fredag, mars 25, 2011

Hemkommen från veterinären

Allt fint!!!!!!! Eller ja, veterinären hittade ju faktiskt något som inte var helt hundra med Tazo´s bakben, men det handlade inte om något brutet, några avslitna ligament eller något ännu värre.  Hans haltande verkar bero på att hans knäskål hoppar ur sitt läge då och då. Den var enligt veterinären Dr Cotter lite "lös" och detta kan katter ibland födas med, men ofta handlar det om att de hoppat eller gjort något fysiskt så att knäskålen hamnar lite snett och att senor och ligament runt den då sträcks ut. Då kan det ta ett tag innan det hela läks helt och knäskålen sitter mer stabilt igen.

Han tyckte vi skulle ge det hela en månad ungefär. Ha Tazo under uppsikt och se till att han vilar. Hm, det kan bli svårt sa jag eftersom hans favoritställen bl a är högst upp på bokhyllan samt uppe på frysen. Båda ställena tar han sig ju både till och från genom att göra rätt höga och långa hopp. Men Dr Cotter sa att det nog inte skulle bli några större problem för just katter tydligen var rätt bra på att själva reglera sin fysiska aktivitet då de var "skadade". Det skulle alltså inte behövas någon "bur" eller liknande för att tvinga honom vara still. Skönt!!

Nu har han fått lite godis och Lipton har fräst och morrat åt alla nya lukter som vi kom hem med från veterinären. Båda katterna verkar nu vila och tycka att det är rätt skönt här hemma. Det känns verkligen som en lättnad att det inte var något värre. Nu kan man njuta av att det är fredag!

16 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Ååååh vad bra!!! Han är så fiiin!

bettankax sa...

Skönt det "bara" var en busig knäskål. Det går väl inte att tro att han ska hålla sig på mattan. Vi människor borde ta efter både det ena och andra från djuren. Jag tänker på det där med "självreglering". Känna efter lite mera hur mycket man orkar...eller så??
Önskar er en fin helg.
KRAM!!

Pettas sa...

Tazo är sagolikt vacker trots en hoppig och busig knäskål. Hoppas den lugnar ner sig.
Jättefin bild!
Kram!

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
ja det är så himla bra att det itne var ngt värre!
och jo han är fiiin det är han! :-)
Kram!


bettankax,
hah japp vi borde också lyssna mer på våra kroppar helt klart! Men i många saker är djuren helt klart överlägsna människan.
:-)
Kram!!


Pettas,
ja det är han. Och nu hoppas vi att knäskålen snart blir lite stadigare.
:-)
Kram!

Victoria sa...

Skönt att läsa att det inte var värre!

Saltistjejen sa...

Vic,
ja tack!!! Det känns så skönt!
Kram!

Desiree sa...

Vad skönt att höra att det inte var något stort fel på stackars Tazo. Hade ingen aning om att katter kunde ha problem med knäskålarna. Katter är ju smarta så det låter bra om de själva kan reglera sin fysiska aktivitet och vila lite då han behöver det nu.
Kram

Trillingnöten sa...

Underbart att det inte var nåt hemskt som orsakade hans haltande! Det är ju så svårt med djur. Man kan ju inte direkt fråga vad som är fel och om det hänt nåt! Hoppas han kan vara stilla nu :) Kram

Anne-Marie sa...

Så skönt för er att det inte var något superallvarligt. Man blir alltid orolig när "de små liven" inte mår bra. Ha en fin helg! Kram!

olgakatt sa...

Puh, vilken lättnad. Jag blev så orolig. Förstår att ni undrade över alla räligheter som finns beskrivna.
Kram!

Anonym sa...

Vad skönt att det inte var nagot allvarligt! Vilken fin katt Tazo är! Kul med Lipton som fräste och morrade. Var hankatt avskyr att ga till veterinären. Han jamar alltid hela kvällen/natten efter att vi varit hos veterinären & han slutar inte...
Ha en underbar helg!
Kramar, Lisa

Saltistjejen sa...

Lisa,
ja det känns skönt att veta att det inte verkade vara ngt allvarligt. Men idag tycker jag Tazo haltar mer än förut. Kanske för att veterinären höll på och drog och hade sig i benet så mycket igår?
Och nej, jag tror de flesta djur tycker rätt illa om att gå till veterinären. Men man måste ju för deras eget bästa.
Kram!!

Marianne sa...

Men stackars Tazo som har problem med knäet! Tur i alla fall att det inte var någonting jättestort.

Kram!

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja det kändes så jobbigt att se honom halta. men jag tycker han ser ut att halta mindre nu. Fast han är mycket mer stillsam än normalt så bra är det inte. Men det är bra att han inte är så aktiv eftersom det veterinären ska läka då.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Vad skönt att det "bara" var det! Hoppas han blir bra snart!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja det hoppas vi med. Tycker han haltar lite mindre nu men fortfarande är han inte bra. Stackarn. Inte ens laserpekaren fick igång honom häromdagen. DÅ är det illa. Jag ville mest testa och se ifall han fortfarande verkade halta för jag tyckte han såg ut att gått riktigt bra ett par dagar, men nej, än har han lite problem.