måndag, mars 14, 2011

Ånej!

Mår rätt dåligt idag. Förkylningen börjar definitivt växa till sig. Ordentligt. Och efter ett nyligt möte med Chefen är det återigen nya bud. Chefen jobbar med texten nu. Ändringar. Igen. Sedan ska jag ta över. Troligen om någon timme eller så. Trodde Chefen. Läsa. Igen. Ändra. Igen. Och så ut på en ny runda till alla medförfattare för kommentarer. Igen. För vilken gång i ordningen vet jag inte längre. Jag har tappat räkningen.

Det är jättebra att texten blir så välgenomarbetad. Jag vet att det är det bästa i slutänden. Men just nu känns det som om vi aldrig någonsin kommer att bli färdiga. Som om vi aldrig kommer kunna skicka iväg den. Jag hade hoppats på att få det hela gjort idag eller senast imorgon. Nu verkar det som om det kommer bli ytterligare en vecka av filande.

Jag känner mig trött ända in i märgen.
Förkylningen gör såklart sitt till. Med ett huvud som känns som om det var fyllt med luddig bomull, öron som piper och kliar (och som det slår lock för hela tiden), näsa som växlar mellan att rinna och att vara heltäppt, samt med en hosta som gör att det ibland känns som om jag ska få upp lungorna, så är jag inte på topp. Alls.

Men men, det ska väl gå det här med. Jag har iallafall ingen feber. Och jag kräks inte. Det är ju alltid en tröst.

21 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Stackare! Visst är det bra med genomarbetningar men någon gång måste man vara nöjd! Hoppas det bara blir den här rundan till i alla fall! Krya på dig!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja jag hoppas det. Min Chef är perfektionist vilket är bra i slutänden men kan kännas lite jobbigt "under processen". Just nu känns det lite som att simma motströms... Men visst, jag tror förkylningen spelar stor roll också.
Tack för uppmuntran!
Kram!

Taina sa...

Ånej! Jag har precis tagit en lunchpaus och är astrött. Sitter här och försöker få ihop de nya bolagens rapporteringssystem att passa in i vårt. Stackars dig som dessutom är sjuk!! Se framåt. Snart får du vila.

Kram kram!!

Anonym sa...

Stackars dig! Inte kul alls när man inte far kurera sig ordentligt. Verkar jobbigt med den där artikeln! Krya pa dig!!!
Kramar, Lisa

olgakatt sa...

Vid det här laget kan det väl bara vara "pyntet" på peket kvar. Alla fakta måste ju vara dubbeltrippelkollade nu och alla tabeller genomkollade på alla ledder.
Chefen kunde väl ta över det sista nu - märker hon inte att du är krasslig?

Jemayá sa...

Hoppas, hoppas att du får vila!! Stor varm kram!

Suddrik sa...

Tänk, om några månader har du glömt det här. Fast det hjälper säkert föga nu. Krya på dig nu, jag ska skicka massa positiva tankar till dig så du blir frisk och glad igen. :)

Saltistjejen sa...

Taina,
tack! Ja jag försöker se framåt Och hitta ny energi...
:-)
Kram!


Lisa,
tack!!


olgakatt,
jo det är det väl i stort sett. Men du vet väl att det kan ta lång tid att pynta sig... ;-)
Jo Chefen vet att jag är sjuk men det gör ju ändå inte att jag inte kan jobba...?!? ;-)
Tack!
Jag hoppas det ska bli klart de närmaste dagarna.
Kram!


Jemayà,
tack vännen!!

Monica sa...

Den där forskarvärlden är för slitsam ofta, ta inte ut dig för mycket, maken får pyssla om dig lite extra, hälsa från mig som läser din blogg då och då via Trillingnöten först och sen dotter Anna.

bettankax sa...

Nu tycker jag det räcker...;) man kan överarbeta i all oändlighet. Inte konstigt du är helt slut och dessutom sjuk. Hoppas det är okej att jag tycker lite synd om dig. Det är jobbigt att känna sig sliten. Håller tummarna för detta är "sista versen".
KramKram!!

Saltistjejen sa...

Monica,
haha tack du!! :-)
Ja jag ska hälsa maken det. Det jobbiga är väl att även han varit inne i en mycket intensiv arbetsperiod så vi har försökt pussla våra tider så gott vi kunnat. ;-)
Vad roligt att du tittar in här ibland också!
Kram!


bettankax,
å vad söt du är!
Ja jag hoppas verkligen det är i slutet nu. Och jag håller med att det kan bli FÖR mycket kollat också, men efter att ha läst igenom Chefens senaste ändringar måste jag säga att de gjort texten väldigt mycket bättre. :-) Så de var nog bra! Nu ska jag mest finputsa liiiite och sedan skicka vidare igen och denna gång hoppas jag det är sista vändan. :-)
Tack igen gulledu!
Kramar!!

Livet enligt Jenny sa...

Hu vännen då! Försök att sova så mycket du bara kan så du har orken till att slutföra artikeln. Skickar massa energi till dig...
Kramen

Anne-Marie sa...

Skickar krya-på-dig kramar och hoppas att du snart skall känna dig bättre. :)

Syster i söder sa...

KRAAAAM!!!!! KRAMELIKRAMKRAM!!

Desiree sa...

Åh stackare. Usch vad jobbigt att vara så förkyld och trött och ändå behöva köra vidare med artikeln. Ja som du säger är det ju bra att texten blir genomarbetad ordentligt men samtidigt så kan det vara svårt att verkligen fokusera då man blir mer och mer blind på texten för att man hållit på med den så intensivt. Det är bra att du får hjälp med omarbetningen av både chefen och andra medförfattare.
'Krya på dig!

franziengland sa...

"Det är de små små detaljerna som gör det..." som Povel Ramel sjöng. STACKARS dig! Det är verkligen tråkigt att jobba om samma sak igen och igen. Min mamma brukar säga att "det syns inte på resultatet hur många gånger man gjort om det" och det är såklart sant, men jag blev inte gladare då jag behövde repa upp en felaktig stickning för det, när jag var barn, ha ha.
Och så sjuk ovanpå det! Krya på dig, du får ta en timme i taget och du VET att det finns ett slut, fokusera på målet, så kommer det att gå bra! Kram.

Saltistjejen sa...

Jenny,
tack! Det behöver jag.
:-)


Anne-Marie,
tack tack!!


Syster i söder,
Å KRAM tillbaks! Tur att kramar i cyberrymden inte smittar.... ;-)


Desiree,
ja jag försöker se det hela så positivt jag kan och det är att texten är bättre nu plus att det är nära nu.
Tack!!
Kramar!


franziengland,
haha ja där ser man. Well, man märker kasnke på reusltatet om det är bra eller om det är fullt med fel?? På DET viset kan man ju se om det är ngt personerna jobbat mycket med? ;-)
Tack för omtanken också!
jag ska försöka fokusera lite i taget.
Kram!!

Annika sa...

Nej, vad trist att det inte mår bra. Nu får det vara NUFF med sjukdomar för er.
Texten ja, vilket elände det är emd den då. Den kanske tom blir sönderarbetad? Hoppas INTE. MÅ ni få iväg den snart så att du får lite lugn och ro.
KRYA på dig!!!
KRAMAR!!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja det kommer förkylningar hela tiden.... Denna gången skule detinte förvåna mig om det handlar om att jag kjjobbatmer än vanligt och sovit mindre än vanligt. Bra grogrund för just förkylningar. Tyvärr.
Och nu ska jag snart skicka texten på den sista rundan.
:-) Hoppas jag....
Kram och tack!!

anna of sweden sa...

Usch, det låter jobbigt. Men det är ju härligt att du ser det positiva! ;)

Krya på dig!

Saltistjejen sa...

Anna of Sweden,
ja och NU är det äntligen över! För denna gången i varje fall. :-)