lördag, december 03, 2011

Päls, fjädrar, hud och fjäll

Igår morse, fredag fick de fint besök på Lill-Skruttans dagis. Det var "The Nature of Things" som kom och visade samt berättade om olika djur. Detta är något som gjordes redan förra året och det blev otroligt populärt så det bestämdes att vi skulle lägga en del pengar på detta i år igen. Barnen tyckte det var jätteroligt och själv tyckte jag också det var otroligt kul att få närvara. Jag fotograferade en del under detta besöket och här är en del bilder. Temat denna gången var "Fur, Feathers, Skin and Scales". Barnen var otroligt koncentrerade och intresserad. De ställde en hel del frågor också och kom med egna svar ibland. Lill-Skruttan och en av hennes kompisar berättade t ex att "Snakes have scales and dragons to!". Haha! Kanske borde vi berätta lite mer ingående att drakar faktiskt inte finns på riktigt...? Men jag måste säga att jag är imponerad över hur mycket de här små barnen faktiskt ändå kan och vet! En del av dem har inte fyllt 3 än men de känner till så mycket redan (Lill-Skruttan är näst äldst och hon är lite drygt 3,5 år och den yngsta blir 3 nu i slutet av december) .

Här berättar Derek från The Nature of Things om det första djuret han ska visa.

Nämligen  det långhåriga marsvinet "George"!

Med på detta besöket var även några av de större barnen i The Infant Rooms. Här är Baby E, lillasyster till Lill-Skruttans bästa kompis R. Hon är förövrigt nu i samma rum där Lill-Skruttan var när hon var spädis.

Nästa djur ut var Paddan "Sugar" (a cane toad).

Sedan var det dags för ormen "Links" (a King Snake).

Links fick enbart kräla på mattan och barnen höll noga koll. Så fort Links kom liiiite utanför så tjoade och ropade de så att Derek föste tillbaka Links på mattan igen.

Visst är den fin! Jag tycker väldigt mycket om ormar.

Ungarna gillade den också. Här ser man Lill-Skruttan och kompisen W (Grannarnas son).

Lill-Skruttan och W vågade båda klappa ormen. Lill-Skruttan berättade även för mig att "ormen de fått klappa förra året var mycket mycket STÖÖÖRRE! Så det här, det var minsann inget...!"

Så var det dags för fjädrarna då.

Här är tuppen "Red". och O klappar Red lite fint på ena vingen och sedan stjärtfjädrarna.

Efter tuppen var det dags för de söta små chinchillorna "Stormy" och "Freckles".Lill-Skruttan gillade chinchillan och tyckte den var väldigt "cute". Hon tyckte även att den såg ut som en mus.

Klapp klapp.

Sisten ut var tegun Ralphie. En tegu är en stor ödla. Denna sorten kommer från Sydamerika.

Trots att Lill-Skruttan bestämde sig redan igår för att INTE klappa tegun så vad hände? Jo, hon klappade den ändå. Och tyckte den "kändes smooth".

Här ser man en bit av teguns kraftiga svans.

Här syns den ännu tydligare.

Det var verkligen roligt att få vara med på detta. Och nästa gång de kommer med nya djur blir i mars. Då är det ett nytt tema, men jag minns inte riktigt vad det var. Resten av dagen tillbringades dels som försäljare i vår T-Shirt Shop och sedan på eftermiddagen gick jag på en disputation. Vår kompis som också är pappa till O disputerade och det var roligt att kunna lyssna även om jag förstod väldigt lite ska erkännas. Kristallografi av proteiner är inte riktigt min specialitet. Under kvällen firade vi honom lite på Faculty Club, men det ska erkännas att det när vi kommit hem, kändes riktigt skönt att det var fredagskväll.

11 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vad kul att de gör såna saker! :) Det är verkligen fantastiskt vad de snappar upp de där små barnen...Man blir förvånad varje gång faktiskt!

Katarina sa...

Ha, ha vad roligt de ser ut att ha medans andra ser mer reserveradde ut, det skulle nog jag göra,, med tanke på ormen..

Kram

Lotta sa...

Vad både roligt, lärorikt och pedagogiskt! Jag vill med ;) Det är en sak att se djur på bild och en annan att se dem i verkligheten.

Ormar kan jag titta på men kan inte påstå att jag tycker om...

Nu väntar en solig och vacker lördag!!! Skönt med helg...

Kramar!

KARLAVAGNEN sa...

å SÅ FIIIINA! Både djur och församlade barn!!! Fast jag måste erkänna att när jag läste rubriken så trodde jag att det handlade om Melodifestivalen! :-) Önskar en trevlig helg!

Taina sa...

Vilken grej de ordande på dagis! Helt suveränt ju! Men ORMAR, FY FASIKEN vilka vidriga djur. Sorry Saltis, men ormar är för mig bland det äckligaste jag vet och så tycker jag de är så "opersonliga" på något sätt. Bella hade en majsorm när vi bodde i Sverige och jag rörde den ALDRIG!!!

LillSkruttan var verkligen tuff som vågade klappa alla djur. Till och med tegun som hon bestämt sig för att INTE klappa. Hahahaha! Gullungen där!

Det där ämnet din kompis disputerade i är inte min grej heller...hahahahahaha!

KRAMAR!!!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det är verkligen roligt! och just sådant som har att göra med djur gillar de så mycket! :-)
Kram!


Katarina,
hahaha japp särskilt var det nog lärarna som var skeptiska till både ormen och tegun ;-)
Kramar!


Lotta,
ja det är ett superbra sätt för barnen att få veta mer om djuren. Huvudläraren i Lill-Skruttans rum hade dessutom innan under veckan pratat lite om de här djuren. Hon hae printat ut bilder på dem från nätet och gjort Memoryspel med dem så barnen fick bekanta sig med djuren även innan själva beöket.
:-)
Ormar gillar jag. Är väldigt fascinerad och tycker de är så vackra!
Kram och ha en toppenhelg nu bl a i Vermont! Synd att vi inte hann träffas men det får bli snart igen istället! :-)
KRAM!


Karlavagnen,
Melodifetivalen?!?!? Ok? Nu inser jag att jag nog är väääldigt "off" här. Men men... De sjöng inte, vare sig djuren eller barnen. Inte under besöket ialalfall. Tuppen skrockade lite men gjorde inte ngt kuckeliku ens haha!
Kram och hoppas du och Nisse får en fin helg ni med!


Taina,
japp så himla kul! De hade som sagt en liknande händelse och därför bestämdes att de skulle göra om det i år. Plus ett nytt sådan här besök i mars, men med andra djur.
Oramar är jag väldigt förtjust i. Så jag kan definitivt förstå Bella!! :-) Jag drömde ett tag om att själv ha ett terrarium och en majsorm som ju är såååå vackra!!! Ofta superfina gula och orange färger!! Mmmm! Ja, jag tycker ormar är otroligt vackra. Inget gosigt kjeldjur såklart så visst är de lite opersonliga, men det är å andra sidan marsvin och fiskar också tycker ja hahaha! ;-) För mig var nog tanken p en orm och ett terrarium ungefär samma som måna vill ha akvarium med fiskar. Man kan göra det så vackert och kul att titta på. Och som sagt, ormar tycker jag kan vara otroligt vackra! men jag skulle aldrig vilja ha en giftorm utan endast ogiftiga ormar. Men nu blir det nog ingen orm. Inte i första taget iallafall haha!
Ha nu en toppenhelg!
KRAAAM!

Steel City Anna sa...

Vilka djur! Den där stora ödlan var ju helt makalös. Man kanske skulle ha en sån :)

franziengland sa...

Otroligt roligt! Imponerande att han hade med så MÅNGA djur!! Kul att du var där och tog bilder, man ser hur det lyser i ögonen på barnen :) .

Saltistjejen sa...

Steel City Anna,
ja det är rätt otroligt att de fick så en sådan variation av djur tycker jag! Och ödlan var STOR!
:-)


franziengland,
visst var det imponerande! Och även att barnenfaktiskt uppträddde så lugnt som de gjorde trots att de var otroligt uppspelta över djuren. :-)

Anna, Fair and True sa...

Vad kul! Och så många djur också!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja det var jätteroligt och det var kul att vi föräldrar kunde få vara med också. Ungarna älskade det!