måndag, mars 28, 2011

Skräckläkare

Idag var jag och M på ett läkarbesök. Till en gynekolog. Men nej, det är inte så som man skulle kunna tro när man hör detta! Jag är inte gravid och försöker heller inte att bli det. Nej, detta var trots själva "specialiteten" hos läkaren ifråga, endast en vanlig hälsoundersökning. Eller vanlig och vanlig. Jag vet inte? Det handlar om att man måste göra en hälsokontroll innan man ansöker om Green Card. Framförallt är det väl blodproven som är viktiga. Dessa skickas senare till ett labb som kollar ens antikroppar och därmed ser om man har vad som krävs för att få ansöka om Green Card. Det man saknar får man sedan vaccineras mot innan man blir godkänd och kan skicka in sina papper till immigration.

Det är inte alla läkare som är certifierade att göra dessa undersökningar och man får därför kolla detta först. Antingen på immigration´s hemsida eller så kan de flesta immirgationsadvokater ge sina kunder en lista på "authorized doctors". Jag fick en sådan lista och ringde helt enkelt upp en läkare som stod på den och som fanns på gångavstånd från oss. Tänkte inte mer på det.

Idag var vi som sagt där. Fin adress var det. Mellan Park och Madison Ave. Upper East Side. Och bemötandet när vi kom in var trevligt. Men där någonstans slutade väl trevligheterna skulle man kunna säga.

Fotot smygtog jag då sköterskan lämnade rummet en stund för att hämta något som saknades i det lilla skåpet. jag sitter på britsen och tar bilden rakt fram. Dörren in och ut ur rummet är alldeles intill den röda plastlådan till vänster. Rummet känns betydligt mer som en liten garderob än ett undersökningsrum på en läkarmottagning.

Undersökningsrummen var under all kritik! Fancy adress javisst, men även tjusiga presenter kan innehålla ruttna äpple när man öppnar dem. Mitt rum var så litet att jag nästan kunde sitta på britsen, sträcka ut armarna och nå båda väggarna med vardera handen. I rummet fanns förutom en liten brits även ett litet "skåp" som nog sett bättre dagar, en papperskorg samt en röd plastlåda för kanyler. Inget mer. Ingen stol eller krok där man kunde lägga eller hänga sin jacka. Alltså satt jag med mina ytterkläder liggandes bakom mig på britsen. Då det var dags för undersökning av magen fick jag helt enkelt lägga mig ner på rygg ovanpå mina ytterkläder!!!!


Sköterskorna var trots allt jättegulliga. Men kanske inte de allra skickligaste visade det sig senare när M berättade att den sköterskan som tagit hans blodtryck sagt att det verkade perfekt för en man i hans ålder. Medan läkaren senare konstaterade att det var alldeles för högt. Ja, läkaren ja. Han kändes annars allra mest som en riktig slempropp! Helt otroligt! Jag skulle ALDRIG i HELA LIVET vilja gå till honom om det handlade om hans "specialitet". Och då är jag verkligen en av de mest opryda personer som finns tror jag. Har inga som helst problem med med min kropp eller att vara naken. Har normalt aldrig haft några obehagskänslor vid barnmorske- eller gynekologbesök. Aldrig någonsin. Min största fundering som yngre när man gick till barnmorskan i Sverige för att göra årlig koll och få nya p-piller, var mest "Ska jag ta av både trumpor och skor eller ska jag behålla strumporna på?".

Men denna man var verkligen något helt otroligt! Det är liksom svårt att ens beskriva. Enbart genom att han klev in genom dörren till undersökningsrummet spred han en våg av slemmighet runt sig. Det kan vara svårt att förstå hur en läkare i säg övre 50 eller lägre 60 kan kännas så motbjudande när han kliver in iklädd scrubs och med ett stetoskop om halsen. Men denna mannen kunde absolut detta. Hela hans uppenbarelse fick det att vända sig i magen på mig. Och jag kan säga att hade det handlat om att klä av sig något mer än att bara rulla upp tröjärmen för ett TBC-prov eller att visa nederdelen av magen för att han skulle klämma lite på levern, så hade jag sprungit därifrån kvickare än kvickt. Jag kan inte förstå att NÅGON skulle kunna gå till honom i form av gynekolog. Det finns liksom bara inte. Jag kan inte för mitt liv tänka mig att han skulle kunna förlösa kvinnor. Än mindre undersöka dem och vara deras läkare inom ett såpass speciellt område som obstretik ändå är. Omöjligt!

Kanske var min magkänsla inte så långt ifrån verkligheten heller, för när jag efteråt googlade honom inser jag att han fått rätt dåliga omdöme. Några bra men de flesta är usla. I ett står det till och med att han "inte längre ser gravida patienter". Min känsla efter besöket är att han numera endast skor sig på sådana som oss - Immigrationsärenden. För det är snabba och enkla pengar. När vi gick därifrån i eftermiddags var hela väntrummet fyllt av folk. Endast "immigrationsfall". Och visst, jämfört med en "riktig" gynekolog har denna man säkert en rejäl timpenning. 175 dollar per person kostar denna undersökning hos honom. För ca 10 minuters jobb. Ni kan ju räkna själva och se att det lär bli ett betydligt bättre årsresultat av en sådan verksamhet än att som "riktig" gynekolog se en patient i allt från ca 15-20 minuter för en vanlig undersökning och sedan upp till ett par timmar som en eventuell operation kan ta. För att inte tala om förlossningar som ju kan ta en hel liten evighet.

Himmel!
Nu får vi se. Men för vår del hoppas vi att det inte ska bli några problem. Det positiva med detta är ju att han är van vid just "immigrationskunder". På onsdag ska vi dit igen. Då ska testresultaten från våra blodprover kommit och vi får se vilka vaccinationer vi eventuellt kommer att behöva ta.  Uäääck! Jag ser INTE fram emot att träffa den här slemläkaren igen. Men men, förhoppningsvis ska det gå hyfsat fort.

30 kommentarer:

bettankax sa...

Men fy vilken hemsk upplevelse. Fick krypningar av obehag bara av att läsa om den. Äckligt äckligt!! Ingen dum timpenning han skaffat sig den där Dr Zlem.
KRAM!!

Taina sa...

Fy FAN för slemproppar till gynläkare!!!! Det är ju svårt att i sådant läge springa ut från rummet med kläderna i handen. Jag menar det var ju inte bara strumpor som saknades. Men varför i himmelens namn ska man behöva gå till gyn inför green card ansökan? Cellprov?

Hoppas du inte behöver undersökas av honom mer.

Kram kram

Annika sa...

Fy fan för honom. Tycker du ska skriva en "review" och varna andra. USCH och fy. Förmodligen skor han sig på sådan som ni, ja...
USCH så vidrigt, Saltis.
VILKEN tur att M var med iaf.
Jag minns också den där läkarundersökningen då jag skulle ha mitt GC, men det var ingen gyn jag gikc till. Minns bara att rummet där vi satt var så skrämmande tomt och "gammaldags". Är det standard hos Immigrationsläkarna? OCH detta är snart 20 år sen för mig. USCH!!
Peter var med mig, inte för att han behövde GC precis, det var nog mer för att "hålla mig i handen".

Efter ondagens besök hoppas jag att ni aldrig, aldrig ska behöva träffa slemproppen igen.
Kram!!

Saltistjejen sa...

bettankax,
ja det var verkligen inte trevligt! Har aldrig förut upplevt att en läkare jag träffat känts so obehaglig faktiskt. På alla plan.
Nu hoppas vi det ska gå bra ändå för oss eftersom vi inte kan byta läkare nu.
kram!


Taina,
ja nu verkar han ju inte utföra några direkta gynundersökningar längre utan verkar helt satsa på detta med immigration....? Jag tror att allt han vill är att tjäna pengar och att utföra just sådana här hälsoundersökningar för immigrationsärenden är nog ett ypperligt sätt. Så nej det handlar inte om ngn gynundersökning alls. Det handlar enbart om att han är en "certifierad auhorized läkare" som har rätt att utföra just denna typ av undersökning för immigrationärenden. Något certifikat man som läkare säkert kan betala sig till. Gissar jag? Så själva specialiteten man har som läkare har ingen betydelse. Eftersom allt handlar om en generell undersökning och framförallt att bara tappa blod och skicka på analys. Sedan ge vaccinationer till de som behöver.
Vi måste tyvärr dit på onsdag då våra provsvar kommit. Har vi tur har vi redan antikroppar mot det mesta och behöver inte så många sprutor.
Kram!!


Annika,
ja när jag googlade hans namn i efterhand så insåg jag att han fått flera riktigt usla omdömen! Något vi inte visste när vi bokade tid. Framförallt eftersom det på listan vi fått inte stod läkarens namn utan endast namnet på mottagningen. Och någonstans tror man ju som dum svensk att en certifiering på ngt vis även ska vara en form av kvalitetsstämpel. men så verkar inte vara fallet. Och att han var just gynekolog hade jag ingen aning om heller innan vi kom dit. Inte för att DET i sig spelar ngn roll. De gynekologer jag träffat hittills har alla varit otroligt bra, proffsiga och personer jag känt fullt förtroende för, så tyvärr är detta enbart på ett "personligt" plan. Just DENNA läkare var/är en riktig slemmis. Tyvärr!
Kramar!!

Trillingnöten sa...

Det kröp i hela kroppen när jag läste om den där läkaren! Fy bövelen...jag är verkligen glad att du slapp att göra den "obekväma" undersökningen! Då hade jag nog också gått om det handlat om mig...Jag hade en jättekonstig läkare när jag blev gravid i NY. Jag skulle gå och fixa ett grav-test för att bevisa för Svenska konsulatet att jag var gravid för Rs uppehållstillstånd. Jag visste att jag var minst 18 veckors gravid redan. Han tog ett blodprov med HCG-värde och påstod att jag var 6-7 veckor...han gå till och med att jag hade mage! Han var inte intresserad av annat än att mjölka lite pengar han heller...
i NY får man se upp, tydligen gömmer de sig bakom fina adresser också :)

Sara sa...

Usch, vilken obehaglig upplevelse! Nästa gång du ska till nån ny läkare får du googla dem i förhand.
PS. Jag brukar behålla strumporna på så att jag iaf slipper frysa om tårna. :)

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det här kändes bara helt fel. Inte så att han gjorde något direkt, utan det var liksom känslan. Och att man insåg att han inte ens utövade sitt yrke "på riktigt" utan att han verkar köra på "immigration" hela vägen. Osmakligt helt enkelt. Å anda sidan kanske det har blivit så just för att han inte får några "riktiga" patienter????
Det låter dessutom otroligt konstigt med din läkare inför det där grav-testet!! Varför kunde inte din normala vanliga gyn göra detta??? I vecka 18 gör man ju typ det stora ultraljudet också. Konstigt att en annan läkare måste göra gravtestet! Men det kanske var samma där ang speciella certifierade läkare??? Fy! Jag blir så upprörd!
Nu ska vi dit igen på onsdag men jag hoppas verkligen att vi slipper gå dit fler ggr....
Kram!!

Saltistjejen sa...

Sara,
ja jag vet att man bör göra det. I det här fallet gikc det ju inte eftersom vi inte fick läkarens namn förrän vi var där. I listan stod bara själva "centret" där han arbetade, vilket senare visade sig inte vara där han jobbade längre för han hade flyttat.
Men man har helt klart blivit visare. Tror att man som svensk ibland är lite mer naiv och blåögd och "tror" att alla som har en yrkestitel ska vara proffsiga och seriösa.
Jag tror förresten att jag har tagit av mig strumporna ibland och ibland inte beroende på årstid och temperatur...? ;-)
Kram!

Suddrik sa...

Nej nej nej nej nej vad jag tycker synd om dig!! :-(
Jag ska ta en Xanax om jag måste dit... Har provat en en gång och det var total knock-out.

Det finns en sak som är lite blandat bra/dålig för mig i den här storyn, och det är att vi saknar massa vaccinationer, särskilt barnen. Jag tar varje chans till att slippa ta beslutet själv, och det ser ju ut som att vi kanske inte får nåt green card...! Inget ont som inte för nåt gott med sig.

Tack för att du delar med dig trots att den här historian var av det otrevligare slaget. *virtuella klappar*

Kram! (och mer klappar)

Saltistjejen sa...

Suddrik,
hahaha tack för tipset! :-)
ja jag har oll koll på vilka vaccinationer jag har och itne har men det kommer ju blodprovet att visa. och då kommer man ju att få ta de man saknar. Borde vara samma för er? Eller vill du inte ta vaccin? Har ngt minne av att du inte gillar vacciner??
Och ja, fortsättningen på hela den här läkarhistorien kommer efter nästa besök...
KRAM!

Anne-Marie sa...

Men Saltis vad trist att du hade en så obehaglig upplevelse. Kan känna hur slemmig han var. Usch! Märkligt att USCIS har gynekologer som läkare dit man skickar immigrations"patienter". När jag gick igenom min läkarundersökning för mitt GC var det som tur var proffsigt och inga obehagliga upplevelser. Jag gjorde väldigt klart för dem att jag hade redan haft några barnsjukdomar som jag givetvis inte skulle behöva vaccineras mot. De godtog min information utan bevis vilket var otroligt bra. Sedan har det tydligen också med åldern att göra vilka vaccinationer man skall ta. Eftersom jag inte alls gillar vaccinationer och de biverkningar de kan ge lyckades jag komma ur vaccinationskravet genom en "waiver". En historia i sig. KRAM!

Eva Henriksson sa...

Hu så hemskt obehagligt.
vilket ställe och vilken kostnad!
Efter allt detta så hoppas jag innerligt att ni får era gröna kort till slut!!!!!

Desiree sa...

Vilken tur att du bara skulle dit för att ta blodprov och kolla vilka vaccinationer du behöver kompletera med. Ska man till gyn så vill man ha en läkare som det känns bra med. Jag är känslig för sådant. Det finns ju inget tillstånd man är så blottad i som när man går till gyn så då får det liksom inte bli mer obehagligt än det behöver bli.
Hoppas det inte är så många vaccin ni behöver och att det går snabbt nästa gång ni ska träffa läkaren. Kanske slipper ni träffa honom helt utan får resultaten från sköterskan om ni har tur.
Kram!

SweFlo sa...

Fy vad snuskigt! Jag kommer ihåg min green card-undersökning 1999. Det var också ett ganska torftigt ställe, men läkaren var gullig om kanske dock lite oerfaren. Komer ihåg att de tom gjorde HIV-test, vet inte om de fortfarande gör det. På ett och samma år fick jag göra TRE HIV-test, ett för immigrationen, ett för någon livförsäkring, och ett för skolans sjukförsäkring. Yisses vilken HIV-skräck de hade!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
oj det var speciellt. Jag har haft en del barnsjukdomar och är vaccinerad mot vissa som barn, men jag har ingen aning om ifall jag har antikroppar kvar i blodet från det. Vi får se på onsdag. Här verkar det som om vilken läkare som helst kan få certifiering oavsett vilken specialisering man har? Jag tror det handlar om något man kan köpa sig. Som det mesta här....?
Kram!


Eva,
tack vännen! Ja det hoppas vi också såklart!
Kram!


Desiree,
nej visst är det så. Jag bryr mig sällan om gyn så som de flesta gör men vill känna att jag bemöts proffsigt. De gynekologer jag träffat hittills har alltid varit otroligt bra. Ja det är ju möjligt att läkaren faktiskt inte ska träffa oss mer utan att vi endast ska träffa sköterskorna?
Vi får se.
Kram!!


SweFlo,
jo jhag har hört att man tar bl a HIV-test. Man får inte grönt kort om man är HIV-positiv. Men OJ 3 stycken!!!! Det var otroligt. Kunde de inte få ta del av de resultat av testen du redan tagit?
Kram!!

Loppan flyttar västerut... sa...

Stackars! Ingen rolig upplevelse alls. Jag ger honom o hela hans mottagning arga ögat från mej. Förhoppningsvis går det mycket snabbare nästa gång, om du måste dit igen. Vaccinationer går supersnabbt!

//Åsa

Saltistjejen sa...

Åsa,
ja, om vi hade kunnat byta hade vi nog gjort det men eftersom vi betalat så vill vi självklart fortsätta göra färdigt det hela där. Dessutom är det ju inte så "farligt" för oss egentligen jag blev nog mest chockad över att en läkare inte har någon etik och moral!

Suddrik sa...

Tja, jag och maken har ju de vaccin vi fick i barndomen, vilka säkert behöver förnyas, men småtjejerna ligger cirka 15 sprutor efter här i USA. Har de inte "religiösa undantag" som i t ex skolorna, så löser det vårt hemflyttsdilemma åt oss!

Saltistjejen sa...

Suddrik,
läste just att Anne-Marie (se ovan i kommentarsfältet) fick ngn Waiver för detta när hon ansökte om green card.Hon vill inte ta vacciner heller. Så det verkar finnas vägar runt. Frågan är väl mest om man tycker det är värt det extrajobbet. Där måste ni ju vieta sjlva hur pass starkt ni skulle vilja stanna. :-)

Petra H sa...

Örk, vad äckligt med en slemproppsläkare! Säkerligen därför han inte jobbar som gyn längre!!?
Ha ha, jag skrattar åt din reflektion om strumporna på eller av. Jag har nämligen alltid samma dilemma! Även hos sjukgymnasten jag går hos nu för mitt knä men där kom jag fram till att strumporna nog ska av eftersom hon tar i mina fötter ibland och då är det nog inte så kul med "svettiga" strumpor (även om mina inte är det eftersom jag går dit nyduschad på morgonen). Första gången jag var hos henne var jag rädd att jag skulle ta av mig mina underkläder av bara farten, van som jag är att gå hos gyn istället för sjukgymnaster, ha ha!! (istället gjorde jag tvärtom hos gyn imorse, hi hi)
KRAM och lycka till med testresultaten, håller tummarna att ni slipper en massa vaccinationer av äckelpäcklet!

Anne sa...

Men du, vilken slempropp. Ryser bara läsa om stämningen och känslan som fanns. Som du säger, hans karriär som gyn och inom sin "specialitet" är nog körd så han får hålla sig till den lukrativa branschen med immigrationsundersökningar. Det är verkligen dyrt för det lilla de gör. Snabba extra pengar för lite kläm på magen t.ex.
Det jag minns att de gjorde på den mottagningen vi gick till var att de vaccinationer de krävde jämfördes med årets tabell. Alltså jag menar de vaccinationer barn numera anses ska ha och få som skydd. Då blir det rätt omöjligt att kunna falla inom ramarna då man är född på 70-talet om man jämförs med vad nutida barn får. ÄVen amerikaner födda på 70-talet har ju inte samma vaccinationer som de födda säg 2008. Jag minns t.ex. att vi bara hade 2 omgångar av MPR (eller är det MMR, men du vet vad jag menar) och nuförtiden ger man 3 omgångar men det gjordes inte på 70-talet. Så där tvingades vi ta en extra dos.
I övrigt var det ingenting. Jo, stelkrampsspruta som var mer än 10 år sen sist så det var ju bara bra att ta den igen.
Jag fick även utslag på TBE-testet och fick göra en lungröntgen pga det. Men det visade förstås negativt, då mitt positiva utslag på TBE-testet bottnade i vaccination som nyfödd.
I övrigt ingenting. Jag antar att det borde vara rätt liknande för er eftersom ni har samma bakgrund och ålder som vi.
När ni får testresultaten ska ni få TVÅ kuvert. Det ena ska vara förseglat och stämplat från mottagningens sida, så det syns att de stängt kuvertet och ingen annan öppnat det. Det ska lämnas in för ansökan, så se till det är förseglat innan ni åker hem. Det andra kuvertet är en exakt likadan kopia för er, med ett icke förseglat och stämplat kuvert.
Liten detalj som kan tyckas självklar men det slarvas ju ofta här med både det ena och det andra, jag vet vi uppmanades att kolla att det faktiskt var ett stängt kuvert vi fick med oss.

Saltistjejen sa...

Petra,
hahahaa DET hade varit kul att se hennes ansiktsuttryck OM du hade tagit av dig underkläderna vid besöket!!!
:-D
Och ja vi hoppas att vi itne ska behöva se så mycket mer av honom nu. Kanske kan vi få testresultat och ev sprutor av sköterskorna?
Kramar!!


Anne,
Å TACK för tipset om de båda kuverten! SKA komma ihåh detta! FÖRSEGLAT!! Bra för man vill gärna slippa gå dit igen endast för att få ett kuvert förseglat.
Jag ahr NOLL koll på vilka vaccinationer som krävs för detta. Men jag gissar att provresultate kommer visa det så jag orkar inte bry mig så mycket. De vi måste ta kommer vi ju att måsta ta som sagt. Inte mer med det.
Kram och tack igen för rådet! Sådana råd är ovärderliga!!!
:-)

cecilia sa...

Grattis till Green Card-processen!! Men usch för trista läkare. Va underligt att en gynekolog gör immigrations-rutinundersökningar - borde det inte vara en General Practitioner? Du för trösta dig med att du aldrig mer behöver gå och bli undersökt av honom.
Vi gjorde "allt i ett" när vi gjorde vår läkarbesök. Han undersökte (tio sekunder per person - "you're healthy", och sen till blodcentralen för stelkramp, MMR booster, blod prov och TBC test. Några dagar senare gick vi tillbaka och fick våra förseglade kuvert - Richard fick skrivaunder ett papper vi besöket för att jag skulle kunna gå och hämta hans också, för att vi skulle slippa gå båda två.
Vaccinen är standard för oss Europeer i alla fall här i CA, de har någon slags chart som visar vaccinations programmen i alla länder från olika år - jag hade t om grävt fram mitt gamla vaccinationskort från bebistiden, men det funkade inte - jag fick stelkramp och MMR i alla fall. (Jag gillar inte sprutor....:)

Det borde flyta på rätt så bra nu när undersökningen är gjord i alla fall, så jag håller tummarna!!
Kram

Saltistjejen sa...

Cecilia,
tack! Det känns bra men lite stressigt och nervöst också. Att vara så nära inskick men ändå inte riktigt där än.
Jag trodde också det skulle vara en allmänläkare eller så som skulle göra detta, men har insett att i stort sett vilken MD som helst kan ansöka om detta och göra de här undersökningarna eftersom de är så "basic".
Ok vi får se vilka sprutor vi får. Vad är MMR btw??
Har noll koll.
tack!
Kramar!!

Marianne sa...

Så TYPISKT att slemläkare utnyttjar immigranter som befinner sig i en gråzon juridiskt och är mer eller mindre utlämnade - många kan säkert inte ens språket och vet inte vad de borde kräva. I länder som USA kan man också förvänta sig en viss standard, och för det priset ... I Kairo slapp jag, men Klas var tvungen att ta Aids-test en gång om året, och det var väl ungefär en liknande upplevelse. Han fick vara mycket noga med att säga till att de skulle använda nya kanyler och att han ville se när de bröt plomberingen. Jag slapp, som sagt, för jag var ju bara bihang. Ibland är det en fördel att bara vara kvinna : D

KRAM och hoppas att allt går bra nu!

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja det är väl det som gör en upprörd. Att det kan handla om att utnyttja personer i en svårare situation.
Skönt att du slapp allt sådant i Kairo men det låter lite läskigt att behöva ha sådan koll på att kanyler etcinte var använt tidigare!
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Nä usch! Tur att det inte var ett gynbesök!

Jag minns förresten när Anne och hennes man gjorde dessa undersökningar för sitt GC. Tror det var så att eftersom vi skandinavier oftast har fått TB-vaccin så visar det på blodprovet och man då måste ha något papper på att fått vaccinet? Eller hur det nu var?

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
japp för europeer är det ofta så att man har antikroppar kvar i blodet efter TBC-vaccin man fått som liten. Då ger det ett utslag när man testar och här måste man då göra en lungröntgen för att de ska se att det positiva testet inte beror på att man HAR sjukdomen. Jag har hittills aldrig visat positivt på mitt TBC-test trots att jag redan tagit det 2 ggr sedan jag flyttade hit (innan jag fick börja arbeta på båda mina resp arbetsplatser som ju varit sjukhus) och även denna gång testade jag såklart negativt. Gissar att min antikroppstiter därmed är väldigt låg och att jag för ett bra immunskydd mot TBC borde omvaccinera mig, men för tillfället är det skönt att slippa göra lungröntgen varje gång man testas så jag är rätt glad ändå.

Bejla sa...

Ibland undrar man allt lite hur vissa folk faktiskt har valt sitt yrke.. Hoppas ert andra besök gick bättre!

Saltistjejen sa...

Bejla,
ja tyvärr tror jag att just denna läkaren i detta fallet valt yrket mer för att tjäna pengar än för att han verkligen vill hjälpa folk??
Vårt andra besök gick mycket bättre. Det var väldigt snabbt. Jag behövde inte ens ta några fler sprutor eftersom jag hade alla vaccinationer som krävdes.
Kram!!