torsdag, mars 29, 2012

Dålig natt

Under natten som gick blev det inte mycket sömn. Orsaken - magsjuka. Lill-Skruttan sov väldigt oroligt och väckte mig med jämna mellanrum. Antingen för att hon själv vaknade eller för att hon grät, gnydde och kastade sig runt i sömnen. Framåt 3-tiden väcktes jag av ett välbekant ljud. När jag tittade upp såg jag rakt in i Lill-Skruttans förskräckta ögon. "jag måste kräkas." sa hon med ynklig röst. Vi hann som tur var upp ur sängen men inte hela vägen till badrummet. Men jag är glad att vi klarade sängen. Att tvätta golv är betydligt enklare än att tvätt sängkläder och madrasser.

Den fortsatta natten gav dock inte så mycket sömn. Men efter att både jag och Lill-Skruttan duschat och bytt kläder och sedan suttit en stund med Hinken vågade vi oss på att lägga oss i sängen igen. Vi kunde båda slumra av och till med ett par avbrott då den lilla Skruttan mådde dåligt igen. Mitt i allt detta kunde jagbinte låta bli att känna mig både så otroligt förundrad och stolt över hur tapper hon är i de här lägena. Min lilla tjej. Hur hon ber att få Hinken, hur hon sitter med den utan att klaga eller gråta. Hur hon när vi gick tillbaka till sängen igen, med liten men lugn röst frågade om det var ok för henne att ta nappen igen. Så liten och samtidigt så stor.

Nu på morgonen verkar hon väldigt mycket bättre iallafall. Så jag hoppas att det värsta är över och att jag själv inte åker på samma magåkomma. Just nu sitter vi i soffan och tittar på "Landet för länge sedan" tillsammans. Vi får se hur dagen utvecklar sig.

11 kommentarer:

Marie sa...

Nej men fy, stackars liten! Hoppas hon kryar på sig under dagen o att ni slipper bli sjuka!

olgakatt sa...

Kära Ella!
Mitt allra varmaste deltagande! Var själv där för en månad sedan, örk!

Fourmum sa...

Hoppas att det inte blir något mer! Kram!

Anne sa...

Precis vad jag tänkte, så liten men så stor och tapper. Stackars liten, hoppas att det är över nu och att dagen går i friskhetens tecken (och att ni andra slipper bli sjuka). Att se de små sjuka skär i hjärtat, samtidigt som det frestar på de vuxna också med mindre sömn och extra mycket ta hand om. kram

KARLAVAGNEN sa...

Åh stackars stackars liten! Vi hoppas att hon mår bättre snart och att du slipper ev magsjuka!!! Forza!!! Sterkte!!! Bon Courage!!!

Anna K sa...

Håller med. Det är jobbigt och man tycker så synd om de små. Som är tappra, ynkliga, stora och små i ett enda virrvarr. Vi var som sagt där för bara en helg sedan...Inte roligt. Vi hann inte ur sängen heller...
Kram och krya på!

Sahra sa...

Det finns inget värre än kräk. Det kan komma så plötsligt. Man hinner inte värja sig.
Helvete vad jag har torkat kräk och tvättat sängkläder och tröstat barn.
Värst är nog när de kräks i bilen. Åksjuka barn som kaskadkräks i bilen. Fifan.
Hoppas det var en kortis och att ingen annan smittats.

Kram

Channal sa...

Usch, stackars er! KryapåKram... Anna

Trillingnöten sa...

Stackars liten! Vad skönt att det blev lite bättre. Magsjuka är inte att leka med!

Fröken Anki sa...

Stackars lilla! Hoppas hon mår bättre nu. Magsjukan är värsta sjukan tycker jag. Man blir så ynklig av den. Så helt otroligt att hon orkar vara så tapper. Lillan!
Se på film är bra medicin dock. :)
kraaaam

Emma sa...

Usch usch, krya på dig Lill-Skruttan! Vilken kämpe!