lördag, mars 02, 2013

Promenad till West Village

Idag lördag, bestämde vi oss efter en mycket mysig och lite småslö morgon (bland annat bakade vi scones som avnjöts till frukost, och lekte sedan bibliotek) att ta en tur ner till West Village för att göra ett besök på Sockerbit. Den svenska godisaffären. Vårt eget lilla SockerParadis. Det var ett tag sedan sist. Tyvärr mulnade det på, och den mycket vackra och soliga morgonen blev sakta men säkert en rätt mulen och småkylig dag med små torra snöflingor som sakta och nästan lite vilset surrade runt i vinden. Men det var ändå skönt att komma ut.

Vi tog F-tåget ner och på väg med Sockerbit passerade vi en pianospelande och sjungande ung man på en av "plazorna". Just detta känns så New York City för mig. Att ta med sitt piano ut på en allmän plats och sitta där påpälsade och spela med fingervantar och underhålla. I love it!


Lill-Skruttan roade sig också en del på en "sockel" utanför parken. Upp och ner. Snurra runt. Leka staty. Träna lite vinkstilar. Hoppa ner. Jag vet inte ifall det normalt brukar stå en staty där. Eller kanske har de blomsterarrangemang eller sådant på vår och sommar. Nu stod den i vart fall ensam och tom. Som gjord att hoppa upp på.





Väl framme såg vi hur fint de påskpyntat i skyltfönstren. Att komma in på Sockerbit tycker jag är lite som att tillfälligt få besöka "Sverige" eller Skandinavien. Känslan alltså. Alla välkända saker. De har börjat sälja en del mat och annat nu också. Alltså inte bara godis. Utan annat som Kalles Kaviar, Leksandsknäcke, marsansås, gula ärtor till ärtsoppa, Västerbottenost samt porslin och stiliserade Dalahästar. Men det är inte bara varorna i sig utan hela atmosfären, den skandinaviska designen som bidrar till känslan av igenkännande. Hemma. Och så är de alltid så otroligt vänliga och trevliga. 


Alldeles kolossalt söta påskägg och påskharar



Tadaaaa!!!! DETTA var ett av våra inköp på Sockerbit idag. PÅSKMUST! Vi lyckades ju aldrig få tag på någon julmust till jul, men nu slog vi till! Fyra stycken för en tia. Det känns härligt!

När vi kommit hem blev det lite fika med vårt inhandlade godis. Istället för varsin godispåse hällde vi upp lite i varsina godisskålar.


Efter vårt lördagsgodisfika lekte vi hela familjen en stund i sovrummet men själv somnade jag till. Medan M och Lill-Skruttan lekte vidare. En mycket skön eftermiddagslur blev det. Sådant är verkligen lyx! Det finns få saker jag uppskattar så mycket som att få ta en liten lur på dagen om man känner att man är trött. Nu är det lördagskväll och Lill-Skruttan ser på Mamma Mu. Snart läggdags för henne. Sedan hoppas jag och M att vi ska kunna se Argo. Imorgon är det söndag och vi har inga direkta planer alls vilket känns ljuvligt skönt.

12 kommentarer:

Charlie sa ... sa...

Mmm....Sockerbit är verkligen som en liten oas Skandinavien, härligt tycker jag med! Vilken skön dag ni haft. Jag uppskattar också en lur då och då ;)

Ha en skön söndag!! Det blir en NYC tur imorgon med en god vän!

KRAM!!

ExPIAtriate sa...

Vilken underbar dag!! Och jag tror jag maste besoka denna affar da jag ar pa besok i maj! Paskmust ar ju hur gott som helst, vi fick ingen julmust forra aret heller men Carrefour har borjat salja Kalles samt Abbas sill!!
Ha en fortsatt skon helg!
Kram!

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja det är verkligen en liten oas! :-)
och dagen var otroligt skön och helgig på alla sätt och vis.
Kul att du kommer till stan imorgon Lotta!
Kram!!


ExPIAtriate wife,
ja det var en sådan där riktigt skön dag. Och påskmusten kändes som en verkligt extra bonus!!
Vad fint att ni fått lite svenskt också hos er. Det gör mycket.
Kram!

Desiree sa...

Vilken skön dag. Kul att ni fick tag på påskmust speciellt som ni inte fick någon julmust. Underbart att ha Sockerbit och kul att de utökar sitt sortiment. Håller på att bli en hel liten svensk shop. Jag tror att de har en stor chans att utöka sin marknad speciellt som IKEA bara säljer sitt eget märke numer.
Hoppas ni kom iväg på Argo för den är riktigt bra.
Kramar!

Miss Marie sa...

Mmmm, såna där punschpraliner är ju verkligen hur gott som helst! :) Visst är det härligt att ha en liten oas av av svenskhet bland allt det utländska! :)

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det var verkligen en skön dag igår. Sådan där perfekt blandning av lugn och aktivitet. :-)
Påskmusten kändes jättekul särskilt som vi inte alls "jagad" den denna gång utan kom till Sockerbit ändå. Bonus.
Vi såg Argo igår också fast inte på bio utan hemma. Streamade den från iTunes. Perfekt! Och den var verkligen BRA!
Kram!


Miss Marie,
haha ja just det du gillar också punchpraliner! :-)
Och visst är det skönt med en liten svensk oas när man bor utomlands.
Kram och ha en fin söndag!

Trillingnöten sa...

Så snart det lugnat ned sig hos oss ska jag åka ned till sockerbot jag också! Har tänkt att beställa hem men frakten känns så dyr :) Plus att jag vill botanisera runt lite själv :)

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
jamen GÖR det! Det är dessutom supermysigt att gå runt i kvarteren i West Village! Så försök åk dit ngn dag med skönt väder.
Kram!!

Emma sa...

På många vis känner jag att vi hade lite av samma dag igår. Men ändå inte. Jag upptäckte via svenneklubben i stan att jag bor i samma kvarter som en delikatessenbutik som säljer svenska produkter. Alltså runt hörnet! Knäckebröd och Kalles! Fast jag gick dit själv med lillen. När Ilia fick syn på knäckebrödet frågade hon om mormor hade bakat det, haha I hennes värld är det hemma-hos-mormor-och-morfar-mat.

Sen såg vi också Argo OCH Zero Dark Thirty. De var bra filmer bägge två men jag har massor med synpunkter -ska försöka skriva ngt om dem. Det var intressant att se 2 så likartade filmer i följd.

Saltistjejen sa...

Emma,
vad kul att ni också har en butik där ni kan få tag på lite svenska varor. Sådant känns himla mysigt och roligt. Och gott! ;-)
jag vill också se Zero Dark Thirty. Har inte sett den än. Kul om du skriver ngt om dina funderingar kring filmerna också.
Kram!

Liz sa...

Men vilken harlig promenad, och vad kul att ni har sa nara till denna ljuvliga butik! Farligt nara kanske, mina besok i en sadan affar runt hornet skulle bli manga..suktar lite over dina godisskalar, centerrullar, sockerbitar, skolkritor, laktrits, apor..sa gott! Kul med paskmusten ocksa, hoppas den smakar!

Vad speciellt det kanns att det star Glad Pask i skyltfonstret :)

Stor kram!

Saltistjejen sa...

Liz,
ja det är otroligt mysigt i och omkring West Village tycker jag. Fast det ligger inte jättennära där vi bor. Man måste ta tunnelbana en bit. Det är för långt att gå hela vägen så vi är inte där så ofta ändå. Tur kanske! ;-) Haha! Men det är onekligen en liten oas och det känns bra att veta att man kan åka dit "nr man vill om man vill". :-)
Kramar!