lördag, mars 12, 2011

Sol ute, jobb inne

Lördag. Solen strålar utanför fönstret. Jättehärligt vårväder.
M och Lill-Skruttan gick till Parken. Önskar så att jag kunnat följa med. Men eftersom M var så gullig att han läste igenom artikeln igårkväll för att kommentera så sitter jag här nu med en betydligt längre jobbdag framför mig än vad jag "planerat". Han hade nämligen väldigt mycket mer och ingående synpunkter på texten. Och när vi diskuterade dem så kunde jag inte annat än hålla med. Självklart. Det var just därför jag ville att han skulle läsa den. Han som inte är "i fältet" ser saker på ett helt annat sätt. Saker som kan verkar ologiska eller saker som man inte förklarat tillräckligt. Tankeglapp. Upprepningar eller annat som jag sjäv (och tydligen inte mina medförfattare eller andra som läst texten) har sett. Troligen för att mycket av det är så "självklart" för oss.

Efter vår diskussion sa jag till M att "Jaha du, nu har jag plötsligt massor att göra imorgon! Tack vare dig!" Och han svarade "Ja jag vet. Kanske borde jag bara ha sagt att texten ser superbra ut, skicka in den som den är. För då skulle du ju kunnat vara mer eller mindre ledig imorgon...."

Men trots att det svider lite att sitta inne idag så är jag glad. Över att ha M som jag litar helt och fullt på och som vill att det jag gör ska bli så bra som möjligt. Även då detta innebär mer jobb för både honom själv och mig. Jag är också glad över att detta känns som slutspurten. Efter det här borde det inte vara några större ändringar kvar att göra. Och om jag får klart detta under dagen så jag kan skicka det till medförfattarna ikväll så kommer jag ha en ledig dag imorgon! För det tar säkert dem en dag att läsa och kommentera. Eftersom planerna för morgondagen är en utflykt till Bronx Zoo så är det än mer passande att jag får ledigt då!

Men nu ska här jobbas!


Och förresten! Till alla er Irländare eller andra som firar St Patrick´s Day, hoppas ni får en härlig dag!!!7 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas du far klar allt sa att du kan ha en skön & ledig dag i morgon! Själv ska jag plugga lite statistik nu pa kvällen...inte mitt favorit ämne direkt! ANOVA, MANOVA, MANCOVA, clusteranalysis, poweranalysis etc.
Kramar, Lisa

Saltistjejen sa...

Lisa,
ojojoj! Din kväll lät rätt komplicerad den också tycker jag!! Jag är ingen matematiker och statistik är ju matte. Hu!
Men det går äskert bra för dig!
Kram och Lycka till!!!

bettankax sa...

Låter så skönt att du har så god hjälp och stöd av maken din. Förstår att du jobbar intensivt och det är inte dumt att få förståelse från den man har nära.
Önskar dig en fin och avkopplande söndag.
KRAM!!

Saltistjejen sa...

bettankax,
TACK!!!
Ja imorgon ska jag minsann vara ledig! :-)
Kramar!

Bejla sa...

Ja, det har ju både sina för- och nackdelar det där, men trots allt härligt att kunna få sådan hjälp - man vill ju ändå att det ska vara så bra som möjligt och efter allt det jobbet får man ju trots allt tänka lite; en dag mer eller mindre. Min P får också läsa mina viktigaste saker igenom, rätta gramatiken (det är ju som oftast hans modersmål jag skriver på) och säga ok till att man överhuvudtaget kan vinkla aktuellt ämne som jag gör. Det senare brukar han dock inte säga så mycket om, men det känns ändå mycket bättre när han har tjeckat.

Anna, Fair and True sa...

Vad skönt att ha kvalificerad expertis hemma! Alltid bra att en utomstående läser!

Saltistjejen sa...

Bejla,
ja det är jättebra att M kan läsa och att vi har förståelse för varandras jobb. Det underlättar vardagen mycket. Även om man ibland kanske tycker att man kan bli lite "enkelspårig" också... ;-)
Kram!!


Anna Fair and True,
japp det är himla bra!
:-)