måndag, december 26, 2011

Juldagsfirande

Igår var det Juldagen och detta är ju dagen D för Julfirandet här i USA. Vi hade blivit bjudna till våra amerikanska vänner K och C på julmiddag, tillsammans med våra gemensamma vänner A och M. Vi har alla döttrar som är dagiskompisar och vi brukar tillbringa rätt många kvällar och helger tillsammans. Det blev en väldigt mysig och god eftermiddag, om än rätt kaotisk med alla tre tjejerna som lekte för fullt. Nedan är lite bilder.

Samlade i vardagsrummet.

Middagen var en knytis där huvudrätten bestod av en "Pork Crown Roast" med stuffing som K och C lagat. Otroligt gott! Till detta olika "sides" som brysselkål, gröna bönor, potatisgratäng, mos av sötpotatis, rödbetsallad, lax och pasta. Vi hade gjort några side dishes och A & M bidrog med andra.

Tjejernas bord.

C är ju bluesmusiker vilket verkligen syns i hemmet.

Som sagt så var det tidvis smått kaotiskt när tjejerna lekte. Efter ett par timmar var det leksaker nästan överallt. Bland annat fixade de en egen "camp site" vilket man kan se här till vänster. Högst upp till höger är ena rummet och nedanför syns värdinnan K bland en massa saker. Vi är alla vana eftersom vi alla är New York-bor som bor i små lägenheter vilka väldigt snabbt blir stökiga när barnen leker.

Här är tjejerna när de "campar".

M och Lill-Skruttan

När vi kom hem var både M och Lill-Skruttan lite trötta. Så det blev en stunds vila i soffan. M med Lill-Skruttan i famnen, och hon själv med sina drakar i sin famn.

Idag, Annandag Jul har vi inte gjort något särskilt utan helt enkelt tagit det lugnt. Så skönt! Efter att ha lekt och spelat spel med Lill-Skruttan, samt pratat lite med Sverige under morgon och förmiddag så gick vi ut i det otroligt vackra vädret. En promenad på stan då vi gick genom Central Park till West Side. Vädret vackert med blå himmel och strålande sol. Runt 7 grader och lite småkylig vind. Härligt! Besökte Apple Store samt Barnes & Noble där. Tog sedan varsin latte med en peppermint cake pop från Starbucks på vägen hem. Väl hemma blev det mer lek och spel med Lill-Skruttan. Som sagt en skön, lugn och mysig dag. Precis så som jag tycker Annandag Jul ska vara.

9 kommentarer:

ExPIAtriate wife sa...

Det ser harligt ut med trevligt umgange och god mat! Jag minns alltid mellandagarna som de basta, da man at rester, kollade pa julklappar och bara slappade!
Sjalv drog jag ner pa stranden igar med Steve Jobs biografi och njot i nagra timmar!
Kram!!!

Saltistjejen sa...

ExPIAtriate wife,
låter underbart att kunna gå till stranden med en bok. :-) Jag håller med om att jag gillar mellandagarna just för att enbart handlar om avslappning och kravlöshet på ett sätt som själva helgdagarna inte alltid gör. Även om det är rolig och mysigt med själva "firandet" också såklart.
Kram!

Desiree sa...

Kul med det Amerikanska julfirande också. Verkar ha blivit väldigt lyckat och trevligt på alla sätt. Även de tre små tjejerna fick en höjdarkväll med mycket lek. Er annandag påminner en hel del om hur juldagen är här. Igår hade vi i princip lika milt här som ni har. Underbart tycker jag :-)
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det är roligt att kunna fira både julafton och juldagen tycker jag. På olika vis. Och tjejerna hade superkul. De känner varandra väl från dagis och det märks när vi ses. Visst är det så att juldagen i Sverige ofta är lugn den med. Om man inte far runt och hälsar på "andra sidan av släkten" eller så vilket jag vet att många gör då man turas med julfirandet på "bådas sidor". Fint att ni ahde så bra väder. Hoppas ni får mycket ljus nu också! I form av sol på dagarna. Det gör enorm skillnad såhär års och särskilt i Sverige.
Kram och God Fortsättning!

Annika sa...

Ja, en fin dag, gårdagen. Dessutom National Holiday eftersom julagen inföll en söndag.
Bra för de flesta då.
Idag är det mulet och hot om regn hos oss. Säkert hos er med.
Men dessa dagar är så sköna. Faktiskt de bästa dagarna.
Ni hade en bra dag igår, och en jättefin juldag med en massa mat. SÅ ska det vara!
Kramar!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja idag har vi också mulet. Ska bli regn i eftermiddag här enligt prognosen.
Visst är det skönt med de här lediga och slappa dagarna. Jag visste inte att måndagen var ledig när Juldagen var en söndag. Men det låter ju toppen för alla som annars skulle jobbat då.
Kramar!

Emma sa...

Ni verkar ha haft en härlig jul over there! Det hade ni rätt i. En god fortsättning önskar vi er härifrån babybubblan!

Lotta sa...

God fortsättning Saltis!!

I am back efter fantastiska dagar i Stockholm. Å vad fint det var och så lätt att ta sig runt. Stämningen var på topp och vädret var milt. Vilken vacker huvudstad!

Ni verkar ha haft det härligt och ätit god mat i trevligt sällskap. Jag flög hela annandagen men vi ville inte åka direkt hem från flygplatsen så det blev en liten promis på Manhattan, skönt efter nästan 9 timmar i luften!

Stor kram!!

Saltistjejen sa...

Emma,
tack! :-) och fortsätt nu njuta inne i babybubblan!
Kramar!!


Lotta,
å så du är tillbaks nu. Din vistelse i Stockholm verkar varit strålande! Hoppas nu att du tycker det känns bra att vara tillbaka trots att du lämnade barnen kvar i Sverige.
KRAM!