torsdag, mars 08, 2012

Strategisk miss och kvällsvanor

I tisdagskväll gjorde jag en dundertabbe!!! Och det grämer mig än. Fasiken! M och jag spelade ännu ett parti av Summoner Wars och efter någon dryg timmes spelande hade jag ett guldläge. MEN jag kom inte på det förrän aningens försent. Arrrgh!!!! Om jag bara lagt ut mitt Event's Card i tid. Omomomomom...!!! Då hade jag inte förlorat så nesligt som jag gjorde. Utan vunnit! 

Jag är normalt inte alls någon dålig förlorare. Faktiskt. Men denna gång. Denna gång sved den. Förlusten. Mest för att jag VET att jag skulle vunnit om jag bara stått på mig och hojtat till i tid. Istället för att vara så där mesigt snäll. Och så även lite för att jag trots mitt misstag ändå inte var så väldigt långt ifrån en seger. Trots allt. Men det värsta av allt är nog att M inte alls tror mig riktigt när jag säger att jag skulle vunnit om jag bara kommit ihåg att lägga mitt Event's Card. Han bara ler. Ååååå....! Jag VET ju att jag hade vunnit. LÄTT!!!!! Det hade verkligen varit en klockren seger och jag är bombens bombens säker! Nej, det måste nog bli revansch känner jag. Med samma arméer igen!

Men förlusten till trots måste jag säga att jag verkligen tycker det är så ROLIGT att ha sådana här spelkvällar ibland tillsammans!! I övrigt blir det annars mest att vi kollar på TV tillsammans. Film eller någon av de serier vi följer. Eller så sitter vi och läser/surfar eller så. Lite mer var för sig. Det är himla mysigt och skönt det också såklart, både att se något ihop och att läsa eller göra något på lite olika håll (läs: en i soffan och en vid datorn....). Detta efter att Lill-Skruttan somnat då såklart. Och efter att man plockat undan och fixat lite med det praktiska inför den kommande dagen. Att då och då byta ut TVn, boken, iPaden eller datorn mot ett riktigt bra spelparti är verkligen KUL! Man umgås ju på ett helt annat vis när man spelar spel. Jag tycker det är mer socialt än att t ex se en film tillsammans hemma i soffan. Men det är ändå en liten verklighetsflykt där man fokuserar på annat än att tänka på (och diskutera) praktiska vardagssaker. Ja, det är verkligen roligt att göra något sådant tillsammans hemma ibland tycker jag. Som jag skrivit tidigare har jag alltid älskat att spela spel, och det känns extra roligt att vi nu lyckats hitta ett spel som är perfekt att spela med enbart två spelare. Ett spel som bygger både lite på strategi (så man får tänka lite och åtminstone försöka vara lite logisk och tänka lite framåt) och på slumpen.

Vad gör ni på kvällarna? Tycker ni om att se på TV? Följer ni något särskilt? Eller tycker ni om att se på film? Kanske spelar ni Wordfeud eller något annat elektroniskt spel? Skriver och läser ni bloggar eller annat på nätet? Eller tränar ni? Tar en löparrunda på kvällen eller en sväng till gymmet? Kanske har ni trädgård och använder era kvällar till att ta hand om den? Eller föredrar ni att sitta med en mugg hett te och läsa en god bok eller lyssna till er favoritmusik?

18 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Jag älskar också spel! Men maken är inte så förtjust i det...fast vi har ju inte haft på engelska utan svenska. Ska köpa in när vi flyttar. Annars är det ju på kvällarna jag tränar :) Jag tränar mellan 19.15 till senast 20.30 sen duscha, sen nån TV-show och sen sover jag vid 21.30 eller 22. Läser lite mellan...mina kvällar känns väldigt korta :)

Marie sa...

Jag är ingen spelmänniska men kan tycka det är kul ibland! Jag är både en dålig vinnare och dålig förlorare.... ;)

PÅ kvällarna pratar jag gärna, eller är bara tyst framför teven! :)

ExPIAtriate wife sa...

Jag brukar kolla pa AppleTV och Netflix (fantastiskt arrangemang!) Just nu ar "Glee" favoriten. Och ofta ar jag hos grannen och dricker ett glas vin och smapratar. Eftersom maken jobbar som han gor sa blir det ibland grillafton mitt i veckan, men det ar mysigt. Jag och barnen spelar spel ibland men ofta sitter de sjalv framfor datorn och spelar, det ar roligt att se dem for de navigerar runt som om de aldrig gjort annat!
Jag forstar precis vad du menar med att forlora nesligt, nar man VET att man kunnat vinna och framforallt da ens spelpartner inte vill lyssna pa det orat!! Hoppas du far tillfallet att vinna snart igen!!!
Kram!

Sahra sa...

Jag har blivit bortskämd med att vara ensam på kvällarna när mannen jobbar i Köpenhamn. Vi försöker lära oss umgås igen. Det är svårt att bryta de gamla vanorna. Att ha tvn på i bakgrunden och lapen i knäet.
Nu kan vi äntligen träna tillsammans igen. Mannen har inte haft träningskort på många år es han tränat på hotellet där han bott de senaste sex åren. Så det gör vi. Vi spelar också spel, men aldrig på vardagarna. Mannen arbetar liksom inte åtta timmar mellan 9-5. Dra igång ett spel framåt åtta-nio en vardag..... nej skulle inte tro det.
Jag följer inte särskilt mycket på tvn. Mentalist, House, Greys. Downton Abbey och liknande historiska miniserier älskar jag. Nu följer vi GoT och köpte tom dvd'n idag.
Vad är det där för spel du visar upp här? Finns det i Sverige tro?

Annika sa...

Spel, just riktiga spel är jätteroligt!!
Det brukade vi ofta föra förr på fre och lördagar (innan Karolina började vara ute så mkt....).
Kortspel också, helst Chicago!
Det är inte samma grej att sitta och spela Wordfeud via ajfånen (sjukt trött på det spelet för tillfället).
Nej, det är just det att verklgien sitta vid ett bord m ett spel och vara närvarande hör och NU som gäller.

Våra kvällar går åt till middag, och sen TV. Vi ser rätt många gemensamma serier och det är mysigt.

Att förlora sådär nesligt ÄR jädrigt IRRI!!! Jag ogillar det skarpt.
Kan bli riktigt i gasen på vissa spel, men ngn dålig förlorare är jag inte.

KRAMAR!!!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
å ni får spela mer (OM din make nu kan tänka sig det) när ni flyttat hit och kan fixa spel på engelska! :-)
Och ja det är klart att du tränar på kvällarna. Det gjorde jag en del innan vi fick E men sedan försökte jag på morgnarna. Och nu när jag inte jobbar kan jag ju träna även på dagtid, fast jag gillar nog morgonträning allra bäst! :-)
Du är så duktig som tränar varje kväll tycker jag!
Kram!!!


Marie,
haha jaså BÅDE dålig förlorare och vinnare!! ;-) :-D
Kram!!


ExPIAtriate wife,
ja det är i stort sett DET vi kollar också. Vi har ingen Kabel-TV längre utan streamar det mesta från Netflix. SÅ BRA! Haha så du kollar Glee. Jag har aldrig sett det faktiskt, men vet vissa som älskar det. Annika bl a. :-)
Ja tänk E spelar ibland spel på iPaden och tycker det är så roligt. Hon är så liten så än består hennes favoritspel mest av att rimma ord eller skriva/hitta bokstäver... :-)
Kram!!


Sahra,
visst är det svårt att bryta gamla vanor. Och det är lätt att hamna i vanor man inte ens egentligen uppskattar. Tycker jag iallafall. Man bara hamnar där för det är bekvämt eller för att man inte orkar något annat. Härligt att ni kan träna ihop igen! Det har jag inte gjort med M sedan innan E kom. Haha vi drar ofta igång vårt spelande sent eftersom E sällan sover före 21.30-22. Men så har vi ju inte särskilt tidiga morgnar så det går ju ändå. :-)
Å vad är GoT??
Har ignen aning om ifall de serier jag kollar här finns i Sverige, men skulle tro det eftersom vi ofta ser lite äldre säsonger av saker (via Netflix).
Kram!

Desiree sa...

Jag gillar också att spela spel. Det är himla kul och en social grej. Det blir ett parti då och då. Vardagkvällar blir det träning direkt efter jobbet för min del och sedan hem och fixa middag. Eftermiddagen tycker jag oftast att det är skönt att bara koppla av framför tv:n någon timme. Medans jag fixar middagen brukar jag se till att skriva ihop ett blogginlägg inför nästa dag och ladda upp bilder.
Så förargligt att du förlorade men hoppas att du tar en revanch seger nästa gång ni spelar.
Kram!

Saltistjejen sa...

Annika,
jaså är du trött på Wordfeud?! Jag trodde du var en riktig Wordfeud-fantast?! Själv har jag faktiskt inte ens hoppat på den trenden än men kanske kommer det...?
Haha!!! Ja et VAR verkligen nesligt! JAG känner att jag helt klart skulle vunnit om jag bara varit liiiite mer påpasslig hahaha! Men men, det är bara spel och det är kul ändå!
Ja vi kollar ju också en hel del TV, men vi kände väl båda att vi gärna ville göra något annat också ibland. Och just spel var perfekt eftersom vi båda gillar det!
Kramkram!!!


Desiree,
ja vi kollar ju också en hel del på TV, Det blir ju lätt så. Eller så surfar eller läser jag. Men att göra något mer "socialt" ibland är kul!
Oj så du skriver blogginlägg medan du fixar middagen! Imponerande! :-)
Kram!

Channal sa...

Tycker det är kul med spel! Jag är en vinnarskalle! Att bara känna varandras närvaro på kvällen är mysig! Behöver inte göra samma saker! Fast vi gör mkt ihop! Bio, tv, gym eller bara sitta o prata vid en lång middag! Ikväll ska jag plugga! Ha en fin kväll... Kram! Anna

Saltistjejen sa...

Channal,
haha så du är en vinnarskalle! :-) Visst jag håller med om att det är mysigt att bara vara tillsammans och man behöver inte göra samma saker tillsammans. Men det är extra kul OM man gör det tycker jag! :-)
Tack för att du delade med dig av ur dina kvällar kan se ut!
Kram!

✿Ewa sa...

Ja, vad gör jag som inte har bloggat på länge...jo jag har tränat, jobbatjobbat, wordfeud började jag med i julas så smått. Är verkligen inte duktig på det, men har en liten "gillarinteattförlora" person inom mig OCH tänker i smyg hålla på tills jag vinner över min familj som är sjukt duktiga. ;)

Stor kram!

Saltistjejen sa...

Ewa,
å vad roligt att se dig tillbaka i Bloggsofären igen!! :-)
Och du det låter som du haft mycket jobb!
Kram!

Lotta sa...

Ett tag var det Backgammon varje dag, efter middagen.

Ser mest Netflix, svt play, bloggar och lite amerikansk TV. Hinner inte mer!

Tycker om att spela spel tillsammans. Min favvis var Monopol :)

Kram!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
där se man! Backgammon varje kväll! :-) Vi kollar också mest Netflix. Och visst är det roligt att spela spel tillsammans. :-)
Kram!!

Gnuttan sa...

Det blir visst att svara på alla dessa frågor i ett kommande inlägg, kanske, kanske. Men spel; visst är det kul att spela tillsammans! :-)

Astrantia sa...

Åh, blir sugen på att testa Summoner wars. Verkar kul!

Saltistjejen sa...

Astrantia,
jamen testa vetja!?!?!!!
För det ÄR roligt!
:-)

Saltistjejen sa...

Gnuttan,
visst är det skoj att spela spel! -)