fredag, december 16, 2011

Glöggfest

Idag är det fredag men mitt Fredagstema kommer inte förrän senare. Gårdagen var riktigt bra. Jag kom upp tidigt på morgonen och sprang en runda i Central Park igen för första gången sedan jag fick min förkylning. Otroligt härligt! Sedan ägnades dagen till möte med "the PA Board" på Lill-Skruttans dagis och  under eftermiddagen färdigställde jag min lilla bok om Lucia som jag ska läsa ur senare idag på Lill-Skruttans Circle Time.

Under kvällen var vi till vår svenska kompis (M's kollega) O på den årliga Glöggfesten. Som vanligt trevligt med hur mycket glögg som helst och även hur mycket folk som helst. I skrivande stund (snart halv ett på natten) är M fortfarande kvar där medan jag gick hem för att natta Lill-Skruttan strax inan 21-tiden. Jag hann träffa och prata med våra vänner M och U vilket var jätteroligt eftersom det var ett bra tag sedan vi träffade dem. Och Lill-Skruttan som inte alls ville gå med på denna "vuxenfest" skötte sig exemplariskt under de två timmar hon var med. Även hon blev väldigt glad att se M och U vilket var extra roligt.

Glöggrytorna puttrade och det gjordes mer glögg vartefter glöggen sinade.

Vartefter kvällen fortskred kom det fylldes lägenheten mer och mer.

Lill-Skruttan med vår kompis M

Och här leker hon med U.

Nu är det läggdags för min del. Klockan har passerat midnatt och dagen som kommer (fredagen vilket det ju redan är när detta postas) är också en ganska aktiv dag. Först ska jag som sagt till dagiset och prata om Lucia för barnen. Sedan ska jag jobba med vår t-shirt shop (en del av dagisets fundraising) och på kvällen hoppas vi kunna äta middag ihop med Grannarna för sista gången innan de flyttar. Fy, det är en tanke som jag helst inte ens vill tänka nu trots att det hela faktiskt blir verklighet redan nu på lördag. Fy, jag kommer att gråta då...

12 kommentarer:

Katarina sa...

Åh vad trevligt med glögg fest! Kul att du ska iväg och prata om Lucia, ska bli intressant att ta del vad de andra barnen tyckte och om du fick frågor om det.

Kram

Coolaannna sa...

Älskar glöggfester i alla former!

Det ser ut som ni har trevligt :)

Men du, den där joggingturen, den är jag avis på !!!


Kram ANna

Desiree sa...

Vad kul och mysigt med eran årliga glöggfest. Skönt att du är fullt frisk nu och även körde en löprunda. Jag tror du blev helt omvänd vad gäller löpning efter den där första rundan du körde med din vän. Det är skönt och vackert med en löprunda om det är bra väder ute. Jag hoppas ni får en fin sista middag med grannarna. De blir ju kvar i samma stad även om de flyttar men visst kanske det inte blir så frekvent eller spontant som ni träffats innan så visst kommer det att kännas vemodigt. Usch jag gillar inte avsked heller.
Hoppas ni kan träffas relativt ofta ändå.
Kram och trevlig helg.

Millan sa...

Usch avsked ar inte roliga! Men dom flyttar inte sa jattelangt i alla fall val? Men jag forstar att det kanns trist nar ni bott sa nara innan!

Gott och roligt med gloggfest. Har inte ni ordnat en sadan ocksa nagot ar??

Kram!

Taina sa...

Yay för glöggfester! Än så länge har det bara blivit Liisa och jag som kört glöggfester här hemma. Men i nästa vecka kör vi hårt!

Roligt med återkommande tillställningar och jag beundrar E som var med på "vuxenfesten" Inga andra barn där?

Du är en riktig nattuggla du! Hoppas du fått tillräckligt med sömn för att ta tag i fredagens sysslor.

Happy Friday!

KRAMAR!!

Saltistjejen sa...

Katarina,
ja det är trevligt. Och vi får se hur det går på dagis idag. :-)
Kram!


Coolaanna,
japp det är mysigt och roligt och gott! Vi hade väldigt trevligt. Och joggingturen var så skön! Jag har blivit lite biten på att springa i Central Park på morgonen nu. Det svåra är bara att komma upp. ;-)
Kram!!


Desiree,
ja det var så otroligt skönt att få springa igen! Jag springer inte så långt men det är ändå skönt.. Igår sprang vi dessutom intervallträning så det gjorde det hela ytterligare lite "jobbigare". C 4 miles blev det varav 2 som intervallträning i olika intervaller.
Och visst blir grannarna kvar här i New York och det är jag otroligt GLAD för, men vår spontana kontakt försvinner och jag vet erfarenhetsmässigt att man itne träffas så ofta när man inte bor nära. Detta är ju en stor stad så ja, det blir som det blir. Men de kommer få en mycket större lägenhet så för de blir det toppen!
Kramar!


Millan,
ja avsked är så jobbigt! Nu finns de ju kvar här i staden som tur är, men jag kommer verkligen sakna och sörja vårt så spontana och enkla umgänge. och barnen lär sakna varandra mycket tror jag.
Glöggfesten ordnade vi ett antal år tidigare, men efter att O kom tog han över den vilket har varit väldigt skönt för oss. han fixar det mesta och vi bidrar med vin. Bra när man har barn att kunna "gå hem" från en fest. Särskilt som den ofta pågår hela natten... :-)
Kramar!


Taina,
japp glöggfester är mysiga. Och nej denna gången kom inga barn mer än en baby precis i början. O är singel och det avspeglar sig rätt mycket i hans vänkrets där det är få barn... Själva bjöd vi inte in några av Lill-Skruttans vänner eftersom vi visste att det skulle bli väldigt trångt i O's lilla lägenhet och många tycker det är lite sent att komma med barn till en fest på en torsdagkväll. Men det gick ju himla bra ändå. Grannarna kom ju förra året men nu packar de ju för fullt och förbereder sig för sin flytt som är imorgon (lördag).
Nattuggla är jag nog. Det blir ofta bara så... :-)
KRAM!

Annika sa...

Vad trevligt med glöggfest i huset!
Riktigt fint!
Älskar sådant.
Vi ska iväg på en imorrn hos vår amerikansk granne som vverkligen tagit till sig detta med glögg. GILLAR!!

KUL att se vad ni hade för ätbart på er fest.
ellan är duktig som hängde med o var glad fastän det inte fanns ngra andra barn att leka med.

Kramar!!!

Charlie sa ... sa...

Ert hus verkar så trevligt! Som det ska vara att bo i NYC ;) GIllar massor!

Vad go Ella är!

Kramar och ha en finfin helg nu! Jag ska bli klar med packningen snart ;)

Kramar!

Saltistjejen sa...

Lotta,
haha ja kanske det? Nu är det ju lite speciellt i husen där vi bor eftersom alla här har en koppling till Rockefeller University så många känner varandra från jobbet eller dagis och sådär. Men visst är det en mysig känsla. man känner sig trygg och inte så anonym som man annars ibland kan tänka att folk kan göra i en sådan här storstad.
Ha du en fin resa över till Sverige och njuuut sedan där!!!!!! Jättefin jul kommer du att få!
:-)
KRAM!

Saltistjejen sa...

Annika,
Ja det är alltid trevligt o mysigt m olika julfester tycker jag. Det kan vara lite svårt m tilltugg på glöggfester eftersom glögg är så sött. Igår hade vi olika cookies och andra söta saker, men även baguette skuret tunt m getost i lite honung som bakades i ugnen kvickt. Samt även baguette m tapenad. För att få lite mer sälta också :-)
Kram!!

MARIA sa...

Hej!

Jag heter Maria och går sista året på gymnasiet och läser just nu en kurs som heter internationell ekonomi. Vi är nu i kursens slutskede och håller på och arbetar om hur olika länder i världen ser ut, man fick då välja ett land att fokusera på. Jag valde USA och tänkte då jämföra det med Sverige samt göra en intervju och jag undrar om du skulle kunna hjälpa mig med detta. Jag läste din blogg och såg att du bott där ett tag och hade bra kunskaper!

Det jag undrar är lite vad som är typiskt för landet med tanke på de kulturella skillnader och likheter jämfört med Sverige?
Finns det några speciella sätt man umgås på? eller några speciella seder?
Hur är synen på män och kvinnor? är det jämlikt?
Klär man sig på ett speciellt sätt?
Hur fungerar det på arbetet? med sjukvårdsförsäkringar etc.

Det skulle vara jätte bra om du kunde hjälpa mig med detta så jag kunde få med fakta från någon som faktiskt upplever vardagen i USA.

Tack på förhand!

Saltistjejen sa...

Maria,
hej och välkommen till bloggen! Vad roligt att du följer den och ja, jag kan försöka svara på dina frågor men jag vet inte riktigt om jag är så insatt i just ekonomiska frågor eller så, men de frågor du nämner i din kommentar kan jag försöka svara på.
Du får gärna maila mig så tar vi det via mail istället.
saltistjejen@hotmail.com (adressen står även här uppe till höger i min profil).
Jag ska försöka svara men hoppas det går bra om ja gör det i början av nästa veckan eftersom jag just nu har så mycket att jag inte riktigt känner att jag hinner sitta och fundera och skriva bra och välformulerade svar.
:-)