torsdag, december 29, 2011

Träff med Familjen Olsson bland Skräcködlorna

Det visade sig att Familjen Olsson skulle komma till staden. Och självklart ville vi mer än gärna träffas. Det var dock inte så lätt eftersom både min och Tainas telefoner krånglade något alldeles väldigt och inte alls verkade vilja ha kontakt med varandra. Som tur var är vi fortfarande herrar (eller damer) över elektroniken så vi lyckades lura mobilerna genom att blanda in M's mobil i det hela. En liten mobiltrekant med andra ord. Smidigt och bra! Då satt jag, M och Lill-Skruttan redan och fikade på AQ Café efter ett kort besök på Central Park Zoo. Måste här inflika att AQ Café verkligen inte längre är vad det brukade. Denna lilla svenska fika-oas har totalt gett upp. En enorm besvikelse faktiskt. Samma år som IKEA lägger av med de svenska godsakerna händer samma sak här på AQ. Här finns inte längre skymten av kanelbullar, prinsesstårtor eller Budapestbakelser. Även de få svenska varor man tidigare sålt är puts väck. Enligt rykten så slutade deras pastry chef (bagare) och därmed verkar de helt lagt av med att sälja svenskt fikabröd och även annat svenskt. URDÅLIGT!!!!! Nu får man nöja sig med de vanliga amerikanska muffins och chocolat chip cookies. Fy vad besvikna vi är!!!!

Men åter till Taina och mötet med henne och resten av hennes härliga familj. De kom till AQ Café när vi var färdiga och sedan promenerade vi tillsammans bort till American Museum of Natural History. Lill-Skruttan var inte ett dugg blyg (vilket hon vanligtvis brukar vara i början) utan blev superkompis med Tainas Liisa på två röda sekunder. Oj vad kul hon hade med Stora Liisa! De har träffats ett par gånger tidigare, men den första gången var Lill-Skruttan så liten, bara runt året, och förra gången var strax innan hon fyllde två så det mindes hon knappt. Men vi fräschade upp minnet lite i morse genom att titta på bilder från den gången och sedan frågade hon gång på gång när hon skulle få träffa Liisa. Taina hör till de personer jag lärt känna via bloggandet och som kommit att "flyttas från kategorin Bloggkompis" till att bli just kompis. Eller kanske snarare en vän. Vi klickade på en gång när vi träffades och det känns fantastiskt roligt att ha Taina på tågavstånd, även om vi inte setts mer än ungefär en-två gånger per år sedan vårt första möte. Att hela hennes familj dessutom är härlig gör ju inte saken sämre precis.

Bilder från vårt besök hemma hos Taina i Simsbury i slutet av juni 2009. Visst har tjejerna växt en del sedan dess...?

Förra sommaren (2010) då vi besökte Bronx Zoo tillsammans.

Här är tjejerna redo att promenera (eller det blev snarare springa, hoppa och skutta med några klätterpauser på vägen) upp till Naturhistoriska muséet.

En av klätterpauserna. Men det gick inte helt bra att se över muren...

...så Liisa provade att lyfta Lill-Skruttan så hon skulle kunna se in i Central Park.

Full koll!

Väl framme vid muséet fick vi först en liten chock. Nedanför den höga trappan ringlade sig kön som en lång svart orm nästan ända fram till nästa gatukorsning. Men vi bestämde oss ändå för att testa och se om det skulle gå hyfsat snabbt att komma framåt. Taina's Albert avvek dock så vi sa hejdå. Sedan klämde vi oss fram bland allt folk tills vi stod längs bak i kön. Som tur var rörde den sig snabbt. När vi väl var framme vid trappan pratade M och Taina lite med en av vakterna där och han var så juste att han släppte förbi oss in i "fållan" för medlemsskapsbesökare. Vi har ju medlemsskap men även Familjen Olsson fick hänga på eftersom vakten var så snäll. Kanske föll han för alla de tre blondinerna...? Inne på muséet var det som en myrstack. Så mycket folk! Men vi lyckades ta oss till Dinosaurierna och runt en bit. Taina och jag fick tid att prata lite vilket var så himla kul!!!

Ett av dinosaurieskeletten i entréhallen.

Lill-Skruttan och Liisa framför några av dinosaurieskeletten i entréhallen.

Sötungarna!!!

Jag blev faktiskt imponerad av Lill-Skruttan under besöket för hon pekade ut ett par av dinosaurierna och kunde namnet på dem: T. Rex (såklart, hennes favorit), Triceratops och Pteranodon. Kul! Sedan tyckte jag även att hennes kommentar i slutet var så himla bra. När tjejerna poserade tillsammans framför skeletten kom en vakt som sa till dem/oss att de inte fick sitta länge där utan måste flytta på sig. De hade då verkligen inte suttit länge. Lill-Skruttan såg väldigt förnärmad ut när hon tittade på mig med frågande ögon och sa "Men HON där har ju suttit jättelänge!!!!!" och pekade på en bastant dam som satt en bit ifrån där tjejerna suttit och bläddrade i en tidning. Så sant så sant. Lill-Skruttan tyckte det var högst orättvist, det syntes i hennes blick. Och det hade hon ju faktiskt helt rätt i.

Utanför muséet sade vi hejdå till Familjen Olsson. Men vi hoppas faktiskt kunna åka och hälsa på dem om inte alltför länge. Iallafall hoppas jag det, hahaha! So be aware Taina!! En vacker dag ringer det på er dörr och där kommer vi stå och säga Hej...

Härligt att få träffa er Taina, Jonas, Liisa, Bella och Albert!!! Tack för en riktigt rolig dag!

Vi promenerade hem genom Central Park i skymningen. Lill-Skruttan var så slut att hon däckade i vagnen på väg hem. Väl hemma vaknade hon dock och när kompisen O kom och hälsade på blev det full rulle igen. Ibland önskar man att man hade en hundradel av all energi barn har. Själva avslutade vi detta dygn med att se ett avsnitt av På Spåret efter att Lill-Skruttan somnat. Kändes alldeles lagom. Imorgon är det fredag, men mitt Fredagstema får vänta lite.

13 kommentarer:

Anne-Marie sa...

Vilken rolig och mysig utflykt. Spännande också med museibesöket och att E var så duktig med namnen. Tänk att ni östkustbloggare träffas så ofta. Kul att du och Taina "klickat". Ibland känns västkusten väldigt avlägsen med tanke på andra bloggare. Kramar!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
ja det är verkligen roligt när man klickar med folk och Taina har verkligen blivit en bra kompis eller vän! Anne-Marie det måste ju finnas många bloggare även på Västkusten?? Kanske några i närheten av Weed???? :-) Testa att söka och se om du hittar några. För det ÄR roligt att träffas även IRL.
Stor Kram!!

Trillingnöten sa...

Himla skoj att kunna träffas så där! Och att vakten var så snäll (well, den första vakten i alla fall. Den andra som körde bort E var ju inte klok, så jag håller med henne :)) Det är kanske det värsta med storstäder, köer och trängsel :)

Coolaannna sa...

Visst är det fantastiskt att man kan lära känna varandra via blogg! Jag tycker det är så trevligt och spännande att läsa om era äventyr därborta!! Fast jag är sååå nyfiken på hur ni alla hamnade där!!

Tjejerna ser ut att trivas ihop och vilken cool bild på skelettet!

Ha en fin dag! Kram Anna

Annika sa...

Vad KUL ni hade det!
OCh ja, vissa bloggare får flytta från kategorin bloggkompis till vän.
DET är fantastiskt.
NI hade en så fin dag!!
TOM jag var med på hörn eftersom Taina messade mig om ditt nummer ;-)
OCH jag skickade ditt nummer till Taina, hihi.
Glad att det ordnade sig trots strul.
OCH att ni hade en SÅ fin dag.
KRAMAR!!!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det var en riktigt snäll vakt den där första. Den sista gjorde väl bara sitt jobb, men visst kan man fundera över varför han enbart sa till barnen och inte de vuxna som häckade mycket längre där...
Och visst är trängseln och köerna jobbiga. Men detta var nog det "värsta" i folkmängd jag någonsin sett på muséet. Tydligen typiskt för "the Holidays" enligt vakten.... Mycket turister i staden.
Kram!


Coolaanna,
ja jag tycker verkligen det är helt otroligt. Bloggen har öppnat upp en sådan underbar värld tycker jag och jag har fått lära känna så härliga personer via min eller deras bloggar! :-)
Tjejerna stormtrivdes med varandra och det var verkligen så KUL! Tainas dotter var så duktig att ta hand om vår lilla tjej.
Ja du hur vi hamnade här. Jag kanske ska svara på det på din blogg sedan. I korthet så började jag och M jobba här båda två för nu a 6 år sedan. Och M jobbar kvar på sitt jobb medan jag redan bytt jobb och nu i våras blev jag arbetslös så jag söker nytt nu.
Kram!


Annika,
hahaha så Taina sms:ade dig!? Ja, du vi hade major problems om man säger så att få tag på varandra. Tack för hjälpen! Och sedan ringde jag till slut henne från M's telefon så hon fick hans nummer och det fungerade bättre. Vet inte vad som var fel med min eller hennes telefon men vi kunde helt enkelt inte få tag på varandra. Så konstigt. Tur vi lyckades till slut ändå! :-)
Vi fick en riktigt bra dag om än i trängsel med tusen andra hahaha! Men prata kan ju både Taina och jag, så det lät vi inte hindra oss! ;-)
KRAAAM!!!

Lotta sa...

Härlig dag och så roligt att ni sågs allihopa! Tjejerna är så gulliga ihop :)

Ja, kom till CT snart. Jag har också Simpan på min lista ;)

Kramar!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja det var jätteroligt att träffa Taina och hennes familj! haha ja vi kasnke får ha en bloggträff i Simpan då! ;-)
KRAM!!

Emma sa...

Vad kul de ser ut att ha haft tillsammans,tjejerna:-) Och vad tuff hon är, E, som vet sina rättigheter. Hon hade ju helt rätt!

Steel City Anna sa...

Såg ut som en trevlig dag trots fikabrist! Men jag förstår känslan. Jag är fortfarande arg på IKEA. Och inte ens IKEA-märket bemödade sej med några lussekatter i England i år. Dåligt.

SAM sa...

Gott nytt ar till dig med. Jag har faktiskt hittat en Svensk tjej online har i KY och vi traffades for forsta gangen idag och hade jatte trevligt!

Taina sa...

Åh Saltis vad kul det var att ses!!! Önskar så att det hade funnits mer tid. Men så där blir det ibland. Vi MÅSTE kolla in en helg då Jonas är hemma. Januari är en crazy månad för oss. Men i vår skulle det vara mysigt att ha er här oavsett var vi bor. Blink, blink.

Liisa pratade så mycket om E efteråt. Flera ggr sa hon "Oj vad stor hon har blivit fastän hon är så liten". Hahahaha!

Hoppas ert nyår blir riktigt fab!

KRAMAR och TUSEN TACK för att ni hängde med oss ett tag.

Saltistjejen sa...

Emma,
ja jag blev lite förvånad över hennes kommentar och uppriktighet vad gällde den där vakten, men håller fullständigt med henne. Varför skulle han säga till henne och Liisa när andra hade suttit där mycket längre utan att bli tillsagda! :-)


Steel City Anna,
ja det var en jättetrevlig dag, men att AQ nu är som vilket annat amerikanskt fik som helst kändes verkligen som en riktig besvikelse!!! Och Ikea ska vi inte tala om. DET har jag redan varit såååå arg över! Dåligt att de inte ens hade lussekatter i år! Det håller jag med om!


SAM,
tack! Och vad roligt att du träffat en annan svensk och att det klaffade. Det är så skoj när det händer tycker jag. :-)


Taina,
jaaaa det var verkligen hur roligt som helst! Och visst går tiden för snabbt, men så är det ju. Att man dessutom springer efter barn och så i ett överfyllt museum gör det ju inte lättare att prata direkt, men jag tycker ändå det var så himla kul att få den tid vi fick! :-) Och det var kul att få träffa både Bella och Albert IRL! Även om jag inte hann prata särskilt mycket med Albert alls. Vi får höras angående en helg i CT framöver. Januari är inte så bra för oss heller men vi hittar säkert ngn som passar senare! :-)
Stor KRAM!!!!