin dan före doppaedagen och låt julkänslan och julmyset infinna sig.
Kram!

Anne-Marie sa...

Skulle gärna ha samma temperatur som du har. Ser ut som en vårdag i NY. Vilken stad det är med alla människor och trafik. Härlig julskyltning. Hoppas att jullugnet lägrar sig snart. :) Kramar!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja vädret är så himla hattigt. Lite jobbigt tycker jag för man vet aldrig om man ska ta på sig en massa kläder eller om man ska lämna jackan hemma. Just nu vill jag ju helst ha kyla och snö också... Men men...
Tänk att ni snart kommer hit! Kul! Har du hittat jobb här också nu?
Kramar!!


Desiree,
jag hoppas det. men kanske inte förrän ikväll? ;-)
Och du, nu har det vänt vännen! Nu blir det ljusare och ljusare även om det dröjer ett tag innan det verkligen märks hos er.
Kraaam!


Anne-Marie,
ja det är ju en skön temperatur, men helst skulle jag vilja ha lite juligt väder nu faktiskt. Med kyla och gärna snö. Men det lär det inte hinna bli till imorgon. ;-)
Kramar!

Annika sa...

Igår var det som en sen marsdag.
LIKA varmt, och ljuset var också så vårlikt.
USCH!!
Nej, lite kyla skulle jag inte säga nej till, precis...
Mysigt med lite NYC-scener. Jag ska ut i handeln om en stund, mathandeln...
Kram!!

Saltistjejen sa...

Annika,
japp visst var det vårlikt igår. Något lite kyligare idag men inte mycket. Jag saknar snön!!!!
Jag måste till mataffären idag jag med men har ingen lust egentligen. Buhuuu.
Lycka till med alla saker under dagen!
Kram!

bettankax sa...

Trevligt att hänga med en sväng på stan i juletid:) Önskar dig och familjen en riktigt God Jul!
KRAM!

Saltistjejen sa...

bettankax,
TACK och jag önskar även dig och din familj en riktigt fin jul!!!
Kramar!!

Mrs Clapper sa...

Hoppla vilken bild... Den bh:n gjorde verkligen sitt jobb! Jag hade nog valt en annan kampanj vid jul haha!

Det ser ut som om ni haft en riktigt mysig jul! Härligt!

Stor kram och god... Annnandag blir det väl idag?!

Saltistjejen sa...

Mrs Clapper,
hahahaha new just get du jobber ju på H&M så du kanske har mer koll på sortiment och olika kampanjer. :-) Jag tänkte faktiskt inte så mycket på just bilden i sig utan mer på storleken.
Vi hade en fin och mysig jul vilket känns himla skönt. Utan för mycket måsten eller så.
Kramar oc h God Fortsättning!!

Malin-Charlotta sa...

Wow! Vilka kontraster mot julskyltningen i lilla Sverige! Jag har aldrig befunnit mig i en storstad utomlands vid jul, men det ligger i mina framtidsplaner. Inte för jag är så förtjust i det materiella runt jul, utan mer för att få uppleva atmosfären.

Vill verkligen tacka för fina ord på min blogg idag, vad roligt att du hittat in via Trillingnöten och att du blir glad av mina inlägg. DET blir jag glad av! Jag skriver varierat, men mest åt det "personliga utvecklings hållet " då mötet med medmänniskan och dess tankar är mitt hjärtas kall. Du är varmt välkommen tillbaka och tack för att du tittade in så jag fick hitta till dig!

Önskar dig en riktigt god fortsättning med allt härligt som det innebär för dig!

Saltistjejen sa...

Malin-Charlotta,
å vad roligt att du tittar in här hos mig! :-) Och ja, jag tycker verkligen dina inlägg var bra och särskilt det om julen. Så tänkvärda ord och tankar tycker jag!
Ha nu en God Fortsättning!!!
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Nu efter jul hade vi 8-10 grader och en dag 12 grader! Det är ju inte vanligt mitt i vintern direkt! Jag skojade att på midsommar då sitter man ju ibland utomhus i 12 grader och regn ;)

Malin-Charlotta sa...

Tack & Stor Kram till dig med!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
visst är vädret helt bakvänt! Konstigt och det skiftar otroligt från ena dagen till den andra.
Haha kul att du sa det där om Midsommar. Det stämmer ju nästan haha! ;-)


Malin-Charlotta,
:-)