onsdag, mars 16, 2011

Konstigt

Jag har ledig dag idag. Som jag sett fram emot den. I morse var det full rulle som vanligt. Vi var sena för jag stängde av klockan och somnade om. Illa. Så det blev full fart från start, så att säga. Eftersom jag även tvättat vårt enorma tvättberg under gårdagen så passade jag även på att vika den och lägga in i lådor och skåp. Sedan var det som vanligt fix av Lill-Skruttans lunch och mellanmål. Påklädning, fixa hennes hår och M försökte få henne till lite pottsittning också vilket hon totalvägrade.

Men så när morgonbestyren var över och M gick ut genom dörren med Lill-Skruttan och jag satte mig med en mugg te inser jag att jag känner mig rastlös. Som om jag glömt hur man gör när man "gör just ingenting"...

Jag har mailat Chefen. Samt svarat på ett mail från den medförfattare som nu gör färdigt vår text. Sedan har jag läst bloggar. Kollat Facebook. Klappat katten. Men nu? Vad göra?

Det känns som om jag måste vara på de-tox ett tag nu. Få ur stressen ur kroppen. Komma ur det här effektivitetstänket. Knasig känsla. Vädret hjälper i alla fall till. Ute är det regngrått och dimmigt. Riktigt stanna-inne-och-gör-ingenting-väder. Så jag får väl föröka med det nu. Ska nog börja med att göra mig ännu en mugg te!

9 kommentarer:

Desiree sa...

Jag tror du har varit uppstressad under så länge nu att det kräver lite tid för nedvarvning både fysiskt och mentalt. Men visst kan det vara så att man kan känna den där rastlösheten även om man önskar att man bara kunde koppla av och njuta mer av att bara ta det lungt. En bra bok eller bra film kanske skulle sitta fint. Annars en trevlig promenad i lungt tempo.
Kram!

olgakatt sa...

SITT STILL!
Vänta tills själen hinner i kapp.

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja jag inser att jag är lite uppskruvad och att det nog kommer ta lite tid att varva ner ändå.
Jag ska försöka att göra något vilsamt... :-)
Kram!


olgakatt,
hahaha!!!! Jo jag ska försöka!
:-)

ExPIAtriate wife sa...

Kanner igen det dar! som nar man lamnat in en stor uppsats och de enda man dromt om ar att bli fardig och fa sitta och gora ingenting och sa kommer den dagen och man klattrar pa vaggarna! Haller med foregaende talare, forsok att ta det lugnt, varva ner, njuta! Det ar du vard efter allt jobb du har lagt ner!
kram!

Saltistjejen sa...

ExPIAtriate wife,
ja det känns som om jag håller på och försöker varva ner men att det går dåligt haha! ;-)
Men det är ändå skönt att inte jobba! :-)
Kramar!!

Musikanta sa...

Passa på att gå ut och shoppa när du är ledig nästa gång. Med småbarn är det näst intill omöjligt, det vet jag. Eller se en trevlig film helt i fred som du aldrig hinner med annars. För att inte tala om att sätta dig ner och läsa en god bok som INTE är facklitteratur!
Kramar!

Saltistjejen sa...

Musikanta,
ja det kanske jag ska göra. Idag var det väldigt regnigt och trist väder här s jag ville inte alls gå ut. Men visst har du rätt i att det är enklare att handla eller gå i affärer och titta utan barn. :-)
Och läsa bok är bra men idag hade jag inte riktigt ro i kroppen...
Kram!!

Bejla sa...

Hehe, känner igen det där (jag som stod upp klockan 6 i dag, lördag, för att jag var för rastlös för att sova, men jag behöver verkligen viiila, men mest rent mentalt). Hoppas nu att du har kommit in i lunken. Jag läser vidare... ;-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
ja det följer liksom efter en ett tag den där rastlösheten.
Men hoppas det ska försvinna om ett tag.
LIkaså för dig!
Kramar!