söndag, mars 11, 2012

Skön söndag med "scootrar" och vårsol

Vi hade glömt bort att det var dags att ställa om klockan denna helgen. Jag hade någon tanke på det i bakhuvudet igårkväll, men trodde det var nästa helg. Så vi blev båda lite småsnopna i morse då vi vaknade och insåg att vi hade sovit en timme mindre. Våra planer på en utflykt i det vackra vädret rann också ut i sanden. Dels för att vi med tanke på den förlorade timmen blev något senare än vi tänkt, samt att vi båda var lite trötta (kanske just p g a den förlorade timmen?). Men framförallt för att Lill-Skruttan inte hade någon kalasdag utan protesterade mot det mesta. När vi sedan blev tillfrågade av våra och Lill-Skruttans vänner, som tänkte gå ut i det vackra vädret på Campusområdet och köra lite scooter (sparkcykel) om vi ville följa med så gjorde vi det istället. Ibland är det verkligen så när man har småbarn. Man släpper ursprungsplanerna och tänker om. Att å ena sidan, dra iväg på en längre utflykt till ett lite roligare ställe men med ett arg, tjurigt och protesterande barn, eller att å andra sidan, helt enkelt promenera 5 minuter och stråla samman med det tjuriga barnets kompisar. Valet blir så enkelt ibland. I detta fallet kändes valet helt rätt!

Full fart!

C kommer glidande på sin rosa scooter.

O kör med stor koncentration.

De tre tjejerna med sina "fordon".

Hej vad det går!!

Lill-Skruttan är den enda av sina kompisar som inte har den lilla nätta Mini-Scootern. Hon fick sin på sin 2-årsdag och vi tänkte då att en större och mer "stadig" scooter skulle vara bättre, men såhär i efterhand hade det varit mycket bättre att köpa den lilla Mini-Scootern på en gång. Hennes stora Radioflyer är så stadig att den mer känns som en traktor. Svårmanövrerad och otymplig. Nu står en ny scooter samt en hjälm på vår inköpslista. O hade exakt samma scooter som Lill-Skruttan tidigare, men hade nyligen fått den nya lilla Mini-Scootern och hennes mamma berättade att det var en enorm skillnad. 

Ett litet avbrott då den lilla valpen Gunnar kom ut. Jo, han hette faktiskt Gunnar. Det visade sig att hans husse var halvsvensk och därför fick han det svenskklingande namnet. Lite skoj tyckte jag!

Efter nästan två timmar var C och hennes mamma tvungen att dra vidare. Solen hade vid det laget börjat gassa riktigt bra så vi andra bestämde oss att gå och köpa glass. Alldeles intill lekparken finns en Dunkin Donut & Baskin-Robbins. Perfekt! Det blev glass till tjejerna och kaffe till oss vuxna.

Två mycket nöjda tjejer.

Choklad är Lill-Skruttans favorit, vilket kanske syns här...

Sedan promenerade vi vidare till lekplatsen. Den var helt smockad med folk som alltid under de här första varma tidiga vårdagarna i staden. Men det blev ändå en riktigt bra eftermiddag. Solen sken och det kändes nästan lite som försommarvärme ett tag så jackorna åkte av.

Elefantritt

Här äts det bagels.

"Come on!!!!" är just nu ett mycket flitigt använt uttryck.

Mycket hopp, skutt och spring i benen.

M och M. O's pappa och Lill-Skruttans. 
På dagis är det fortfarande många som blandar ihop dem....


Efter att Lill-Skruttan till slut vågat ta sig ner får denna var hon såååå GLAD och så stolt!

O's pappa visade ett riktigt roligt snörtrick!!! Magi magi magi!

På slutet hade tjejerna hur kul som helst med att hälla sand ner i brunnen och se vart den tog vägen.

En otroligt skön söndag. Och det känns bra att vi inte drog iväg på någon längre utflykt utan bestämde oss för att stanna i våra egna kvarter istället. Ibland är det verkligen skönast. Kvällen har varit lugn och jag tror att vi alla tre känt oss rätt trötta efter denna sköna dag ute. Nu är det återigen ny vecka och den ser ut att bli varm den också med temperaturer runt 20 grader de flesta dagarna.

16 kommentarer:

Lotta sa...

Jätteskönt med en lugn dag, som kan bli minst lika bra. Ni har så många vänner och kompisar nära, superkul!
Vädret har varit helt sagolikt fint.
Nu är jag i spring mood så bring it on ;)

Rebecca och jag var i the big city igår och hade en superdag nere i the Meatpacking district där hon villa shoppe och äta. När jag kommer från Stockholm blir det fika Saltis, promis! jag tar med mig något gott ;)

Kramar!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
javisst var det en underbart skön dag!!
Och jo vi har ju en del vänner här. Det tråkiga är att fler och fler av dem flyttar. Buhuuu! Kanske en hint att vi bör fundera på vår framtid också snart....??
Fika låter super!
Hör av dig när du är tillbaks från Sverige!
När åker du?
KRAM!!!

Trillingnöten sa...

Härligt det såg ut! Vilken sol och vilken värme! Det är ju så skönt att det går åt rätt håll nu :)
En sån där scooter har vi haft ögonen på. Jag ska ta alla dina funderingar i beaktande när vi slår till :)

Katarina sa...

Men , visst är det väl ändå det spontana som är det roligaste, många gånger. Men när man vaknar upp och inser att man förlorat tid, är det som man pöser ut och allt blir i fel balans.

Ni ser ut att ha haft en underbar dag, med scooter körning och glassätning!

Kram

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det var sååå skönt idag! Man har nästan glömt hur skönt det kan vara att slippa vinterjackan haha! ;-)Du om ni funderar på scooter till N så köp absolut INTE den vi har till E nu! Utan köp en sådan där liten miniscooter! Du kan kolla länken i inlägget om du vill veta mer! De är toppen säger ALLA vi känner som har barn med sådana (vilket är typ 99,999%...!) :-)
Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Vilken härlig dag och vad fina tjejerna är!!! Barn kan verkligen äta glass så att det ser så där gööörgott ut! Jaaaa,killarna ser ju ut som om de är bröder alt. kusiner, släkt i alla fall! Fast du håller nog inte med som sett dem båda i verkligheten. Men så här på avstånd utan mina progressiva brillor så... :-)! Så ni har redan bytt till sommartid!!!Okay noted!!! Kram! Ha en skön måndag!!!

Channal sa...

Vilken härlig söndag och vilka mysiga bilder du bjuder på! Solen den skiner här men vi har inte sommartid än! Trodde det var vid samma datum vi bytte från vinter- till sommartid. Gunnar, så kul! Första hunden med det namnet och samma namn som min pappa! Jo, de papporna är lika, förstår dagispersonalen! Jag är lite nyfiken, men hur hamnade du i N.Y? Du ska ha en bra start på veckan! Kram... Anna

✿Ewa sa...

Vilken skön dag ni fick ändå! Tänk att det är så roligt med sparkcykel/scoter. Det är bland det roligaste även mitt barnbarn J gör. :)Åh så kul med Gunnar haha! Samma namn som min pappa och svärfar.

Ha en fin dag idag!

Coolaannna sa...

Saltis, vilken helg!

Vilka uplevelser din dotter är med om. Jag tycker ni är superföräldrar!! Hon ser så lycklig ut och just att åka omkring på en scoter är livet...det enkla.

Jag mailar dig idag eller i morgon! Det blev lite snabbt och kort sist. Skriver mer :)

Nu ska jag fortsätta läsa om era äventyr och ska ha en härlig läsning!!! Tiden rann iväg i helgen och det har varit minsta möjliga tid vid datorn!!!

Många kramar Anna

dianasdrommar sa...

Vilen härlig helg, underbara bilder :) kram/Diana

Saltistjejen sa...

Katarina,
vännen din kommentar syns inte här men jag fick den i min email! Vill bara säga att jag fått den och jag uppskattar den, som alltid! Konstigt att den inte syns här i bloggen men Blogger strular ju en hel del med just kommentarerna nu. Kopierar den iallafall nedan:

Men, visst är det väl ändå det spontana som är det roligaste, många gånger. Men när man vaknar upp och inser att man förlorat tid, är det som man pöser ut och allt blir i fel balans.

Ni ser ut att ha haft en underbar dag, med scooter körning och glassätning!

Kram

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
tack! Och ja tjejerna var så härliga att se på sina scooters. Haha jo, jag inser att både min M och den andre M (O's pappa) ÄR ganska lika. Samma typer av färger, lika frisyrer och liknande glasögon. Ungefär samma längd och kroppsbyggnad. Och lite lika stil i kläder. :-)
Sommaritd här nu ja! Vi brukar byta lite före er till sommartid och lite efter er (tror jag) till vintertid.
Kram!!


Channal,
tack! Nej vi byter före er här borta. Tror man började göra det för ett par år sedan i ngn slags förhoppning om högre produktivitet och mindre energiförbrukning i industrin? Jag gillar det för det är ofta enklare med 5 timmars tidsskillnad till Sverige än 6. :-) Men det är ju ofta bara så 1-2 veckor eller något sådant innan ni är "ikapp" igen.
Vi flyttade till NYC för drygt 6 år sedan för att jobba här. Vi hade båda doktorerat på Karolinska och sedan ville vi göra en s.k. post-doc som många gör gör efter att man disputerat. Vi hittade två labb här på olika ställen som vi gillade och flyttade hit. :-) M har varit på samma labb under hela vår tid här medan jag bytt, och är sedan snart ett år sedan arbetslös och letar jobb, men nu utanför universitetsforskningsvärlden. Hoppas du fick svar på din fråga. Undrar du mer så fråga på bara! :-)
Kram!!

Ewa,
ja det blev en skön dag och visst verkar alla barn älska scooters/sparkcyklar!! :-)
Vad roligt att både din pappa och svärfar heter Gunnar!
Kramar!!


Coolaanna,
å ja gör det! Maila alltså. Fast jag vet ändå inte om jag har några svar direkt. Det är ju utanför "mitt område" så att säga. Men jag är ändå nyfiken på mer information! :-)
Kramar!!!


dianasdrommar,
å TACk vad GLAD jag blir! Välkommen hit till bloggen!! Hoppas du får en fin vecka!
Kram!!

Annika sa...

Skön dag!
Ibland är det bara så skönt att stanna hemmavid!
Ni fick ju en fin dag i vårvädret.
OCH nu i veckan kommer det ju nästan att bli sommarvarmt.
PUST!
Ja, tramset med sommartiden ja...
Varför?
SÅ mörkt då jag körde K till skolan imorse.
Kram!!

Saltistjejen sa...

Annika,
japp det var perfekt. Att inte dra iväg någonstans utan vara kvar i våra kvarter. :-)
Haha jag GILLAR just sommartiden! Mycket bättre än vintertid faktiskt för dagarna blir så mycket längre i ett nafs! :-)
Men jag går ju heller inte upp förrän det har ljusnat. Förstår att det kan kännas jobbigt för er som går upp tidigt då det återigen är nattsvart på morgonen.
Hoppas nu du får en riktigt fin fortsatt födelsedag!!
KRAM!

Jenny sa...

Men visst är det ju så, att små saker ofta blir minst lika bra som stora, med små barn! Kanske inte alltid lika kul för de vuxna, men ofta är det ju så att om barnen är glada, så är vi glada :-). Ni verkar ha haft en jättemysig söndag!! Själv tyckte jag inte att det var så svårt att kliva upp igår, men i morse var det HEMSKT vad trött jag var :-). Kram!

Saltistjejen sa...

Jenny,
absolut! Glada nöjda barn ger oftast glada nöjda föräldrar. Och enkla aktiviteter kan ibland helt klart vara bättre än mer komplicerade. :-)
Det var lite småjobbigt i morse faktiskt. Att komma upp. Men men det blir nog bättre nu när man väl börjat komma in i den nya sommartiden.
Kramar!!