lördag, mars 19, 2011

Spontanmiddag med vänner

torsdags, blev det återigen en sådan där spontan middag med våra vänner. Sprang på R och hans pappa på väg hem. De hade varit ute och lekt i det underbara vårvädret. R ville hälsa på oss så vi kom hem alla tre till M och Lill-Skruttan. Efter en stund bestämdes det att vi skulle äta middag med hela Familjen K hemma hos dem, så vi packade ihop oss för att gå dit. Väl ute i korridoren öppnas dörren och Grannarna tittar ut. Det var W som hört R och Lill-Skruttan tjoa på väg till hissen och naturligtvis blev de medbjudna de också. Ett glatt gäng på väg till Familjen K. Väl där textade vi även E och hennes mamma som kom lite senare. I stort sett hela gänget samlat med andra ord. Jag kommer verkligen sakna den här typen av spontana och enkla sammankomster den dag vi eller våra vänner här inte längre bor kvar längre. 

Room with a view visat i "Hipstamatic format".


Koll på vagnparken.


Lek lek lek!

I hissen på väg tillbaka hem pekade Lill-Skruttan på E´s höggravida mammas mage och sa "It´s a baby in there." E svarade "Yes, it´s my brother!". Ibland blir jag så förvånad över deras konversationsförmåga.  Jag vet att de är verbala för sin ålder, men ändå. Det är rätt häftigt!

Till helgen har vi inga stora planer. Jag har en kompis i staden ett par dagar. Hon är inte här för att hälsa på mig direkt, utan har rest hit med ett par vänner. En sådan där "tjejkompisresa" skulle jag tro. Utan män och barn. Men jag hoppas att vi ska kunna få till en fika tillsammans.

7 kommentarer:

Pettas sa...

En av de absoluta fördelarna med en spontanmiddag är just den att det ofta blir en chosefri tillställning där alla är införstådda med att allt kanske inte är så perfekt som det kan bli om man har bjudit in i förväg.Det blir mera som hemma men i goda vänners lag istället.
Förstår att det blir och blev mysigt.

Kram!

Saltistjejen sa...

Pettas,
ja det är just det jag gillar så mycket. At man tar vad man har och det är stunden och sällskapet som är det viktiga, inte maten.
:-)
Kram!

Desiree sa...

Mysigt och kul med de där spontanträffarna. Ni blev ju hela gänget denna kväll. Har de ungefär lika stor lägenhet som ni har eller har de en lite större? Men finns det hjärterum finns det ju stjärterum :-)
Hoppas du får till en fika med din vän också.
KRam!

Taina sa...

Man får njuta så länge det går. Sådana där vänner och sådan samhörighet växer inte på träd och det är ju så häftigt också att barnen är i samma ålder! Tänker likadant, då vi vet att vi ska härifrån en vacker dag...

Kram kram

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja vi blev i stort sett hela gänget vilket var skoj! Alla våra vänner i "gänget" har större lgh än oss haha vi har minst! De andra har 2 bedroom så de har ett rum extra. Trångt blir det visserligen ändå om vi är allihop, men det är helt klart mer plats hos dem än hos oss.
kram!


Taina,
visst är det så. Man njuter så länge man bara kan. Och jag är GLAD över ATT vi ändå HAR träffat våra härliga vänner och att vi fått/får denna tid tillsammans med dem.
:-)
Kramar!!

Anna, Fair and True sa...

Härligt, sånt gillar vi!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
javisst eller hur?! :-)