söndag, mars 25, 2012

Å vill också...

... se denna!Men väntar in M. Han läser boken nu. "The Hunger Games" av Suzanne Collins. Förhoppningsvis kan det bli nu i veckan. Han började läsa boken häromkvällen och ja, för er som inte läst den kan jag säga att det är en bok man inte lägger ifrån sig frivilligt då man väl börjat. Likaså den efterföljande böckerna. Själv läste jag ut hela trilogin på ungefär en vecka. Så jag hoppas att kanske kanske kunna se filmen nu i veckan.

Så för er som eventuellt funderar på att se filmen men strunta i att läsa böckerna vill jag ändå säga - gör inte det. Böckerna är otroligt bra! De är dessutom lättlästa och inte särskilt tjocka. Och även om de jag känner som både sett filmen och läst böckerna verkar gilla överföringen av boken till filmen så verkar de flesta ändå överens om att det är bra att ha läst boken först. Jag gav trilogin till Svägerskan i födelsedagspresent men har ingen aning om ifall hon har hunnit läsa dem än. Om inte, så har hon ett alldeles speciellt läsäventyr framför sig, och jag är nästan lite avundsjuk.

Jag är också otroligt nyfiken på att se Jennifer Lawrence som Katniss Everdeen. Efter att ha sett henne spela Ree i Winter's Bone (förövrigt en fantastiskt bra film!) så blev jag otroligt glad då jag fick veta att det var henne man givit rollen som Katniss. Jag kan verkligen se att hon ÄR Katniss. Och det är sällan man känner en sådan övertygelse då en skådespelare ska spela en roll som ursprungligen kommer från en älskad bok. Lite lustigt är att jag igårkväll tittade på "The Burning Plain" en film från 2008 med bl a Charlize Theron och Kim Basinger i huvudrollerna, och även där spelar Jennifer Lawrence en av de större rollerna. Otroligt bra! Ja, hela filmen var förresten riktigt bra tycker jag. Så om ni ännu inte sett den, så är även den ett tips!

Men nu får vi se ifall jag får återse Panem i veckan. Jag hoppas det....


*) Bilden är från: http://popwatch.ew.com/2011/05/18/the-hunger-games-jennifer-lawrence-first-look-exclusive (denna länk går till en kort artikel om Jennifer Lawrence och the Hunger Games som är läsvärd om man vill veta lite mer om henne och hur hon blev erbjuden rollen som Katniss.)18 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Jag håller med! Vill också se filmen NU! Böckerna är så bra. Jag kan liksom inte fatta att det är en ungdomsbok heller. Hahaha...jättespännande ska det bli att se den!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
men eller hur?!?!?! SÅ BRA!!!
:-)

Coolaannna sa...

Jag vill också se den!!! Här hemma pratas det för fullt om den!!!

Hoppas han snart är klar med boken!!

Kram Anna

Desiree sa...

Jag köpte faktiskt boken idag. Tänkte det skulle vara perfekt att läsa på flyget på vägen hem om inte annat innan jag ser filmen.
Ser fram emot att sätta tänderna i boken.
Kram!

Saltistjejen sa...

Coolaanna,
ja jag förstår det. Böckerna är ju otroligt bra och filmer gjorda efter sådana böcker brukar skapa ett stort intresse. :-) Hopas du kan se den du med snart!
Och ja, han är nog klar med boken rätt snart tror jag.
Kram!!

Saltistjejen sa...

Desiree,
vad kul! Du kommer att sträckläsa den jag lovar!!!
:-) Perfekt för flygresan!
Kram!

Marie sa...

Jag vill också se den, men först ska jag läsa böckerna!:)

Annika sa...

JAG vill att du ska se den INNAN jag drar på kryssning!!
Alltså måste du se den INNAN torsdag :-)))
VILKA kRAV jag har va!!

Nej, men den är skitbra!
OCH jag tycker att man måste läsa böckerna innan.
Jag fastnade i böckerna direkt. Från första sidan.

JL ÄR Katniss! Jah kan inte tänka mig ngn annan i rollen.
Hon var perfekt i Winter's Bone, och visst är det type-casting.

SE DEN SNARATST, säger hon med kraven aka ME!!
:-)

WD-recension från maken kommer!! LOVAR!!!
IDAG!!

KRAMAR!!!
Annika

Saltistjejen sa...

Marie,
ja läs böckerna först!!
:-)


Annika,
hahaha! Ja du Annika jag vet inte om det kommer att gå. Pratade med M igårkväll och han har säkerligen snart läst ut boken men var inte säker på att han kunde gå på bio denna veckan men troligen nästa pga jobbet). Så antagligen blir det inte förrän nästa vecka då du är på kryssning. Sorry!! :-)
Men jag ser fram emot den mycket!
Kramar!!!

Nessan sa...

Så då har jag beställt första boken! Kände inte till dem sedan tidigare men såg trailern för filmen häromdagen på TV. Jag är också en sådan som föredrar att ha läst boken innan jag ser filmen så nu då jag läste ditt inlägg och fick veta att det fanns böcker och att de dessutom var läsvärda så passade jag på att beställa direkt! Tack för boktipset! :)

Saltistjejen sa...

Nessan,
vad roligt! Och du lär ha en riktigt bra läsupplevelse framför dig nu!!! :-) Jag älskade verkligen böckerna mycket trots att det är en mörk och våldsam historia. Men som sagt, jag ville inte lägga ifrån mig boken då jag väl börjat.
Kram!

Husfrun sa...

Böckerna vill jag absolut läsa när tillfälle = tid ges men jag är lite mer tveksam till filmen. Tycker att den verkar lite otäck.

Franci sa...

Åh jag håller faktiskt på att läsa den boken just nu! Ska se filmen dirrekt efter! Förresten har jag skickat ett mail till dig, ha det bäst :)

Saltistjejen sa...

Husfrun,
hej och välkommen till bloggen! Tror inte jag sett dig här tidigare. Böckerna är otroligt bra, men även de är otäcka på så vis att det är en mycket mörk och våldsam berättelse. Men bra. Också. På flera plan tycker jag. Kanske kan du ta ställning till om du vill se filmen eller ej efter att du läst böckerna.
:-)


Franci,
hej och välkommen hit! Vad roligt att du vill skriva en kommentar och ännu roligare att du även skickat mig ett mail. Jag ska kolla alldeles strax! :-)
Visst är boken otroligt bra?! Jag slukade den verkligen och ser fram emot att få se filmen snart.
:-)

Sahra sa...

Jag hade inte hört talas om den här trilogin innan rabaldret om filminstitutet skulle sätta 15-årsgräns på den eller inte. Och sedan började Annika svamla om den också. Funderar på att ge böckerna till killarna och sedan se filmen. Ciao

Saltistjejen sa...

Sahra,
å jag fick tipset om böckerna förra året av flera stycken. Dels Annika men också "Västmanländskan" samt några till. Jag tror dina killar skulle älska böckerna! Dock ÄR storyn väldigt mörk och våldsam. Det ska man vara medveten om men dina killar är nog tillräckligt stora. Läs dem gärna själv också för de är ruskigt bra!
:-)

Annika sa...

Svamla?
HAHA!!
Hoppas verkligen det inte var svammel...
;)

Nej, men rätt ålder måste man ha både för att läsa och se den...

Saltistjejen sa...

Annika,
hahaha!!!! :-)
Jag åller med om att rätt ålder och mognad måste man ha uppnått för att kunna läsa och förstå historien. Men när man har det så är den ju bara sååå bra! :-)
Kram!!