måndag, mars 19, 2012

Picknick, scootrar, cyklar och sol på Roosevelt Island

Här kommer en drös med bilder från vår utflykt till Roosevelt Island i lördags. Jag har delat upp det hela på två inlägg och detta är det första.En strålande vårdag med sol ute och sol i sinne. Tre familjer möter upp och tar linbanan över från Manhattan. Där väntar ytterligare två familjer och det blir sedan en dag fylld av scooterkörning, lek, cykling, picknick, sol, prat, hopp och skutt. Den lilla filmsnutten från premiärturen på scootern kan ses här.

På väg till linbanan.Tre glada och förväntansfulla tjejer 

Första parkett

Söderut kan man skymta FN-Skrapan.

Hej vad det går undan i nedförsbacken!
 M med en latte i ena handen och Lill-Skruttan som försöker rejsa förbi.

Uppsamlingsheat...

Neeej, en liten olycka! 
Vännerna tröstar då plåstret ska på.

Längs med East River.


Scooterparkering

Lek lek lek

Balansgång

Vidare mot nya mål.Kritor och picknick

Alla samlade till picknick!Roosevelt Island är verkligen perfekt för sådana här utflykter. I stort sett obefintlig biltrafik och härliga gångvägar längs med vattnet. Stora grönområden och lekplatser. En riktig oas i Storstaden. Här kunde barnen köra, springa, gå, hoppa och skutta fritt. Och detta leder i sin tur även till mer avslappnade föräldrar. Solen värmde och det kändes nästan mer som försommar än som vår.

21 kommentarer:

Fourmum sa...

Vilka underbara bilder! Man riktigt känner energin och glädjen! Fick precis sällskap av sonen som vaknade av att han blödde näsblod! Så nu har han duschat och ligger bredvid mig och kollar på dina bilder :) Han vill också ha en sparkcykel! Måste googla och kolla vart Roosevelt Island ligger. Kram!

Saltistjejen sa...

Fourmum,
tack!! :-)
Ja du Roosevelt Island ligger i East River mitt emellan Upper East Side på Manhattan och Queens. I NYC: En liten smal ö. :-)
Och du din son skulle säkerligen gilla en scooter!
:-)
KRAM!

Lotta sa...

Mmm! Du vet vad jag känner för den ön och linbanan ;)

Nästa gång vill jag åka med er!

Kram!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
japp!! Haha! Kanske kan vi ta en tur i linbanan tillsammans så småningom? :-)
Kram!!

ExPIAtriate wife sa...

Vilken underbar dag! Sana sma oaser ar guld varda! Och alla sag ut att ha det toppen!
Kram!

Saltistjejen sa...

ExPIAtriate wife,
ja i en storstad som denna behövs verkligen sådana här ställen också. :-)
Kram!

Trillingnöten sa...

Vilken skön dag! Det ser så himla härligt ut. Lite som kalvar på grönbete på första vårdagen :)

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja de var verkligen som ystra små kalvar på grönbete.
;-)
Kram!

Desiree sa...

Vilken underbar dag för en sådan här utflykt. Hi hi så roligt med alla småtjejerna och deras scootrar i olika färger. Gillar E´s gula jacka. Den blir så fin och färgglad tillsammans med hennes rosa byxor.
Mysig dag.
Kram!

Coolaannna sa...

Du får mig att bli mer och mer övertygad om att det blir helt rätt att komma till NY nästa vår och springa tjejmilen där :)


HA en fin dag Saltis! Kram Anna

Therese sa...

Härliga foton från ett vårlikt NY.
Kramar

Katarina sa...

Härliga bilder.. Skönt att kunna njuta av vädret utomhus. Bilden med alla scooters i alla glada färger gillade jag extra mycket!

Kram

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja de var så färgglada alla vilket är lite roligt. Som små vårblommor. :-)
Kram!


Coolaanna,
såklart du ska!! Jag har två kompisar som anmält sig till årets (vårens) lopp nu i maj! Egentligen skulle jag också anmält mig men vi har en aktivitet med dagis en helg i maj och jag är därför inte säker på om jag kan springa den dagen eller ej. Så jag avvaktar, men inser att det kanske är risk att loppet fylls upp.
Kram!


Therese,
tack! Ja det är verkligen varmt och vårigt här nu.
Kramar!


Katarina,
ja den är lite söt den bilden. Tack!
Det är underbart att nu kunna vara ute såhär mycket utan att dra på sig en massa kläder men också utan att svettas. ;-)
Kramar!

Millan sa...

Ah vilken harlig dag!! Helt i min smak. Ser gudomligt ut med varmen och solen! Jag ser aven att micro scootrarna tagit sig till USA ocksa :-). Har har precis alla barn ocksa dem, tror att de blivit sa populara eftersom det inte alls finns samma mojlighet att cykla pa vanliga cyklar har som hemma i Sverige. Mina barn aker pa sina scootrar varje dag till och fran skolan och det ar verkligen toppen!

Kram

Annika sa...

Vill också åka över till Roosevelt Island med linbanan...SÅ läckert.
Volken finfin dag ni fick där på ön.
OCH så alla scootrar, som godis!!

Peter undrar vad ni tyckte om säsongsavslutningen av Walking Dead?
Han levde sig verkligen med. Jag kunde höra honom ända upp till sovrummet (han satt i källaren).
KRAMAR!!

Saltistjejen sa...

Millan,
japp det är verkligen varmt och skönt här nu. Alldeles perfekta temperaturer egentligen innan det blir alltför hett. Och ja de här mini scootrarna är superpoppis här. Vi köpte just en till E och hon börjar lära sig. I lördags var första gången hon körde den utomhus.
Kram!!


Annika,
jamen du nästa gång du kommer till staden får du ta en tur med linbanan! :-)
Å vi har faktiskt inte sett sista avsnittet än. Vi gör det nog ikväll. :-) Kommer meddela dig då!!!! :-D
Njut av det underbara vädret nu!
Kramar!

Liz sa...

Underbara bilder som alltid! Alskar fotot med scooterparkeringen, perfekt fargglatt motiv for "fotoogat"..:)
Perfekt ocksa att dom alla har olika farger!

Maste dock fraga, tors man "parkera" scootrar/cyklar eller barnvagnar tex vid sidan av lekplatser eller finns det risk for att de blir stulna? Ni kanske alltid var inom synhall iochforsig. Det ar nagot jag saknar med "hederliga" Sverige, att man inte (kande jag iallafall) alltid behovde ha allt inom synhall och att det fanns kvar dar man lamnade det...Har tycker jag alltid saker och ting blir stulna, kommer bort och klader blir stulna i skolan om dom tar av sig trojan och lagger pa en bank ute....

Sa trist! Cassie ar dock jatteduktig att halla reda pa sina saker, men man tycker ju att det inte ska behova bli stulet i skolan eller overhuvudtaget pa lekplatser.

Vad duktig hon var pa sin scooter!!! Det ar ju verkligen inte latt att halla balansen. Jag funderade lite forst pa de mindre till mina sma, men jag tror att det ar for svart annu till 2 ars dagen. Har E en trehjuling ocksa? Hur gar det med den isafall? Jag far nog ta med mina till en bra affar och kolla av lite och lata dom prova, med risk for att riva hela stallet...:)

Harligt att se alla uteaktiviteter som ni gor aven i storstaden!!

Kram

Saltistjejen sa...

Liz,
tack!! Jag skulle nog inte parkera cyklar och scootrar utom synhåll på en lekplats här. Och om det är väldigt mycket folk i parken så har vi burit runt scootern när hon inte använt den. De är såpass dyra att man absolut inte vill riskera att de ska stjälas. Tyvärr måste man tänka så.

Jag tycker absolut att nis ka fundera på den lilla Kickboard Mini scootern till dina småttingar. De är för barn från 2 år och uppåt. En av E's bästa vänner fick en på sin 2-årsdag förra sommaren och han är verkligen hur duktig som helst med den nu. Lite ångrar vi att vi inte köpte en till henne då utan den tidigare "RadioFlyer" som var alldeles för klumpig och stor.
Vi har ingen trehjuling till E eftersom vi bor så trångt och inte har ngn plats att förvara en sådan. Däremot finns det ett gäng trehjulingar på vår innegård som är "allmänna" alltså alla barn får använda dem, och hon har cyklat lite på dem. Det fungerar bra faktiskt. Tror hon började kunna lista ut hur man trampade på dem redan förra året då hon var lite drygt 2. Men visst, hon är stor för sin ålder och detta med cyklar kan ju vara lite storleksrelaterat också. Man måste ju iallafall nå ner till pedalerna. :-)
Kram!!

Annika sa...

Liz.
Jag tycker det är PRECIS tvärtom.
Inget blir stulet här. Det är som natt och dag mot Sthlm där cykelligor drar fram. Vi har hojjarna olåsta på baksidan.
Min systers barnvagn blev stulen då den stod i porten då hennes barn var små. Jag hade min ute jämt här, nemas prob...
Inget försvinner från trädgårdar, och aldrig har ngt försvunnit för min dotter i skolan.
Faktum är jag tycker mkt känns tryggare här än i sve...
Här lämnas paket på yttertrappan, aldrig har ngt blivit stulet.
Visst, landet är stort och det diffar på var man bor. men jag tycker nog att det mesta där jag bor är väääldigt säkert...

Ja, Saltis...SKRIV vad du tycker sen om Walking Dead...
Kram!!

Liz sa...

Saltistjejen-
Tack for tipset om Kickboard mini, den ska vi nog ta och kika pa.

Annika-
det ar nog som du sager, valdigt olika pa var man bor. Fast en sak maste jag verkligen halla med om, alla paket som lamnas framfor ytterdorren, eller klams mellan screendoor och vanliga dorren...verkar inte som om nagon ar radd for att det ska bli stulet.

Att det stjals farre cyklar tex kan nog ha att gora med att nastan inte nagon cyklar har...iallafall inte i jamforelse med i Sverige dar det star cyklar overallt och det ar bra andrahandsvarde pa dom. Barnvagnar tex finns det inte manga som skulle lamna i hallen, ute eller sa som i Sverige, darav kanske ocksa att det ar farre som blir stulna mot i Sverige dar man parkerar dom hej vilt ibland utanfor hyreshusen vill jag minnas..

Men det ar nog olika hur man bor och hur lange man har bott och hur bra man kanner grannar tex.

Synd hur eller hur att det ska behova vara sa, men battre att ta det sakra fore det osakra som sa mycket annat...

Ska kika in hos dig pa bloggen vid tillfalle.

Saltistjejen sa...

Annika,
här skulle jag aldrig lämna en mini scooter utan tillsyn i en offentlig lekpark ute på stan. På vår egen gård kanske, men då märkt med namn och lgh-nummer. Här stjäls det förhoppningsvis mindre, men säker kan man aldrig vara. Ute på en lekplats eller park litar jag inte på folk så mycket. Kanske är det inte direkt de andra barnfamiljerna som skulle stjäla men med en massa personer som går in och ut ur parker/lekplatser så är det som gjort för personer som "bara" vill kolla om det finns ngt att ta. Vår scooter vi köpte till E kan man dessutom använda upp till ca 11 års ålder, så den är nog väldigt begärlig även för en del lite större barn som ev skulle kunna vara mer benägna att stjäla??
Det är kanske annorlunda hos er där man väl känner varandra lite bättre på lekplatser etc ute i "villaområdena" men här inne i NYC är det som sagt säkert lite mer risk för stöld skulle jag tro. Dock tycker jag att det är fantastiskt med tanke på hur många personer som ändå bor, lever och turistar i denna stad och de flesta verkar ändå väldigt hederliga och hjälpsamma!
Kram!!!


Liz,
ja absolut! Kolla upp de minin till dina småttingar! Runt 2 + är de perfekt i ålder för den!
:-)
Och som jag skrev till Annika ovan så är det nog mer risk för stölder här i NYC som är en sådan stor stad där de flesta är väldigt anonyma då man befinner sig ute på stan (lekparker, parker eller så). Så vi håller i scootern! :-)
Kram!!