tisdag, mars 27, 2012

M som i Mer Magnolia intill Metropolitan Museum of Art

För er som ännu inte tröttnat på blommande träd i allmänhet och blommande magnoliaträd i synnerhet kommer här lite fler bilder. Dessa är tagna med min iPhone (Camera+ appen) utanför Metropolitan Museum of Modern Art i Central Park.

Strax norr om Metropolitan Museum finns denna lilla dunge av magnolior.


Picknick på nedfallna magnoliablad.

The Egyptian Obelisk som står strax väster om Metropolitan Museum. En helt fantastisk historia har denna obelisk, även kallad "Cleopatra's Needle". Den kommer ursprungligen från Heliopolis där den restes ca 1450 f Kristus, men transporterades i slutet av 1800-talet till New York. Ungefär samtidigt transporterades dess "syster" till London. Här i Central Park restes obelisken 1881. För er som vill veta mer kan ni läsa här.

Kvällssol

Obelisken är omgiven av magnoliaträd. Till vänster kan ni skymta Metropolitan Museum of Modern Art.

Som rosa moln


Magnoliornas kronblad tycker jag påminner om tjockt siden.Bilderna i detta inlägg är från slutet av förra veckan. Många av magnoliorna har blommat över, även om man fortfarande kan se en del träd med praktfulla rosa kronor. Denna veckan är det som sagt svalare temperaturer som gäller igen. Särskilt nätterna är kyliga. Just nu i skrivande stund (kring midnatt) är det endast 2 plusgrader ute. Och det känns faktiskt även inomhus. Jag tycker det är riktigt skönt det med. Framförallt känns det bra att våren hejdas lite. Jag vill så gärna så gärna kunna njuta av den lite längre.

19 kommentarer:

Fourmum sa...

Åh! Det är så vackert när träden blommar! Antar att det är en hel del dofter också :) Kram

Trillingnöten sa...

Åh vad skönt ändå att det tar tid här i Sverige innan våren sätter fart! Faktiskt kan jag tycka det när jag ser hur snabbt det går hos er :) Lite positivt i alla fall. Vi har fint väder, sol, ganska varmt, lagom och om några veckor kommer knopparna!

Marie sa...

Kan man någonsin trötta på dessa blommande skönheter?!

Sahra sa...

Jag älskar verkligen Magnolia, men jag tror inte de kan växa här i sthlmsområdet.
Egentligen vill jag ju åka på storstadssemester till våren. Det blir alltid så här. Att jag kommer på i febr/mars att jag vill åka någonstans, när jag egentligen måste komma på det i aug/sept. Men då har jag fortf sommarfeeling i kroppen och tänker inte riktigt på att jag måste boka då istället.

26 - 31 augusti blir det, så jag hoppas att det är varmt och skönt. Vi hade lite otur med vädret när vi var där förra året. Veckan innan vi åkte var det 30 grader och vi kom när det var det där värsta regnovädret på länge och gatorna översvämmades. Vi fick visserligen några soldagar, men det var ,est regnigt, blåsigt och kallt. Jag hoppas verkligen vi kan träffas. Det skulle vara jättekul och jag ska scanna din blogg efter härliga fika/mat-ställen och annat att se som jag kanske inte tänker på i första hand.

Kram

Ps. Var du lite förvirrad när du skrev kommentar hos mig? Anna?

Lisa sa...

Vad vackert!!! Tröttnar aldrig pa vad naturen har att bjuda pa sa här ars! Älskar ocksa Magnolia. Vi har inte hunnit fullt sa langt än...idag har vi stralande väder igen & det är varmt. HÄRLIGT!
Kramar, Lisa

Channal sa...

Det ÄR så vackert med magnolia! Den vackraste tiden har ni just nu i New York! Kanske om en månad att magnolian har slagit ut tillsammans med syrenerna hemma hos mina föräldrar! Längtar! Ha en härlig vårdag Saltistjejen! Kram Anna

pratglad sa...

Blir lite avis... men om några veckor blommar magnoliorna utanför teatern i Karlstad och då får även jag njuta!!!

olgakatt sa...

Här är blått av scilla och strax kommer narcisserna. Träden får gärna vänta lite till så att man hinner med. Dina bilder från Central Park gör att jag blir helt lyrisk!

Saltistjejen sa...

Fourmum,
ja det är otroligt vackert när de blommar. Men magnoliorna tycker jag itne doftar så jättemycket. Inte som t ex hägg eller syrén.
Kram!


Trillingnöten,
ja det förstår jag att du tycker, för här går det alltid för fort. man hinner inte riktigt njuta på samma vis som i Sverige tycker jag.
Kram!


Marie,
nej det tror jag inte?? :-)


Sahra,
jo magnolia KAN växa i Stockhommsområdet, men de måste stå i sydläge då tror jag. Jag vet attt det finns ett eller ett par träd utanför huvudentrén till Karolinska Sjukhuset (eller det STOD iallafall där när jag jobbade på KI för länge sedan).
KUL att er resa blir av, men rent egoistiskt var det tråkigt att den blir den veckan för då är nog vi i Sverige. Men ni lär nog få varmt. Vad gäller regn är det dock svårt att veta i förväg. På somrarna kan det ibland bli riktiga oväder som drar in.
OJ var jag förvirrad när jag kommenterade hos dig? det kanske jag var. Måste kolla nu! Hahaha!
Kram!

Saltistjejen sa...

Lisa,
nej visst är det ljuvligt med våren och alla blommande träd! jag älskar det verkligen! Njut av våren där ni är också! Snart börjar nog er Magnolia blomma den med :-)
kram!

Channal,
ja visst är det! Härligt att ni har detta att se fram emot! Här går det så fort så fort.
Kram!!


pratglad,
å härligt!!! Allt har sin tid ju, och då har du dina vackra magnolior kvar! :-)
Kramar!


olgakatt,
å så fint! Scilla har en sådan underbar blå färg tycker jag! Vad roligt att du blir lyrisk av bilderna! :-)
Kram!!

Annika sa...

Härligt, Saltis!
Här kan man säga att magnolian nu blommar över, lite finns det kvar, men inte mkt alls.
Idag när jag tog min PW var det NOLLGRADIGT!
Men det är skönt. Det behövs en nedkylning nu, bara det inte FRYSER sas. Mpnga blommor skulle åka alla världens väg om det skulle komma ordentlig frost nu.
Kram!!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja ni ligger ju lite före oss så jag förstår att magnolian blommat över hos er. Här är också kallt idag! Det var minus 1 i morse!!!! Ja, jag hoppas också att det inte blir alltför kalla nätter, men runt nollan och lite under har vi nog nattetid den kommande tiden nu. Förhoppningsvis klarar blommorna sig trots denna låga nattemperatur.
Kramar!!

Astrantia sa...

Man kan aldrig få för mycket bilder på blommande magnolior. De är så himla vackra!

Saltistjejen sa...

Astrantia,
Ja det håller jag helt med om! :-)

anna of sweden sa...

Helt fantastiska bilder. Här hemma går jag och njuter av vintergäck och krokus. Inte så dumt det heller. ;)

Coolaannna sa...

Saltis,,,man kan aldrig bli trött på bilder av blommande blommor nu på våren. Efter en lång vinter kan jag titta på såna bilder varje dag!

Är de dessutom från USA är det ännu mer inspirerande!!

Kram Anna

Saltistjejen sa...

Anna of sweden,
Tack! Jamen svensk vår är ngt alldeles särskilt tycker jag!! Kan t ex sakna tussilago, blåsippor i vitsippor jättemycket.
Kram!!


Coolaanna,
Tack!! Och visst håller jag med om att det är underbart med blommor nu såhär års! Både ute och på bild.
Kram!

Anonym sa...

Vackra bilder! Och kompositionen med magnoliaträd, vacker lampa & bänk skulle kunna bli en jättefin tavla!=)

Saltistjejen sa...

pennysdagar,
tack!! Ja faktiskt. Det är en riktigt fin bild.
:-)