tisdag, mars 06, 2012

Söndagsutflykt till Bronx Zoo

söndags blev det en spontanutflykt till Bronx Zoo. Jag och Lill-Skruttan tog tillsammans med Bästa vännen R och hans mamma 5-Tåget upp till Bronx. Det var endast vi fyra eftersom M jobbade och R's papppa och lillasyster stannade hemma. Vi kom fram strax efter tolv och sedan spenderade vi eftermiddagen bland djuren. Det blev en skön och mysig dag även om vädret inte var det allra bästa. Mulet större delen av dagen och lite småkylig blåst. Särskilt under senare delen av eftermiddagen. Tidigare visade jag ju en bild men här kommer nu lite fler bilder från söndagens utflykt. Alla tagna med iPhone Appen "Camera +" och med vissa bilder har jag sedan lekt lite med de olika filtren.

Tågresan till vänster. Sedan hälsade barnen på en av de många påfåglarna som bor på zoo:t.

Hej Herr Lejon!


En tur på "The Bug Carousel" blev det såklart.

Vår medhavda lunch delades broderligt och systerligt - Lill-Skruttan delade med sig av sina plättar med sylt, och R delade med sig av sin pasta och sina vindruvor!

Efter lunchen gick vi till "Tiger Mountain".

Så vackra djur!

Jag undrar så vad de båda tänkte här.Bland tigrarna finns även denna fiskdamm.

Och i "tigerområdet" finns en utställning om tjuvjakt. I den här tjuvjägarbilen lekte barnen lite.

Ytterligare ett nyvaknat intresse är kartor!

Barnen skulle minsann kolla "where we are" nästan hela tiden...

Sista djuret vi hälsade på var girafferna i sitt giraffhus. 

Det märks att det är lågsäsong även här på Zoo:t. Inte alls särskilt mycket folk vilket gör att det är nästan obefintliga köer, vilket är skönt. Nackdelen är att en hel del är stängt. Bland annat var monorailen (tåget som går runt bland de asiatiska djuren) stängd, och så var även reptilhuset. Även alla ställen där man kan köpa mat och dryck ute på området är stängt. Endast det stora "Dancing Crane Café" är öppet. Vi hade med oss egen lunch dock. Och köpte endast kaffe i kafeterian. Men trots att flera sevärdheter är stängda så gillar jag att komma hit och promenera runt ett tag. Det är lugnt eftersom det inte är lika många besökare som under högsäsong och det gör att man lättare bara kan strosa runt. Men visst, om man skulle välja en årstid att komma på besök skulle jag nog komma under tidig vår eller under hösten. Alltså i början eller i slutet av högsäsongen. 
12 kommentarer:

Sahra sa...

Är det helt korkat att åka med en femåring till NY. Hur gör man praktiskt med transporter. När jag o mannen var där tog vi ofta taxi. Det är prisvärt och jag hade sådana problem med foten då. Ska vi åka med killarna uppstår inte heller några större problem, men ska vi ta med även Molly blir det ju genast lite krångligare. Två taxis? Bilbarnstol existerar väl inte. Ska man försöka lära sig tunnelbanesystemet? Det verkar finnas så många aktiviteter även för en sådan liten. Jag älskar att se din och skruttans vardag och helger. Hur mycket och vad ni hittar på.

Desiree sa...

Visst var det så att ni hade årskort på detta zoo så att ni kunde gå så ofta ni vill. Det är ju toppen. Zoo verkar vara ett av Ellas favoritställen. Det är ju något som passar både stora och små. Skönt att det inte alls var mycket folk.
Kram!

Fourmum sa...

Vilken underbar utflykt! Är det stor skillnad på dessa Zoo:n? Kram

Katarina sa...

Härligt utflykt, det verkar som det blivit E´s favorit! Det var ju skönt att det inte var så mycket folk i farten, annars tycker jag det är jobbigt med utflykter på helgerna, då alla andra också ska göra saker tillsammans!

Kram

Taina sa...

Älskar bilderna på E och tigern! SÅÅÅÅ läckra!

Skönt att ha så nära till det här fina zoot. Skulle besöka det ofta om jag bara hade möjlighet.

Ha en fin Super Tuesday!

Kramar!

Annika sa...

SÅ trevligt med all utflykter och olika zoon ni besöker.
Förstår att Ella älskar dessa utfärder.
Finfina Bilder.

Ha en riktigt fin dag!!

Saltistjejen sa...

Sahra,
nejdå det är verkligen inte alls korkat! Det finns mycket man kan göra här i staden med en 5-åring. Och transporter är inte så svårt. Både bussar och tunnelbanesystemet är bra här! Taxi är billigt men visst försvårar det med bilbarnstol. Å andra sidan är hon kanske tillräckligt stor att "bara" sitta med en sådan där kudde? En sådan KAN man ju bära med sig även om det inte är optimalt. Men jag tror ni skulle klara er rätt bra med bussar och tåg här. :-) Vi har ingen bil och de flesta ställen antingen går vi (dock med barnvagn eller om det är nära så kan E gå själv) eller så tar vi buss/tunnelbana.
Fundera på det iallafall!
:-)Desiree,
ja vi har årskort på Zoo:t vilket även då omfattar Central Park Zoo samt NY Aquarium. Jättebra!!! :-) Och oftast besöker vi ju det lila Zoo:t i Central Park eftersom det är så nära. Men Bronx Zoo har vi nog besökt ca 4-5 ggr ändå sedan förra mars.
Kram!!


Fourmum,
ja Central Park Zoo ligger mitt i staden (i södra delen av Central Park) och är därmed ganska litet. Dit går vi oftast eftetsomdet är i staden och lätt att komma till (promenerar dit på ca 30 min). Bronx Zoo ligger i Bronx och är lite längre att åka till. Går dock både tunnelbanetåg och bussar. Och detta zoo är STOOOORT!!!! Jättefint med stora ytor. Man kan nästan inte se allt under en hel dag. :-)
Kram!!

Saltistjejen sa...

Katarina,
ja det är skönt när det är lågsäsong just på grund av att det inte är så mycket folk. Men visst, vissa saker är stängda och en av attraktionerna var ett tåg som går runt bland djuren och det ville R såå gärna åka men det var stängt under vinterhalvåret. Så det får vi åka i vår istället.
Kram!!


Taina,
visst är d bra! För att vara ögonblicksbilder tagna med mobilen! :-) Tycker jag också. Det går ju så snabbt sådant där också. Ett par sekunder och har man inte kameran framme då så missar man det. Det är härligt att kunna ta sig till zoo:t med tunnelbana faktiskt! Att det inte är längre bort. Och jag tänker alltid på er nr vi är där, och på den gången ni var och hälsade på och vi var på Zoo:t tillsammans! :-) Minns du hr hett det var då!?!?!
Kramar!!


Annika,
ja det är himla mysigt. Att ha möjlighet att ta sig till sådana här ställen under helgerna är guld värt med barn! Annars hade det varit nästan olidligt att bo såhär i staden i en liten lgh om det inte fans många ställen att göra utflykter till. Om så bara till Central Park. :-)
Kramar och ha en fin dag du med!

Liz sa...

Underbara foton! Gillar dar du satter ihop dom i en bild? Dela garna med dig om detta tips!! :D Skulle uppskattas, da jag fotar och postar massa foton, och visst skulle det vara bra att "klippa ihop dom" lite ibland sa att det inte blir sa langa inlagg...

Speciellt roligt att tigern och andra djur var sa nara, annars tycker jag att man har otur ibland nar man ar pa zoo och andra stallen att dom ar sa langt bort och att man nastan inte ser dom. Det ar ju underbart for djuren med stora ytor med mycket buskar och annat, men nar det blir sa mycket sa att dom kan gomma sig sa mycket sa man inte ser dom ar det lite trist, speciellt for barnen. Bast ar absolut att ga var eller host pa dessa stallen da det ju mitt i sommaren ar for varmt bade for barn/vuxna och djur. Man orkar inte ga och djuren ligger bara i skuggan och slappar. Sitter och planerar en minisemester till San Diego och Sea World nar Cassie fyller ar i slutet av manaden...ska bli helt underbart!

Alskar sana har utflykter lika mycket som barnen men det ar val ocksa mycket for att man som foralder gladjs sa mycket over att se hur glada och hur roligt barnen har!

Sa roligt att lasa om en annan mamma, har saknat det lite av utlandssvenskarna, de flesta ar yngre och barnlosa..:)

Kram

Channal sa...

Häftigt med ett Zoo i New York! Visste jag inte att det fanns!
KRAM Anna

Saltistjejen sa...

Channal,
haha jodå! Har du inte hört om eller sett de animerade filmerna om "Madagaskar"? Har för mig att djuren i de filmerna rymmer från Central Park Zoo här. Fast egentligen borde det nog vara Bronx Zoo eftersom de inte har t ex lejon i Central Park Zoo... ;-)
Kram!!

Saltistjejen sa...

Liz,
TACK!!! Jag använder Picasa (kan laddas ner gratis till din dator) för att göra kollagen! Enkelt och smidigt. :-)
Härligt med er minisemester! Låter som det kommer bli en riktigt bra tripp! Och visst är sådana här "vardagsutflykter" otroligt bra! Jag tycker liksom du att det är underbart att se när barnen tycker saker är riktigt roligt.
Kul att du gillar att läsa här och ja, jag tjatar nog på en hel del om dottern haha, så om du gillar att läsa sådant är det bara att fortsätta läsa hos mig! Jag blir dessutom superglad för kommentarer, råd och tips från andra mammor. Extra roligt när det handlar om andra svenska mammor i utlandet också förstås! :-)
Kram!!