torsdag, december 29, 2011

På besök hos W i Brooklyn

Igår onsdag, besökte vi våra f.d Grannar i deras nya hem i Brooklyn. Lill-Skruttan och W var så glada att se varandra igen att det liksom nöp lite i hjärtat när man såg dem leka. Vi började inomhus i familjens stora (med New York City-mått mätt) hem och vi beundrade särskilt det stora ljusa "uterummet". Efter lite mellanmål för barnen så gick vi ut till lekparken intill Prospect Park. Där rumlade ungarna runt så det stod härliga till, vilket var bra för det var minst sagt apkallt! Inte själva lufttemperaturen kanske, men vinden. Den var riktigt kylig. På grund av kylan stannade vi inte så länge på lekplatsen. Kanske en halvtimme eller så. Men ungarna härjade vilt innan vi gick hem igen. Där väntade vi in J och sedan promenerade vi till en österrikisk restaurang Café Steinhof, ett par kvarter bort där vi blev bjudna på en god middag. Stort Tack!!

Här sitter vi i "Uterummet".

På väg mot lekparken.

Hand i hand tågade de iväg.

"Teleskopet" kollas in.

And as a true Gentleman W did wait down the slide to "catch" Lill-Skruttan when she was coming down. How sweet!!


Det åktes väldigt mycket rutchkana.

Och klättrades.

Här snurrade "båten" runt.

Två mycket lyckliga Vänner tillsammans.

På kvällen gick vi till en Österrikisk restaurang, Café Steinhof, och åt middag.

Ett mysigt ställe även om W hellre ville vara hemma och leka med Lill-Skruttan.

C med W i knät.

W och Lill-Skruttan strax innan vi lämnade restuarangen.

Efter en riktigt rolig dag tog vi F-tåget tillbaka till Manhattan igen. Det var jätteroligt att få se våra vänners nya hem. Stort och fint! Men det allra roligaste av allt var nog ändå att få se hur våra Gullungar lekte helt lyckligt tillsammans. De leker så fantastiskt bra tillsammans. Allt från legobyggen, lek med W's tågbana och nya bilgarage till att leka låtsaslekar som att fixa kalas samt leka mamma-pappa-barn... Det är också något så speciellt att uppleva hur ögonen lyser när de ses. Visst var det lite bråk och gnabb också. Som alltid, men mest i början och sedan hade de verkligen hur roligt som helst tillsammans. Jag tror verkligen att starka vänskapsband kan formas tidigt i livet. Det som känns extra bra efter besöket är att det är så enkelt för oss att ta oss till dem. Så det lär absolut bli många många fler besök!

TACK för en riktigt härlig eftermiddag och kväll!!!

18 kommentarer:

Desiree sa...

Vad kul att E och fick träffa sin W igen. Man ser på bilderna hur lyckliga de är över att få leka med varandra igen. Jag tror också att starka vänskapsband kan formas tidigt i livet som mellan E och W. Det var nog väldigt viktigt för E att inse att ni faktiskt kan åka och hälsa på W och att han inte är borta ur hennes liv bara för att han flyttade. Det är ju toppen att det gick smidigt att ta sig dit och hem så att det lätt kan bli fler besök.
Kram!

Trillingnöten sa...

Vilken härlig dag, speciellt för lilla E! Det måste verkligen vara en stor omställning att inte ha honom så nära längre. Tack och lov att de ses på dagis dagligen! Tänk om de inte ens haft det! :)

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det kändes så otroligt varmt att se dem tillsammans nu. Inte för att det gått lång tid, men som du säger blir det lite symboliskt också för henne att se att det inte r så svårt att träffa honom.
Kram!!


Trillingnöten,
ja det var det verkligen. De jobbar nog fortfarande mycket med att de inte bor grannar längre, men jag tror att vårt besök idag visade att de fortfarande kommer att kunna ses ofta och att de kan fortsätta vara vänner. :-)
Tyvärr kommer de inte att ses på dagis längre heller för W börjar ett nytt dagis nu efter nyår. Så de kommer verkligen att träffas väldigt mycket mer sällan än tidigare. Han kan inte gå kvar på "vårt" dagis eftersom det är kopplat till universitet plus att det är väldigt "fel" för de att pendla ända hit till Upper East Side också från Brooklyn även om de kunnat. Båda jobbar numera neråt så att åka hit upp blir bakvänt. Men som sagt, de KAN inte heller eftersom både dagis och bostad är kopplat till universitetet och i och med att C fick nytt jobb var de tvungna att lämna både lägenheten samt dagisplatsen. Tyvärr. Så vi måste verkligen försöka ses hyfsat frekvent ändå på fritiden nu. :-)
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Har de köpt ett hus nu eller hyr de? Är de inte kvar på universitetet och det är därför de flyttade eller ffa för att de ville ha större?

finelinan sa...

Kallt? Ni verkar itne ha kallt, så lite som ni har på er. Eller det var kanske därför? =)

Här blåser det kallt och regnar. Rena höstrusket! Gibson har sin vinteroverall på, med varma vintervantar och vintermössa. Hoppas det komemr snö snart... =)

Livet enligt Jenny sa...

Åh vad mysigt för Lill-skruttan att äntligen få träffa sin bästis igen... Perfekt att det gick smidigt att ta sig dit också, det bådar ju gott för flera besök. Blir ni själva sugna på att flytta till utkanterna av Manhattan för att få lite större??
Kramen

SweFlo sa...

Härligt att d efick träffas och umgås! Prospect Park, ja där bodde jag i princip varje helg under sommaren 1993. Jag va rau pair i Rockwell Center on Long Island, men mina kompisar (också från Gotland) bodde i Brooklyn, så det var där vi höll till mest...

Victoria sa...

Vilken härlig dag!! Man ser verkligen på dina foton hur glada barnen är att få träffas igen, man blir varm i hjärtat när man ser hur deras ögon lyser...
Många kramar!

Annika sa...

Brooklyn är verkligen trevligt.
Jag skulle inte ha ngt emot att bo där. Och just runt Prospect Heights.
Härligt.
Bor de i townhouse nu?

Å, vad söta E och W är då!!!!
Gullungar,
Visst går W kvar på dagis?
Synd att de flyttat, men TUR att ni LÄTT kan hälsa på varandra.
Hur lång tid tar det med t-banan???
Kramar!!!

Annika sa...

PS,
igår var det riktigt svinkallt i vinden...så jag fattar om nu frös...
Brrrrr......

Coolaannna sa...

Men gud vad söta de är tillsammans!!!

Skoj att hålla kontakten även om man flyttar!

Kram Anna

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
nej de hyr. Högst upp i ett Townhouse av sin landlord som bor under dem. Att köpa tror jag hade blivit alldeles för dyrt. Det är ju väldigt höga priser i det området i Brooklyn. De flyttade och byter dagis enbart för att C fått nytt jobb utanför universitetet och därmed inte kunde vara kvar här.
Kram!!


finelinan,
hahaha nej du har till viss del rätt. Vi SKULLE haft tjocka vinterkläder på oss igår. Men det är lite svårt med vädret här för det växlar så oootroligt från dag till dag. Dagen innan var vi klädda likadant och det var varmt... OCH igår var temperaturen inte så kall utan det var vinden som gjorde att det blev sådär jättekyligt. Jag kolade temperaturen på telefonen innan vi åkte och den visade 7 grader så jag klädde mig därefter. Men vinden plus det faktum att vi gick ut nära solnedgången vilket säkert gjorde det några grader kallare, gjorde att det var sååå kallt! Stark kall vind kan ju göra att man blir helt utblåst och det blev vi igår. Kallt kallt!
Snö vill jag också gärna ha! :-)


Livet innan Jenny,
japp de hade så mysigt och roligt ihop. :-)
Större skulle jag inte säga nej till om det inte varore så jädrans dyrt... Men än så länge trivs vi faktiskt på Manhattan. OM man skulle bo kvar i NYC så vore just området runt Park Slope i Brooklyn ett område att flytta till tycker jag. MEN det är nästan Manhattanpriser där ändå. Något billligare men fortfarandedyrt. Så jag vet inte.... Än bor vi kvar här så länge M jobbar kvar på universitetet.
Kram!!


SweFlo,
ja det är så roligt att träffas och kul för barnen. Kul att du bodde i området när du var här 93. Parken är ju stor och otroligt fin!
Kramar!


Vic,
ja de var verkligen sååå exalterade och lyckliga att träffas. Det är så härligt att se!
Kramar!


Annika,
visst var det kall VIND igår!! Inte så mycket själva temperaturen som just vinden. Hu!!
Brooklyn är mysigt. Men nästan lika dyrt som Manhattan på sina ställen. Iallafall om man ska bo i ett bra schooldistrict, vilket man ju måste om man har barn. Våra vänner bor högst upp i ett townhouse nu. De hyr av sin landlord som bor på första och andra våningen i samma hus. T-banan dit tar kanske typ 30 minuter max. Tog inte tid men det var så smdiigt att slippa byta. W går tyvärr itne kvar på dagis heller eftersom även det (inte enbart bostäderna här) är kopplade till Universitetet. Så de var tvungna att byta till en ny pre-school. Sorgligt tycker jag men det kommer såklart att gå bra.
Kraaam!


Coolaanna,
:-) ja de var verkligen i sitt esse igår när de fick träffas igen!
Kram!

Malin-Charlotta sa...

Vilken fin kärlek! Att se barnen vandra hand i hand var underbart. Det tackar jag varmt för!

Mrs Clapper sa...

Åh vad söta de är tillsammans!!

Fröken Anki sa...

Vilka härliga dagar ni har haft den här veckan. Så roligt för de små att träffas också. Vi har varit i Brooklyn en gång och då i just Prospect Park. där fanns det utrymme som sagt!

Hoppas ni får ett fint avslut på året och veckan också.
kram

Västmanländskan sa...

Sötisar!!!!

Saltistjejen sa...

Malin-Charlotta,
tack!!
:-)


Mrs Clapper,
ja de är så fina tillsammans. Mot varandra också. Visst bråkar de då och då, men de är väldigt omtänskamma mot varandra också.


Fröken Anki,
tack! Och ja, det har varit riktigt skönt. Som ett riktigt jullov ;-)
Runt och i Prospect Park är det himla fint! Parken är verkligen som en liten Central Park. Samma arkitekt som ritade båda parkerna vilket känns.
Hoppas även ni får ett fint slut på detta året och en bra början på det nya!
Kram!


Västmanländskan,
:-)

Lotta sa...

Vilka sötnosar!! Tur att de inte flyttade längre bort än till Brooklyn. Som jag också gillar, mycket.

Hoppas ni har träffat Taina med familj idag!

Kramar!