fredag, december 23, 2011

Fredagstema - dan före dopparedan

Idag är det Dan före Doppareda'n. Vilket även är dagens Fredagstema. Annika vill veta vad vi gör eller tänker om dagen före julafton. Tjugotredje december. Ute fortfarande mildväder här. Det kommer bli en bar jul. Om man tänker på marken alltså. Ingen snö. Lill-Skruttan undrade i morse om det skulle komma snö imorgone "eftersom det är julafton då?" Men tyvärr var vi tvungna att göra henne besviken. Denna jul kommer inte att bli någon vit jul. Idag hade jag en hel del fix på min att-göra-lista. Så som det ju oftast är dagen före julafton. Men såhär långt är jag nöjd. Jag sprang min löprunda i morse. Det gick fasligt trögt denna gången. Benen kändes tunga. Ungefär 7 km är den rundan jag sprang i morse. Och det tog runt 1 timme! Så det var inte direkt någon expressfart inte. Men runt kom jag ändå och jag kände mig faktiskt riktigt nöjd med den bedriften. Plus att även när man har dåliga löpdagar är det ändå så magiskt att få springa genom Central Park i gryningstimmen.

Översta bilderna är från min löprunda i morse. Och de nedre kunde jag inte låta bli att ta genom Oscar de la Rentas skyltfönster på Madison Avenue medan jag väntade på att korsa gatan. Jag gillar verkligen den julskyltningen! Kolla in de långa kjolarna....!

Sedan kom Grannen hit på fika en stund på förmiddagen. De ska ha Goodbye Party för W på dagis idag och hon var därför kvar för att fixa pizza och annat till det. Vi snattrade lite över en kaffe vilket var himla trevligt, innan vi båda var tvungna att börja  med våra olika "måsten" för dagen. Jag promenerade upp till den tyska lilla butiken Schaller & Weber vid 86:e gatan för att handla mer sill till imorgon. Hittade även rödbetsallad med sill (lite som sillsallad då gissar jag?) och köpte ett paket för att testa. Man kunde höra flera svenskar i affären som troligen också köpte saker till julen. Sedan travade jag in på Fairways för att köpa ytterligare en del saker till julhelgen. Hann med ett annat ärende också innan jag promenerade hemåt igen. Nu är benen rätt trötta. Och jag tror det kommer bli hemmafix resten av dagen. Bland annat måste alla julklappar slås in! Men det tycker jag mest är roligt faktiskt.

Här är julgranen som står utanför kafeterian på Rockefeller Universitet. Den går vi förbi varje dag. Dessutom står där nu en stor ljusstake för alla judar som firar Hannukah. Lill-Skruttan berättade att mittenljuset i den staken kallas "the helper" för det hade de lärt sig på dagis. Jag kan inget alls om judiska traditioner, vilket man kanske borde när man bor i en stad som New York City, men det är ju bra att dottern lär mig något...! Bilden i mitten är från min löprunda i morse den med. Ett dekorerat fönster i ett av husen jag passerade. Nedan kan ni se det hela lite bättre.

Santa's Toy Shop. Tyckte det var lite sött.

Och här är dekorationen Lill-Skruttan gjorde till mig och M igår på dagis. Som M sa när vi hängde upp den högst upp i granen igårkväll: "NU har vi ju faktiskt en stjärna i toppen av granen!"

Nu ska jag fortsätta dagen med inslagning, lite allmänt småplock och annat här hemma. Kvällen hoppas jag ska bli lugn och skön och att vi ska kunna dricka glögg och njuta av granen och av att det faktiskt är julafton imorgon.

Till Er Alla vill jag önska en RIKTIGT GOD JUL!!!8 kommentarer:

Annika sa...

Saltis!
God Jul till dig, kära vän!!!
Nej, non vit jul får vi icke. Nio grader i skrivande stund och imorrn något liknande.
Nå, det är knappt ngn som har en vit jul söder om dalälven i Sverige heller.
Det blev en grön jul för sååååå många av oss.
men julstök och känsla får vi till ändå.
Japp, en stor menorah står inne i DC också och ett nytt ljus brinner varje kväll.
Det finns ju många judar här också, och tack vare att K känner en del har jag fått lära mig lite :-)
Tex att Karolinas kompis Lizzie längtar sig galen efter en julgran ;-)
Men annars äter de kinamat medan vi firar jul och sen går de på bio. HIHI!!! Åtminstone är det vad flera av Ks kompisar gör.
Nu har det ju hannukah också och vad jag förstått är det mkr mer nedtonat än julen. Inte så konstigt kanske...
Oh well...

Jag har varit ute och handlat det sista, jag har dammsugit och nu ska jag slå in julisar innan jag ska börja med middagen, fast det är ju flera timmat dit.


GOD JUL!!!!!!!!!!!!
KRAMAR!!!

Trillingnöten sa...

Vilken fin julgran! och vilken stjärna på toppen :) Verkligen söt! :) God Jul på er med! Hinner kika in i morgon också :)

Lotta sa...

God Jul Saltis till dig och din fina familj!! Varma kramar från Stockholm

Lotta

Saltistjejen sa...

Annika,
TACK vännen!!!! Ja det blir en mild jul men som du säger kommer känslan mest från annat. Dofter, smaker, sällskap, musik... Även om jag mer än gärna haft gnistrande knarrsnö utanför fönstret också. :-)
Och nej Hannukah är inte lika stort som jul. Det är väl itne Kwanza heller? Men jag tror att barn som växer upp här i städer med olika etniciteter är så vana vid att fira olika högtider att de kanske inte bryr sig på samma vis som om man är "ensam" i en stad där väldigt få tillhör samma kultur.
Stor Kram och hoppas nu att dina timmar räcker till!!!


Trillingnöten.
TACK! och ja det blev en fin stjärna i toppen! ;-)
Hopas ni får en riktigt fin jul! Och titta gärna in imorgon cokså. Får se om jag då hinner med ngn liten julhälsning också.
Kramar!


Lotta,
God Jul till dig också Lotta! Hoppas du har det superbra där i Stockholm med dina barn och vänner!!!!! Myser in julen! Men känner jag dig rätt så är det JUST vad du GÖR! :-D
Varmaste Julkramarna!!!

Steel City Anna sa...

Jättemysiga bilder!

Saltistjejen sa...

Steel City Anna,
tack!

Anna, Fair and True sa...

Jag tycker också om att slå in klappar! Min pappa hade inte satt snören på sina (han är inte så bra på det :) så jag stod och snörade hans bara för att det är kul! :)

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
javisst är det mysigt med klappinslagning. Förr rimmade jag alltid också. Skulle aldrig gett bort en klapp utan rim. Nu rimmar jag bara ibland. :-)
ad gulligt att du snörade din pappas! Vi har slutat med snören för katterna vill äta upp dem och kan bli riktigt sjuka av dem så vi kör utan nu. För säkerhetsskull.
Kram!