fredag, mars 04, 2011

Torsdag

Idag har jag suttit och ändrat och bearbetat de bilder som ska vara med i artikeln. Ett himla knep och knåp. Fast jag tycker det är roligt! Det känns lite mer kreativt på ett annat vis än att enbart läsa och skriva text. Det blev med andra ord en dag när jag jobbade hemifrån. Hämtade Lill-Skruttan vid halv sex och en av henne bästa kompisar från Orange Room följde med hem. Det är så himla kul för de här tjejerna har verkligen hittat varandra under de här månaderna. Redan när jag kom in på dagis sa Lill-Skruttan att hon ville gå med O hem. Men jag sa att det den här gången skulle O följa med oss hem. Lill-Skruttan blev helt exalterad och studsade upp och ner och började sedan ropa på O att hon måste komma och klä på sig för "You are coming to my home!".

Det var rätt mycket fart på de två tjejerna under kvällen. Jag och M hade också himla trevligt under kvällen när vi pratade med O´s pappa. Vi fixade en mycket enkel pastamiddag också och som jag sagt förut så gillar jag den här typen av spontana middagar ihop med kompisar. När Lill-Skruttan lagt sig satte jag mig med bilderna igen. Som vanligt tar det längre tid än man först tänkt sig. Men denna gången har jag även gjort om en del av bilderna som de vi samarbetat med gjort första utkasten till. Jag tyckte inte de var riktigt bra. Hoppas nu att alla tycker att förändringarna är okej och att ingen känner sig stött. Ibland är det en balansgång det här med att ändra vad andra gjort så de inte känner sig trampade på tårna eller knäppta på näsan. Nu är klockan jättemycket så nu blir  det sängen. Imorgon är det "Room Breakfast" på dagis (Orange Room) och sedan ska jag återigen träffa Chefen för att gå igenom bilderna och förhoppningsvis en editerad text också. Imorgonkväll blir det full fart igen för vi ska vara barnvakt till W. Fredagstemat får återigen vänta till senare.

14 kommentarer:

Millan sa...

Nu har jag last ikapp senaste veckans inlagg :-). Det later som om ni har det bra, trots att du kant dig lite lag. Det ar tufft det dar nar man kanner oro och inte riktigt kan slappna av och riktigt njuta av det man har. Jag tror vi alla har perioder som dem emellanat. Jag tror aven att man oftare kanner sig lite lag och trott den har tiden pa aret. Vi behover var, mer ljus och varme nu!!
Skrattade for ovrigt lite nar jag laste om Ellas och dina nattliga aventyr.. dvs, kranglandet och alandet i sangen med den lilla som ligger tvarsover och tar upp HELA sangen med sin lilla kropp. Samma galler hemma hos oss! Det ar som ett traningspass att forbrilt forsoka halla sig kvar i sangen och allt som oftast flytta den lilla till andra sidan.. och borja om igen :-). SOfia vaknade dessutom kl 5.30 i morse sa jag kanner mig inte det minsta utvilad!
Stor kram ifran mig

Desiree sa...

Kul att lilla E har så mycket kompisar. Jag hoppas att det går bra med mötet idag angående bilderna. Det är som du säger en fin balansgång mellan att ändra lagom utan att folk känner att man trampar dem på tårna. Men jag tror nog att det kommer att gå bra. Kul att du snart har ännu en artikel färdig.
Kram och sköt om dig.

Anonym sa...

Kul att det ska vara med bilder i artikeln! Kul för dem som ska läsa den ocksa! Gullig E som har en bästis! De verkar ha det jätte kul tillsammans!
Tycker det ska bli sa skönt med helg! Det har varit lite för mycket den här veckan!
Kramar, Lisa

Trillingnöten sa...

Vad roliga aktiviteter er förskola anordnar :) Jag tycker att det är mysigt att få spendera lite tid så där hos sitt barn. Nu är det inte ofta som detta finns på våra skolor in da Sweden. Vi ska i alla fall på vårt första föräldramöte nästa torsdag och det ska bli spännande :)
Hur många föräldrar brukar dyka upp på de där tillställningarna?
Hoppas du får okej på bilderna till artikeln! Kram

Saltistjejen sa...

Millan,
haha ja det verkar väldigt vanligt just det här med hur de små sover. Och hur de kan breda ut sig, eller krypa tätt tätt tätt intill så man knappt själv kan sova ibland. ;-)
Hoppas det går bra idag trots lite dåligt med sömn!
Kramar!!


Desiree,
ja hon har en hel del kompisar och det är himla roligt att se hur mycket de gillar varandra och hur de interagerar trots sin låga ålder.
Och ja vi får se hur det går med figurerna(bilderna idag.
Kram!


Lisa,
ja det är alltid bilder med i artiklar. Antingen bilder på resultat av olika experiment, eller nu eftersom detta är en review, är det mer schematiska bilder.
Hoppas du får en skön helg!
Kram!


Trillingnöten,
ja de fixar mycket för barnen på vårt dagis. Men en stor del är det faktiskt föräldrarna som anordnar. Vi har ju föräldrarepresentanter i "the board" och de organiserar en hel del av aktiviteterna. Om man har idéer på aktiviteter kan man prata med ngn representant och framföra sin idé.
På frukostarna brukar de flesta föräldrar komma. Inte alla men säg iallafall en 75-80%. Men vi är ju bara 10 barn i rummet så säg 20 föräldrar. På mer stora saker som konserten och filmvisningen gäller det ju HELA dagiset och där har jag ingen bra koll alls på hur många som kommer. Rätt många ändå gissar jag eftersom man fortsätter ordna sådana saker.
Kramar!!

Annika sa...

Så nu har i stigit in i play dates världen!
VAD roligt!
Det är ju så KUL för dem att bjuda hem kompisar, och roligt för dem att gå hem till små kompisar.
VET DU, det riktigt SYNS på bilden hur LYCKLIG Ellan är!!!
Kram!!

Saltistjejen sa...

Annika,
haha ja fast vi kallar det sällan playdates. Det är så spontana träffar. I det här fallet handlar det om att tjejerna verkligen gillar varandra mycket och att vi ibland hämtar samtidigt på dagis och om ingen har några andra planer för kvällen brukar det sluta med att vi går en sväng till dem eller de kommer till oss. Jag gillar det. :-)
Och jo hon tycker verkligen mycket om sin kompis O och de har superkul tillsammans! JAG tycker det är så roligt att se dem leka!
KRAM!

Mrs Clapper sa...

Oj oj det syns på bilderna att det är full fart!
Det måste vara roligt att se sitt barn växa upp och knyta band med andra barn på det sättet. Svårt att komma på något härligare än glada barn!

Hoppas att ni får en fin helg!

Saltistjejen sa...

Mrs Clapper,
ja det ÄR verkligen otroligt roligt! Man kan bli lite trött emellanåt men det är övergående. :-)
Ha en jättefin helg du med!
KRAM!

Petra H sa...

Vad härligt med en ny lekkamrat till Lill-Skruttan - en tjej till på köpet ;-) Leker de annorlunda än när hon leker med sina pojkvänner, eller de kanske inte har kommit så långt att det är uppdelat i pojk- och flicklekar?
Spontana middagar med vänner är det bästa som finns!! Jag hoppade en tjejmiddag med fransyskorna i torsdags (alldeles för trött) och jag vet att där vankades det absolut inte något spontant och enkelt utan någon gourmeträtt som antagligen serverades riktigt sent av en stressad värdinna... Jag är inte lika ambitiös när jag bjuder på middag :D Min tanke är alltid kvantitet (dvs måltider med vännerna OFTA) än kvalitet (en gourmetmiddag en gång om året). Olika kulturer helt klart!
Kram!

Petra H sa...

Förresten, det där med pojk- och flicklekar, jag hade många pojklekkamrater när jag var liten. En av min favorit var en granne som hade en TRAKTOR. Du vet en sådan där stor tramptraktor. Och vad var det roligaste jag visste att göra med traktorn - tvätta den! En kombo av pojk- och flicklek?? Eller

Saltistjejen sa...

Petra,
njae jag tycker inte hon leker så annorlunda med tjejer och killar. Lite kanske men det är nog mer beroende på VEM hon leker med än vilket kön personen har. Med R är interagerar hon inte alls lika mycket utan där är det mer springa runt, kasta bollar och eller hoppa omkring. Med W har hon ju långa konversationer och eftersom både han och hon själv är rätt "unisex i sina lekar blir det en blandning av matlagning, läsa böcker, kasta bollar och springa runt. Med sin tjejkompis E som är betydligt "tjejigare" än vår E är det nästan uteslutande lekar med dockor/nallar samt tea parties... :-)
Med O är det blandat. Hon är också rätt "unisex" vad gäller lekar. :-)
Kram!!!

Bejla sa...

Härligt att tjejerna har hittat varandra på det viset! :-) Och visst är det så, att man får se upp att inte trampa några på tårna. En stor del av mitt jobb är ju att korrekturläsa och rätta i andras material, och jag kan vara väldigt hård ibland, eller snarare pedantisk (för jag försöker också framhäva det bra). Jag borde kanske skruva ner lite ibland. ;-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
ja det är kul att se när ens barn "klickar" med andra barn. :-) Och att inte trampa folk på tårna eller få dem att känna sig "dåliga" är svårt ibland när man samtidigt måste försöka få till ett slutresultat som är bra.
Kram!