måndag, mars 12, 2012

Liten studie i Grönt

Vårvärmen har slagit till och flera buskar har börjat få blad nu! Igår passserade vi den här synen på väg hem från lekparken. Denna veckan ska temperaturerna ligga runt 20 grader nästan varje dag så jag gissar att de tidiga buskarna kommer att vara helt gröna i slutet av veckan.

Här är den nyinköpta Nattlampan i dagsljus - rätt så grön...

Denna syn mötte mig igårkväll (natt) när jag skulle gå och lägga mig. Inte alltid lätt att hitta en plats i sängen. Just nu är Lill-Skruttan inne i en period då hon sover lite mer oroligt. Drömmer mycket och rör sig otroligt mycket i sängen. Ibland hittar man henne såhär och ibland upp och ner... Det gör att det är nästintill omöjligt att sova två vuxna med henne i sängen så under en period nu så alternerar jag och M mellan sängen och soffan. Det brukar bli så ibland. Sedan lugnar hon ofta ner sig och då kan man sova allihop i sängen igen. Men visst ska det bli skönt den dagen hon sover i egen säng. Även om jag faktiskt inser att jag kommer sakna detta också. För när hon inte far runt som ett jehu under nätterna kan det faktiskt vara väldigt mysigt också.

16 kommentarer:

Annika sa...

Grönt är skönt.
Men det får inte gå för fort nu, men risken är ju stor ATT det gör det.
SÅG att magnolian är på ingång, BIG TIME!!
Samma med körsbärsträden- Om ngn vecka blommar de nog...
UJ UJ!!
Nattlampan så söt.
OCH Ella också där hon sover så skönt i er säng :-)
Karolina delade vår säng I mååååååånga herrans år.
Hon kom in nästan varje natt :-)
Jag saknar det på ngt plan...
Kramar!!

Astrantia sa...

Vilken fin lampa!

Sen tycker jag det är märkligt att en liten människa som är ca en meter ensam kan uppta en hel dubbelsäng. När yngsta dottern sover i vår säng så får min man och jag hålla tillgodo med ungefär 20 cm var av sängen. Det har hänt att jag har vaknat av att jag krampaktigt håller mig fast i sängkanten för att inte trilla ur sängen...fast jo, lite mysigt är det också :)

Saltistjejen sa...

Annika,
nej jag håller med dig. Just temperaturer runt 20 grader nu är liiiite för mycket tycker jag eftersom jag vet att allt kommer att explodera då. Våren är över på ettt kick med sådan temperaturer en längre tid... Suck! Aldrig är man riktigt nöjd.... ;-)
Så Karolina sov med er hon med länge? Ja, vi har ju endast ett sovrum så här finns knappast något alternativ. Funderar dock på att skaffa en stor säng till och byta ut E's lilla barnsäng (som hon ändå aldrig sover i) mot en stor som JAG kan sova i hahaha! ;-)
Kram!!


Astrantia,
visst är det knasigt att så små personer kan ta så mycket plats!!! ;-)
Haha jag känner igen det där med 20 cm var. Ändå kan jag som du känna att det ibland kan vara så otroligt mysigt ändå. Att ligga där och höra henne snusa intill mig. :)
Kram!!

Sahra sa...

Lampan är ännu finare i ljuset. Så söt. Molly sov länge i vår säng. Det var väl någon gång runt jul hon flyttade upp permanent till sitt rum. Tidigare har vi gjort några försök, men så fort mannen var borta så 'flyttade' hon ned till mig :). Nu har hon dock nattvandrat några gånger och då kan jag inte sova.

Saltistjejen sa...

Sahra,
tack! ja jag inser att vi nog kommer att ha E i vår säng en lång tid framöver. Därav mina funderingar på en normalstor säng istället för hennes lilla som hon ändå aldrig använder. ;-)
Kram!

Anonym sa...

Men åh, vilken söt lampa!=)

Här hemma har jag problem med att mina två missar tar upp nästan hela (dubbel)sängen. Inte har jag samvete att flytta deras små snarkande kroppar trots att de faktiskt kan ta igen förlorad nattsömn på dagtid - vilket jag inte kan.;-) /Penny

(Jag förstår inte varför jag bara kan kommentera utan mitt wordpresskonto hos dig när det funkar på alla andra blogspot-bloggar..?)

Saltistjejen sa...

Penny,
du fråga mig inte om Blogger och kommentarsfuktionen här på min blogg. Ofta strular den tyvärr för flera personer. Särskilt de med wordpress. Fattar inte och det är otroligt irriterande!!! :-(
Blir iallafall jätteglad över ATT du tar dig tid att kommentera ändå trots att det blir extra bökigt för dig! TACK! :-)
Och, nej visst är det svårt att flytta kissarna också. Innan vi fick E sov vår ena kisse alltid under täcket inne hos oss i vår säng...! :-)
Kram!!

Annika sa...

Saltis, prova att ta bort verifieringen. Den är vidrig på nya blogger.
Tror att den hejdar många.
Testa att ta bort den. Spammen går in i ett spamfilter, där kan du gå in och rensa ibland.
Bara ett tips.

HAHA, jo...
Du skulle svimma om du visste hur gammal K var då hon slutade komma in till oss ;-)
Hon hade fyllt 13 ;-)))

Bah'så att du vet :-)
Det hände inte varje natt, men flera ggr i veckan :-)

Kram igen!!

olgakatt sa...

De här anti-robotorden är gräsliga! Jag har tagit bort dem från min blogg, får se om det kommer mycket skräp. När man lånar e- böcker på vår bibbla kan jag få hålla på 5-6 gånger innan det blir rätt på bokstäverna.

Monica sa...

Söt lampa, skulle nästan vilja ha en själv:-), jag har verifieringen kvar också, tycker inte det är så svårt att se vad det står men andra kanske tycker det så man får färre kommentarer:-), tänkt det är säkrast att ha det kvar ett tag till.

Katarina sa...

Lampan gör sig finare i dagsljuset, jag gillar också grönt, som är en harmonisk färg. Jag ser att Annika också irriterar dig på ordverifieringen.. Ibland ger jag upp att lämna kommentarer just pga att det är svårt att tyda den.. Kram

Saltistjejen sa...

Annika,
kasnke skulle provad et då. Att ta bort verifieringen. Jag hde ingen sådan först men aktiverade den då jag fick lite problem med spam tidigare.
Jaha, så då inser jag att vi kanske har sängsällskap i ca 10 år till då!!! ;-) Hm, då behövs verkligen en större säng! :-)
Kram!!!


olgakatt,
ja det är svårt och blir lätt fel, men det fungerar säkert bättre på spam då haha! :-)


Monica,
tack! Ja jag ska nog testa att ta bort ordverifieringen ändå. Blir det mycket spam får jag väl aktivera den igen. :-)


Katarina,
ja grönt är fint. Jag är väldigt förtjust i just grönt. Särskilt vissa nyanser. jag ska testa ta bort ordverifieringen faktiskt. Det har varit så mycket kommentarsstrul senaste tiden att jag ska prova utan.
Kram!

ExPIAtriate wife sa...

Vad harligt med varen som spirar! Lampan var jattesot!
Har ocksa problem att kommentera och ibland forsvinner det helt, valdigt irriterande och de dar orden man ska skriva i ska vi inte tala om, undrar om jag ar idiot for jag far aldrig till det!
Japp, kanner igen det dar med barn i sangen. Ibland har vi bade Joli och Elias dar, da blir det trangt. Men det ar anda valdigt mysigt med sma fotter och armar kors och tvars!
Kram!

Saltistjejen sa...

ExPIAtriate wife,
ja det är härligt när bladen börjar spricka ut! Men jag håller samtidigt med Annika och hoppas att det inte ska bli alltför varmt alltför fort eftersom våren då kommer vara över och förbi på ett kick.
Ja det verkar vara sååå vanligt det hör med barn i sängen! ;-) Jag gissar att man måste göra det bästa av situationen, för jag skulle aldrig någonsin kunna "förbjuda" E att sova med oss.
Kramar!!

Martina sa...

Har inte hunnit kommentera sa mycket den senaste tiden, men jag har tittat in lite da och da i alla fall.
Ville bara säga att den där lampan var otroligt söt!
Kram

Saltistjejen sa...

Martina,
kul att du haft tid att titta in! Det är ju så ibland att man tittar in men inte har tid att kommentera. :-)
Vad roligt att du tyckte om lampan. Vi tycker också om den och den är en väldigt bra nattlampa! :-)
Kram!