tisdag, mars 20, 2012

Vårpromenad och äppelhandel

Igår eftermiddag fick jag sällskap av M när jag skulle gå och handla. Han ville förbi Apple Store på West Side så vi tog en promenad genom Central Park. Vädret var helt ljuvligt! Jag vet att det tydligen snöat hemma i Stockholm under gårdagen och detta är inte menat som att strö salt i såren men faktum är att just nu har vi ett fantastiskt vårväder här.

Det var hur många som helst som satt och njöt av solen på gräsmattorna runtom i Central Park.

Själva köpte vi oss bara varsin lemonad i ett av Parkens alla korv- och glasstånd.
Sedan satte vi oss på en bänk och fikade på två chokladkakor vi inhandlat ihop med maten på Trader Joe's. 

Och Apple Store då undrar ni kanske?
Jo då det blev ett inköp där. M har längtat och funderat, sparat och längtat lite till. Samlat presentkort och drömt.idag slog han till! En vit. Med ljusgrönt skydd (övertalad av mig för själv hade han tänkt svart eller grått, men det hade väl varit lite trist...?). En Äppelfärg till en Äppelprodukt!


Grönt är skönt...!


25 kommentarer:

Marie sa...

Supersnygg! Jag använder min iPad hela tiden, den är ju så himla smidigt! Jag gillar inte att surfa på mobilen, så iPaden är lagom storlek för mig. Snygg grön färg! När jag köpte min fanns det bara grått att välja på, trist!

✿Ewa sa...

Jo, lite salt i såren vill du nog strö ;) Det fina vårvädret försvann härifrån, men ska komma åter på torsdag har jag hört. :D

Så fin äppelgrön färg! Jag har blivit såld på Ipad, eller lärplatta som min kommun nu vill att vi på skola/förskola ska kalla den. Jag har en i min barngrupp (6 på förskolan totalt)Jag fick "min" före jul så jag kunde bekanta mig med den,, i januari introducerade jag den för barngruppen. Vilken succè!! En kollega har med en studiekamrat precis påbörjat skrivandet av en bok för pedagoger om Ipad i förskola, om att bli paddagogisk. :)

Njut av våren! Kramar!

Saltistjejen sa...

Marie,
ja jag har ju ingen egen iPad utan det var M som köpte en när de kom ut. Men visst verkar det smidigt. Nu köpte han en ny och är så glad över det för den är otroligt mycket snabbare än den första enligt honom. Själv kanske jag kommer ta över den gamla (och långsamma) och dela den med E nu haha! HON vill GÄRNA ha den själv.... men vi har sagt till henne att hon och jag får dela den. :-)
Kram!!


Ewa,
hoppas ni snart får tillbaka vårvärmen! :-)
KUL att man vill kalla den lärplatta. :-) Oc h jätteroligt att ni tar in dessa moderna läroverktyg till förskolan också, Det är ju väldigt bra verktyg o man använder dem rätt.
Kram!

Annika sa...

Nej, jag vet...
Men hemma har de sitt ljuvliga kvar då vårt har gått över i sommar.
Vi har ju bara en sådan larvigt tidig vår i år att det nästan är så man baxnar. PÅ gott och ONT. Verkligen.

Men vad COOOLT!! KUL!!
DÅ betyder det att Ellan har sin EGEN padda NU!!
HIHI!!!
BRA för samtliga.
Förstår att det är skitkul med ny padda.
Jag har ingen ännu, men det lär väl bli inom en inte alltför avlägsen framtid...

KRAMAR!!

Anonym sa...

Ha. Tror han att han kommer få behålla den för sig själv? Molly älskar Paddan och sitter med den varje dag. Jag var lite besviken när vi besökte butiken. Exteriören är ju läcker, men det var mindre inne än vad jag förväntade mig. Hysterisk mysik, så galet mycket folk, men trevlig och proffsig personal. Kram Sahra

Saltistjejen sa...

Annika,
jadet mest optimala vore ju att först uppleva våren här och sedan åka till Sverige och få en vår till! :-)
Och ja M var helt lyrisk igår över sin nya padda. Den gamla var så seg och kraschade ofta. Han hade ju den första versionen (bytte inte förra året) och arbetsminnet på den är betydligt mindre samt processorn långsammare än den här nya. HAha, E får DELA M's gamla padda med sin mamma har vi sagt! Hon får inte ha den helt själv. Och inte använda den så fort som hon önskar. Vi vill gärna ha lite koll också. ;-)
Men det är ändå jättebra! Jag kan kolla mail och kanske blogga från den vlket gör mig lite mer mobil. Jag tycker det är svårt med iPhonen.... Och nu har jag ju ingen laptop längre sedan jag slutade jobba så en iPad är perfekt! Jag har heller inget emot att "ärva" från M. :-)
Jag tror du skulle gilla iPad supermycket Annika!
Kram!!


Sahra,
hahaha jo det får han nog. E får nu använda hans gamla. Ihop med mig då. Jag och hon får nu ta över och dela på den.
Ja Apple affärerna är inte så stora men alltid hysteriskt fulla med folk!!! Jag tycker det kan vara lite jobbigt just för att det är så mycket folk och eftersom byggnaderna endast består av typ betong och glas så är ljudnivån där inne sjukt hög! Helst går jag bara in snabbt och köper eller kollar det man ska och sedan ut igen...! :-) Men personalen är troligt bra och man får nästan alltid hjälp fort eftersom de verkligen har fattat konceptet kundservice! Älskar dessutom att man inte behöver köa till ngn kassa heller utan att den säljpersonen som hjälper en kan ta betalt! Så smidigt och gör att allt går så mycket snabbare och enklare. :-)
Kramar!

Martina sa...

Kul med en ny ipad! Jag gillar ocksa datorer och andra teknikprylar, har dock ingen ipad själv. Tycker att den är lite för stor för att ha med överallt och inte lika bra som en laptop, men framför allt är den ju sa dyr. Fast absolut, skulle jag ha en sa är jag säker pa att jag skulle använda det mycket, fast jag skulle nog fa slass om den här hemma för tjejerna skulle älska att ha en san!
Undrar vad M pysslar med pa kvällarna fram över?!
Kramar

Saltistjejen sa...

Martina,
ja allt handlar om pris och hur mycket man tror man använder en sådan pryl såklart. M använder den dock MYCKET dagligen. Hans gamla iPad gjorde han det mesta från att läsa artiklar, ibland böcker, skriva kolla mail och surfa. Dessutom har vi ju använt den till E också då hon kunnat se filmer eller spelat spel. Nu får hon och jag dela på hans gamla :-)
Och ja du, M lär läsa och surfa med den nya paddan ikväll (liksom han gjort med den gamla de senaste två åren...! -))
Kramis!!

Astrantia sa...

Vilket härligt väder! Men det utlovas försommarvärme i helgen i Stockholm. Fast jag vet inte riktigt om man vågar tro på det när det snöade på morgonen idag.

Fint med ett grönt fodral.Det passar ju bra till våren.

Saltistjejen sa...

Astrantia,
ja nu är det ljuvligt ute! Tyvärr har jag suttit inne hela dagen idag och försökt hitta och söka jobb.... Men imorgon ska jag försöka komma ut.
Hoppas ni får fint väder med lite värme till helgen! Det gör så mycket för humöret!
Kram!

Lotta sa...

Köpte en padda i söndags!

Inte till mig, men till Rebecca...vit och fin ;)

Vädret är fortsatt underbart. Och jag sitter inne!!!

Jag ska försöka ta mig ut imorgon också.

Kram!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
å kul! Vad glad hon kommer att bli! :-)
Och vädret nu är ju helt fantastiskt! Imorgon har jag lovat mig att ta med mig kameran och gå ut. Hoppas du kan komma ut du med!
Kram!!

Anne-Marie sa...

Kan tänka mig att Central Park är fantastiskt i vårvärmen.
Har ingen iPad och kommer nog inte att köpa någon heller. Den ser grön och fin ut. :)
Kramar!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
ja det är skönt att vara i Central Park när vädret är såhär. Under tidig vår blommar dessutom så många träd där och det är ljuvligt vackert! :-)
Kram!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
ja det är skönt att vara i Central Park när vädret är såhär. Under tidig vår blommar dessutom så många träd där och det är ljuvligt vackert! :-)
Kram!

Channal sa...

Ja, vi har våren kvar! Vi är på G!
Vi har funderat på att skaffa en iPad men inte riktigt fattat varför :-) Men snart så! Du får informera om köpet var värt det! Snyggt fodral!
Den butiken var häftig under jorden! Smart med mobila kassor o kvittot hamnade i mailboxen! Hoppas jag kommer dit igen någon gång!
Kram... Anna

Saltistjejen sa...

Channal,
vi har ju redan en iPad sedan två år tillbaka och anledningen till att M ville ha en ny är för att han använder sin dagligen till massor med saker. Och nu ville han ha n ny version eftersom den "gamla" är lite långsam. Dessutom hade inte den första varianten Face Time och för oss som bor långt från vänner o familj är detta ett otroligt smidigt och bra sätt att kunna hålla kontakten! Enklare än Skype och "gratis" eftersom det går via vårt WiFi då vi är hemma eller har tillgång till annat sådant.
Vad han använder den till? ja, han läser artiklar, (dagstidningar, vetenskapliga tidsskrifter etc) samt böcker på den. Han surfar såklart och han spelar spel, fixar med foton, kan kolla film etc etc... Ja allt man kan göra på en dator kan man ju göra på en iPad men den är så mycket smidigare att ha med sig än en laptop. :-)
Skönt att våren är på gång hos er också!
:-)
Kramar!

ExPIAtriate wife sa...

Vilken fin appelgron farg! Fredrik alskar sin ipad, och sa gor barnen. Joli ar lika avancerad som jag nar hon klickar sig fram och skulle nog garna ha en egen ipad! Maken har laddat ner massa bocker och ar hur nojd som helst. Jag har ingen egen men fick hans MacAirbook nar han kopte sin ipad. Sjalv har jag just inget behov av en annu men man ska ju aldrig saga aldrig...!
Vilken underbar dag ni hade, harligt vader och sa fika tillsammans. Det ar sana sma stunder som betyder sa mycket.
Kram!

Trillingnöten sa...

Avis på både ipad och väder :) Dotterns förskola har några såna ipads och de får lära sig en massa bra program. Jag gillar! Hon satt i fredags när jag hämtade henne och spelade pussel och en massa annat. Även på engelska. Perfekt!

Katarina sa...

Ha, ha. Jag har samma skydd till min Ipad, fast det röda då,, Rött är ju min färg!

Kram

Saltistjejen sa...

ExPIAtriate wife,
ja jag tycker färgen var så fin! Vårig och man blir glad av den. Haha att Joli gillar den förstår jag. Alla barn älskar ju sådana saker. Datorer, smartphones, iPads etc. Och det finns ju mycket för dem att göra på sådana också.
Och visst är det sådana här stunder som är lite extra mysiga att få tillsammans. Spontant och lite utanför det vanliga. :-)
Kram!!


Trillingnöten,
ja fast just nu är det dimmigt ute. Dock fortfarande varmt.iPad är super verkligen! Först när de ko förstod jag inte riktigt grejen. Men nu ja jag måste säga att jag tycker Steve Jobs var ett geni!
Och eftersom din N förstår engelska finns det så många fler appar och annat för henne. Inte alls lika stor marknad på svenska. ;-)
Kram!


Katarina,
aha rött är din färg alltså! Jag gillade den röda med! Men jag är nog ännu mer för grönt. ;-) Å andra sidan är det M's och grön var den enda färgen (förutom svart) han kunde tänka sig. haha!
Kram!

✿Ewa sa...

Saltis; Ja, man behöver vara med som vuxen, men barnen är jätteduktiga. Vi har ett memory med barnens bilder och ett där de kan skriva sitt eller kompisarnas namn under bilden på barnet. Det är jättekul!Annat roligt är appen knattematte, sock puppets, bokstavspussel,counting dots, caboose och sist men inte minst Toca Doctor och Elins memo. Kanske du har dessa redan? Annars får du dessa tips!

Nu är det vår väder även här! :)

kRAM!

Saltistjejen sa...

Ewa,
vad roligt att det fungerar så bra för er att använda iPads i skolan med barnen! Å jag ska kolla upp dina tips också! Vi har en del appar här som E älskar men de är ju på engelska. Bl a tycker hon det är jätteroligt med bokstäver och siffror nu och en av apparna är att skriva bokstäver. Men det är engelska alfabetet så vi saknar å ä och ö såklart. :-)
Ska kolla upp de appar du nämner också!
KRAM!

olgakatt sa...

Antar att det är en 3:a-padda nevön har investerat i. Här börjar den säljas på fredag och Kullanders (Appleaffären i Malmö)kommer att ha öppet på natten!
Jag lugnar mig nog över fredagen men maken har hört genom bägge öronen vad jag vill ha i födelsedagspresent. Han får så klart ärva min 1:a då, haha.
Det sägs här att den 4G-funktion den nya paddan har inte funkar här men jag bryr mig inte om nåt SIM-kort utan bara använder paddan med wifi.

Saltistjejen sa...

olgakatt,
japp det är 3:an. Och jag och E får ärva hans gamla 1:a nu. :-)
Haha roligt att du berättat så tydligt för S vad du vill ha i födelsedagspresent! M köpte inte 4G versionen eftersom den var så mycket dyrare utan kör utan 4G.
Kram!