onsdag, mars 02, 2011

Vårtecken

Idag har det definitivt varit vår i luften. Med ca 11 grader och sol under dagen har det känts som om vintern börjar ge med sig ordentligt. Visst är det endast början av mars och jag vet av erfarenhet att det kan snöa rejält ända in i mitten av mars här, men ofta blir sådan snö inte så långvarig. Själv hoppas jag på en snöfri mars och att våren snart ska vara här "på riktigt".

På vägen till dagis var kunde jag se blad på några av de tidigaste buskarna. Små små små, men ändå blad! Det börjar även komma upp grönt i rabatterna. Gissar att det är lökväxterna som är på gång.

Idag var en bra dag. Så skönt. Hade ett mycket bra möte med Chefen i morse. Hon var väldigt nöjd med de ändringar av figurerna jag hittills åstadkommit. Vi diskuterade resten av figurerna och hur de skulle kunna förbättras ytterligare. Förhoppningsvis ska vi ha det mesta färdigt nu på fredag för finjustering nästa vecka. Hoppas på det. Nu ska jag på ett seminarium och sedan ska vi till vännerna Familjen K för att äta middag och prata skit. Som vanligt...! Ser fram emot det för det har hänt en hel del i deras liv sedan vi sågs senast.

17 kommentarer:

Marianne sa...

Skönt att du mår bättre i dag!

Ååååh, har du små löv hos dig. Det har inte vi. Fast jag ska vara ärlig och säga att jag inte direkt har haft tid att titta efter dem de senaste dagarna heller. Ska kolla i morgon! Och SEN blir det enkelt att kolla, bara att gå ut i trädgården!!!

KRAM!

kolja sa...

figurerna?

Saltistjejen sa...

Marianne,
tack! Ja det känns bättre.
Jag hade tänkt ta ett foto på bladen på väg från dagis men en rätt arg Lill-Skrutta gjorde att det inte blev så. Kanske imorgon? :-)
Kram!!


Kolja,
hahaha! Ja jag inser att det kan låta kostnigt. Egentligen är det en "felaktig" direktöversättning. Bilder i vetenskapliga artiklar brukar kallas "figures" vilket är allt från schematisa bilder till fdiagram eller liknande som visar resultat. På vardaglig svengelska kallar vi det därför "figurer". Sorry!
Kul förresten att du läser min blogg!!!
Tror inte jag sett dig kommentera förr. Välkommen! :-)

Katarina sa...

Härligt att du hinner se våren och kanske njuta lite extra av den. Jag kan sakna våren med takdroppet, lukterna ändras, även om jag tänker på en vit vår vinter,,

Lycka till med skrivningarna till artikeln.

Kram

Saltistjejen sa...

Katarina,
ja det är mysigt med vår. Jag förstår att du saknar våren. Det är ngt väldigt speciellt med känslan av när vintern ger vika.
Kram!

ExPIAtriate wife sa...

Mmm saknar ocksa den dar varkanslan, gladjen av att kanna solen som faktiskt varmer lite, sma grona blad, vardofter i luften... Beloningen efter en lang vinter. Har har det blivit lite svalare igen efter tillfallig varmebolja, vilket ar skont. Sommarvarmen kan garna vanta lite.
Kram!

Trillingnöten sa...

Härligt med vårtecken! Det behövs så väl nu! Och snart kommer knopparna på träden :) Då kommer livet tillbaka igen. Härliga tider.

Mysigt med middag med någon som man har mycket att uppdateras med :) Det bruukar bli livligt prat och en riktigt trevlig stund! Kram

Mallis in real life sa...

Vi är många som väntar på våren och jag är jätteglad att höra att våren är på väg till NY.

Två veckor kvar nu. =)

Kram

Desiree sa...

Härligt med vår. Här har våren kommit av sig igen. Det är ännu en grå och trist vinterdag igen. Bläää är så förbannat trött på det här. Jag tror faktiskt inte att jag vill leva resten av mitt liv på dessa bredgrader just pga av de långa vintrarna. Vill att det ska bli lite vår och barmark. Bara lite mer sol och få bort snön vore helt underbart. Saknar mina gympaskor så. Skönt att mötet med chefen gick bra. Ha en bra dag.
Kram!

Taina sa...

Två bra saker med andra ord, dels att du känner dig uppåt och att du nu spanat in vårtecken!!! Härligt Saltis! PLUS att det går bra med artikeln såklart! Blir det helgjobb tror du? Det har jag framför mig...

Kram kram

Saltistjejen sa...

EsPIAtriate wife,
ja våren är speciell. Jag tycker mycket om våren och tror att jag skulle sakna den om jag bodde i ett klimat där den inte fanns.
Hoppas ni får en fortsatt svalka!
kram!!


Trillingnöten,
japp vårtecken är såååå härligt!
Hoppas den kommer till er också snart.
Och middagen var bra igår. Alltid roligt att träffa vänner.
Kramar!!


Mallis,
ja här börjar våren komma. Hoppas det fortsätter så och håller i sig tills ni kommer hit.
Kram!!


Desiree,
ånej har våren kommit av sig där hemma hos er. Trist. Men tyvärr är ju mars och april sådana månader i Stockholm då det kan vara antingen vinterkallt eller lite vårvärme. Det brukar gå mycket fram och tillbaka under de månaderna. Men ljuset brukar ändå förändra sig mycket i och med att man ställer om till sommartid tycker jag. Och DET hjälper!
KRAM!!


Taina,
nej jag hoppas att det blir ANDRA som får göra helgjobbet denna gången hahahahaa! Målet är att få klart bilder och text till fredag och då maila det till de som ska läsa igenom detta och ge oss kommentarer, förhoppningsvis på måndag. :-)
Kram!!

Annika sa...

Ja, igår var det riktigt fint. Idag kallare, men så är det ju. Visst kan det braka in stora blizzards i mars. DET har jag varit med om. Vi är inte out of the woods, men nära nog...

SÅ BRA att det var en bättre dag, Saltis. GLAD över det!

Kram!!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja det är kyligare idag men ändå känns det vårigt tycker jag. Kanske för att ljuset är annorlunda och dagarna längre. Nu hoppas jag på snöfattigt mars... :-)
Kram!!

Victoria sa...

Hipp hurra för våren!!
Kramar//Vic

Saltistjejen sa...

Vic,
instämmer till fullo!!! :-D

Bejla sa...

Vad härligt, med både vår och jobb. Här ser vi ju också tydliga vårtecken, i form av 50-100 cm nysnö per dag - det är ju ett vårtecken för oss (varmare väder ger mer nederbörd), knasigt nog... ;-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
tänk att en massa snö kan vara ett vårtecken det med!!!! DET har jag aldrig tänkt på tidigare. :-)