tisdag, december 13, 2011

Nallar

Imorse när jag lämnade Lill-Skruttan på dagis så berättade deras huvudlärare att de nu idag skulle ge barnen varsin Nalle. Det är en del av deras "curriculum". De kommer att använda sig av nallarna på olika sätt i undervisningen. Så himla roligt tycker jag! Lill-Skruttan var eld och lågor över detta. Barnen ska få namnge dem och sedan kommer de att prata och diskutera om olika saker med hjälp av nallarna. Jättebra tycker jag eftersom jag själv märkt att vissa saker är lättare för åtminstone Lill-Skruttan, att prata om vid lek. Alltså, om man t ex leker med hennes gosedjur, dinosaurier eller dockor tillsammans med henne så kan man "prata" om vissa saker som hon annars inte riktigt berättar själv eller vill prata om. Det är väl lite samma sak som när barnpsykologer använder sig av lekterapi för barn gissar jag. Så jag tror att detta kommer att kunna bli något riktigt bra på hennes dagis.

Ikväll ska vi hämta Lill-Skruttans kompis C från dagis och sedan ska hon få vara med oss under kvällen. Lite barnvakteri med andra ord. Det kommer nog bli toppen tror jag. Hon var ju här i söndags också och bakade peppisar. Tjejerna var båda otroligt exalterade i morse när vi kom till dagis och träffade C där. De hoppade runt och berättade för alla att C skulle få följa med Lill-Skruttan hem ikväll. I övrigt har Lucia förflutit rätt lugnt här för min del. Har använt dagen till lite olika saker som att maila en del personer angående jobb samt att städa här hemma. Och fälla ytterligare en tår över Luciatåget som jag såg lite på igen efter nattens titt. Nu ser jag fram emot att det bara är ungefär 10 dagar kvar till julafton!

2 kommentarer:

Taina sa...

Vad smart! Kommer så väl ihåg när Albert var liten och pratade jämt med sin Alfons docka om allt! Tänk vad mycket jag fick lära mig hur han tänkte!

Kramar!

Saltistjejen sa...

Taina,
ja jag tycker det var en superbra idé. Tydligen är den från en kvinna som heter Koplow och som håller på med barns utveckling och pedagogik. Lärarna hade en föreläsning av henne tidigare och har tagit in en del av deras pedagogik i sina curriculum på dagis.