tisdag, mars 08, 2011

Ansiktsburk

Okej så har även jag tagit steget in i det här globalt sociala nätverket.
Bara så ni vet. Om ni undrar vem den där personen är som skickar en "friend request" till er och som har en profilbild som ser ut som Darth Vader i vit siluett. Då är det troligen jag.
Varför just nu kan man undra? Hur sent som helst. Tja, varför inte? Jag har aldrig varit emot FB, bara inte känt något behov heller. Men nu var jag mer eller mindre tvingad. Eller nästan iallafall. På grund av en kurs. Där info och kontakt skulle ske via ansiktsburken. Så nu har även jag ett konto där. Så kan det bli. Men jag lovar inte att vara flitig och uppdatera eller så. Vi får helt enkelt se vart det här nya landet i världen Internet kommer att ge mig.

32 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Jag SVÄR att man till slut måste registrera sina barn när de föds :) hahaha. Lycka till, berätta vad du tycker om det också :) Jag som är värsta anti FB :) Kram

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
hahahaaa! Ja jag vet att du är anti. Jag har aldrig varit anti. Bara inte tillräckligt intresserad för att orka bry mig. Men nu när jag var mer eller mindre tvungen så tänkte jag att då blir det väl så då. Kanske är detta min grej? Vad vet jag?
KRAM!

Anne-Marie sa...

Välkommenn till Nätverket. ;) Har själv ett FB-konto men är väldigt litet aktiv. Ibland undrar jag hur folk hinner med att uppdatera sin status, skriva kommentarer, spela spel osv flera gånger varje dag. Jobbar inte folk? :) Kram!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
tack! :-)
haha ja du det kan man undra. Men många gör säkert sådant när de har korta stunder över. Då är väl FB bra gissar jag. En statusuppdatering går ju snabbt. Jämfört med en blogg/blogginlägg som det tar lite längre tid att både läsa och skriva. :-)
Kram!

Malin sa...

Kul!
Själv var jag inte så intresserad först, men mina systrar fick in mig på FB. Nu är mina två äldre barn med och de har (hör och häpna!!!) gått med på att "adda" mig (som det så fint heter). Jag skriver absolut inte på deras sidor, men det känns ändå bra att ha lite koll på dem och deras vänner då mycket av deras kommunikation sker på Facebook.

Saltistjejen sa...

Malin,
oj känns avlägset att tänka att man kommer vara FB-vän (eller vad det nu kan handla om i framtiden...) med E! :-)

Katarina sa...

Mmmm,, jag har ett konot öppnat men går dit kanske en handfull gånger per år. Dvs nästan aldrig, inte min grej att läsa allt... Men låt höra vad du tycker...

Numera säger folk inte vi hörs utan vi ses på FB..

Saltistjejen sa...

Katarina,
haha ja det är lite störande tycker jag att alla liksom FÖRUTSÄTTER att man har ett FB-konto. Sådant kan man irritera sig på.

Livet enligt Jenny sa...

Åh välkommen... haha uppdatera kan man göra via sin finfina app på iPhonen och man har total kontroll över vad barnen gör, perfekt när de är tonåringar och aldrig vill berätta något.. hehehe
Kramen

Saltistjejen sa...

Jenny,
där ser man. Vad mycket jag inte vet om den här FB-världen än... ;-)
Kram!!

olgakatt sa...

Jag har fortfarande vänner som inte ens har en dator hemma och några som vägrar e-post även om de har tillgång på jobbet.
Själv har jag hittills tackat nej till inbjudningar på FB. Men för föräldrar att ha koll på barnens aktiviteter där är nog en god idé.

pratglad sa...

Aha!!! Är det därför!! Då förstår jag varför du plötsligt och väldigt välkommet dök upp på fejjan!!

Kram och välkommen!!!

S w e F l o sa...

Jag blev söndertjatad av hela familjen... Gick ur en gång, rena ramaskiet! Lägger dock endast till folk jag vet vem de är, som man känner på något vis (som du), fattar inte riktigt vad vitsen är med att ha 500 "vänner" som läser allt man skriver... :-)

Annika sa...

Hej Kära Saltis!
Jag hoppas du requestat mig, annars blir jag SUR ;-)
FB blri vad man gör det till. Jag tillbringar inte mkt tid där, ngra minuter per dag kanske. Men lite kul är det...

ANYWAY; såg på flera bloggar vi läser gemensamt att du letar mandelmassa. MEN DET FINNS!! Varenda matvaruaffär säljer det. KOLLA där de säljer bakgrejjer. Jag brukar köpa Odense och den är supergod...helt perfekt mandelmassa. Det är INTE svårt att hitta alls.
Just go and get it, girlie girl!!
Kram!!

Saltistjejen sa...

olgakatt,
haha trots att jag är något yngre än dig har även jag flera vänner som inte är "på Facebook". Men visst, de flesta är det så det känns rätt kul nu när jag gått med ändå. Och att ha lite "koll" på barnen förstår jag att man vill, men ärligt talat känns det som om det kommer vara svårt att hålla koll den dagen ändå. ;-) Tycker FB känns väldigt rörigt, men kanske är det för att jag ännu itne har förstått hur det fungerar riktigt. Haha! ;-)


pratglad,
japp så är det! Och nu är jag med i min första grupp också. :-) Och ja, jag ska skriva mitt nick där så ni alla vet vem jag är hahaha!
Kram!


SweFlo,
ja det är ju det att ALLA tjatar enormt på en. Jag har heller inte fattat varför man vill ha en massa personer som vänner som man knappt känner, men visst vissa använder ju FB mer för sitt jobb och då är det säkert bra att nätverka med folk som kan vara eventuella kunder eller liknande?


Annika,
hahahahaa Jo jag har requestat dig. :-)
oj så det finns mandelmassa här alltså! Jag har bara sett Odense i en affär här och det är en liten tysk specialaffär och då såg jag endast marsipan. Men jag ska kolla runt lite mer då.
TACK!!!!!!
Vad gör man utan bloggvännerna?!? :-)
Såg att ni troligen inte kommer till NYC i vår. Trist. Jag hade hoppats på det.
Stora kramen!

Desiree sa...

Coolt, välkommen till The book eller nätverket. C kör fortfarande våga vägra FB.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
hahahaa ja jag har ju själv inte känt något bhova alls av FB tidigare, men nu i och med den här kommande kursen blev de så. JMan ville ha en FB-grupp som kontaktsätt.
Jag ska leta upp dig på fejan också om du är där.
KRAM!

Stef sa...

Hehe så roligt, välkommen till en ny värld! ;) Jag har haft facebook ganska länge, men det är mest för att det underlättar kontakten med familjen och vännerna som bor lite överallt i världen! :) Ska bli spännande att höra vad du tycker om det senare!
kram

Lia sa...

Säger som Annika: FB blir vad man gör det till. Innan var jag väldigt emot och de orsaker som fanns till mitt ställningstagande DÅ, håller fortfarande med om i sak idag. Tex att det är lättare med mobbning, FB äger bildrättigheter och saker kan gå väldigt snett...sen har jag i allmänhet jävligt svårt för den svenska illviljan som många kallar nyfikenhet; det vill säga den där obehagliga grejen som uppstår vid återträffar med gamla klassen...som penis-mätning fast med prylar, jobb och barn. Att folk "håller koll" på gamla "vänner" på FB tycker jag bara är tragiskt. MEN. om man gör sin lilla sida till sitt egna krypin, där bara de man verkligen tycker om får vara, då är FB himla himla mysigt! Jag är online varje dag och tycker att det fungerar bra, men så har jag heller inga 500 vänner och bikinibilder upplagda på sidan heller...=))
KRAAAM

Cecilia/svengland sa...

Vad kul att du har skaffat Facebook - jag har också ett konto och kollar där inne varje dag. Vilket namn använder du där, så vi kan bli FB kompisar..om du vill alltså! :-)

Saltistjejen sa...

Stef,
ja alla säger att det underlättar mycket och det tror jag säkert det kommer göra. Vi får se som sagt hur "aktiv" man kommer vara...
Kram!


Lia,
VA?!?!? INGA bikinibilder?!??! NÄE då kommer jag banne mig att avsäga mig dig som FB-vän!!! ;-) ;-)
Du har rätt i att FB är vad man gör det till. Det svåra är väl att alla använder FB så olika vilket kan skapa "problem" och missförstånd har jag förstått. Vissa har det som arbetsplattform för nätverkande inom jobbet. Andra har det som sin privata mötesplats för sina vänner. Ytterligare andra vill samla på sig så många "friends" som möjligt oavsett om de kännner dem eller om de bara träffats en gång på ett mingelparty för 5 år sedan. Jaja, jag är ny i gemet och vi får se hur det går.
Kramar!!!


Cecilia,
haha! Vi kan bli kompisar där såklart.
Jag ska se om jag kan hitta dig.
Kram!

Karin sa...

Välkommen till fejjan! Blev lite förvånad över vän-förfrågan i morse - trodde inte att du hade tid med fb och nu fick jag ju förklaringen:) Hoppas kursen är värd besväret!
Grattis också till förstanamnet på artikeln. Det är du VERKLIGEN värd!!!
Kramar!!

Musikanta sa...

Har varit med på FB något år nu, men skriver inte särskilt mycket där. Tycker att det är kul att ha lite koll på vad de större barnbarnen gör och tänker.

Det är ju också ett mycket lättsamt sätt att hålla kontakt med sina nära och kära. Har inte särskilt många "vänner" f.ö. på FB. Man måste ju hänga med även om man råkar vara mormor och farmor, haha!

Ett litet tips - klicka inte på något som verkar spännande där du måste lämna ut ditt namn, adress etc. Man vet då aldrig vad som händer.
Kramar från Ingrid

Saltistjejen sa...

Karin,
japp nu är även jag där då. Men vi får se hur mycket tid som kommer gå åt till detta.
Och TACK för grattis! Det käns verkligen bra faktiskt!
:-)
KRAM!!

Musikanta,
tack för tipset! Jag har också hört att man inte ska klicka så mycket. och jag orkar heller inte hålla på med en massa "tävlingar" och annat. Vill "bara" ha FB som ngt slags kontaktplats för folk jag känner.
Vad kul för dina barnbarn att du finns på FB!
Kramar!!!

Livet enligt Jenny sa...

Leta gärna upp mig också om du känner för det.... :)
Kramen

franziengland sa...

Så intressant! Tycker många jag är i kontakt med har gått med i fb senaste månaderna... Trodde att alla antingen var med redan eller inte tänkte gå med. Jag har många vänner som inte är med och har själv varit väldigt skeptisk. Gick dock med för en dryg månad sedan då andra dottern efter långvarigt tjatande fick gå med (ALLA deras kompisar är verkligen där från låg ålder, så jag var glad att jag höll emot så länge som jag gjorde) och då kände jag att det nästan var min plikt som mamma att ha lite koll på vad som händer där. Faktiskt kände jag att det var rätt beslut för en dryg vecka sedan då äldsta dottern skrev något som hon efter diskussion fick ta bort, tror de glömmer ibland att de har addat INTE bara sina vänner utan även mammor, yngre syskon till sina vänner etc. Hittills har jag inte riktigt bestämt hur jag ska använda fb personligen, men det är många kompisar som hittat mig och jag skriver något ett par gånger i veckan. Har fått kontakt med några jag inte hunnit hålla kontakten med på ett tag och jag har fått jättebra hjälp, då jag slängt ut någon desperat fråga. Så jag är so far, mer positiv än innan jag gick med. Blir spännande att höra vad du tycker :) !

Saltistjejen sa...

Jenny,
jag ska kolla om jag hittar dig!
:-)
Kram!


franziengland,
jag tror som du att mycket handlar om vad man själv vill använda FB till. Men enligt mig är det också detta som är det svåra: att olika personer använder FB på olika vis eftersom det gör att många "missförstånd" etc kan ske. Men men det är nog svårt att undvika.
Bra att du som förälder är med när dina barn har ett konto där. Det känns lite avlägset för mig än, men den dagen lär komma när vår dotter vill vara med i ngt chatrum eller liknande och visst känner man att man vill ha lite koll då. Även om deras privatliv också måste respekteras till viss del.
Kul att du är positiv än så länge!
Kram!

franziengland sa...

Märkligast med fb är att personer jag haft SÅ lite kontakt med undrar om jag vill bli deras vän! Personer jag knappt vet vad de heter, känns nästan konstigt att de vill bli kompis med mig då :) . Jag tackar faktiskt nej då, jag har inga orimliga krav, men det ska ändå vara personer som jag har ett intressa av att veta hur de har det. Jag vägrar skriva "Dags för kvällsmat", jag vill inte veta när alla mina vänner ska äta, jag skriver något ett par gånger i veckan och då skriver jag något som jag verkligen vill berätta, t ex att jag läst en bra bok, eller om något kul har hänt. Ibland slänger jag ut en fråga och det är väldigt effektivt faktiskt, får mer svar där än på bloggen.
Självklart måste barnen ha sitt privatliv och det har de ju helt i chatterna som man inte kan läsa, jag kan bara läsa det de lägger ut som sin status. Trevlig helg och kram! Lycka till med slutrushen på artikeln, det kommer att gå SÅ BRA! Heja Heja!

anna of sweden sa...

Jag tycker att det är rätt coolt att vara vän med Darth Vader! :D

Trevlig helg!

Saltistjejen sa...

franziengland,
ja jag tror helt klart att det är så att olika personer använder FB på väldigt olika vis. Själv har jag glatt hittat vissa personer som jag egentligen itne skulle kalla kompisar eller så längre. men som det ändå känns roligt att ha hittat och kunna få "följa" lite på håll. Men visst, de flesta kontakter jag har på FB är verklligen personer jag räknar till personer jag är mycket intresserad av att kunna få följa. Men eftersom jag redan varit aktiv i diverse online forum tidigare plu bloggen, så är vissa sådana jag aldrig träffat IRL men som jag känner att jag ahr en relation till ändå. :-)
Kram!!


anna of Sweden,
hahaha! Vad bra! Då kasnke jag ska strunta i att lägga upp en profilbild senare... ;-)

Bejla sa...

Välkommen igen. ;-) Det är mycket på FB som absolut inte intresserar mig, och som jag döljer och därmed slipper att se. Men jag tycker det är kul att läsa lite status och kolla foton. På så vis kan man ju ändå hålla lite koll på vad som händer folk som inte är så flitiga på att skriva mails, bloggar osv. Dessutom publicerar jag själv många foton, då det trots allt är svårt för många att få knökat bloggläsande in i vardagen, och där bloggen liksom blir för mycket/detaljerad i förhållande till deras behov. Sedan ska man helt klart tänka lite över vem man accepterar som vänner, för att liksom inte bli överöst av sådant som inte intresserar en - det är ju inte kul att läsa status från personer som man egentligen inte bryr sig om.. ;-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
tack! Ja jag tror att man får använda FB på det sätt som passar en själv helt enkelt.
Och det är roligt att kunna följa kompisar på håll också. Se foton och få lite mer koll på deras vardagsliv. Ofta det man saknar när man bor långt bort.
Kram!!