fredag, mars 11, 2011

Fredagstema - Längtan

Fredag igen. Det är Ewa som står för Fredagstemat under mars månad. Jag hann inte med förra fredagens men Dagens tema är Längtan. Eftersom jag just nu har fullt upp med jobbjobbjobb blir det ett kort inlägg. I stort sett kan jag säga att det är ett fåtal saker jag längtar efter i nuläget:

1."kort sikt" längtar jag att bli färdig med denna artikeln. Jag har kommit till det stadiet då jag är verkligt less på den. Jag har vridit och vänt på den hur många gånger som helst och snart "ser" jag inte riktigt vad jag skriver längre. Ja, alla ni som hållit på med texter och textbearbetning i någon form vet vad jag pratar om. Planen är för tillfället såhär: Inskick till tidningen på måndag, så innan dess ska jag göra färdigt alla ändringar och korrigeringar så jag kan skicka till Chefen på lördag. Sedan kommer hon skicka den till mig efter att ha tittat igenom allt. Troligen på söndag. Då har jag lite tid att göra "sista-minuten-ändringar" till på måndag.

2. På lite längre sikt längtar jag efter våren. Den härliga våren då man kan gå ut utan jacka och halsduk. När det återigen är grönt och blommorna blommar. Att kunna ha en picknick i Parken och strosa runt i staden och njuta av lagom värme. Det ska bli skönt!

3. Självklart längtar jag efter vårt besök som ska komma om mindre än en månad! Ni vet Nedräkningen som börjat....

4. Allra mest längtar jag såklart efter att få veta hur det ska gå med vårt framtida liv här. Grönt kort? Jobb? Ja, att få veta vilka pusselbitar och spelpjäser vi kommer ha tillgång till för att försöka utforma vår närmaste framtid med. Detta är min stora längtan just nu.


Eftersom vi har haft just temat Längtan en gång tidigare för ungefär ett år sedan, så länkar jag även till mitt inlägg som jag skrev då. Det är mycket mer genomtänkt, mer "filosofiskt" och känslomässigt än detta. Det är helt klart mycket mer personligt och handlar om en helt annan typ av Längtan. Det kan läsas här.

21 kommentarer:

Desiree sa...

Jag förstår att du längtar efter att artikeln ska bli klar så att du kan få lägga undan den. Jag vet precis hur det blir till slut när man jobbat på något så länge. Man orkar inte och man blir blind på texten och har svårt att faktiskt göra vettiga förbättringar till slut. Hoppas det är det sista nu och att ni kan skicka iväg den snart. Jag förstår också mycket väl din längtan över att få veta hur framtiden blir. Det är mycket stora saker och man vill veta så att man kan få lugn. Jag känner också denna längtan men jag vet att jag måste låta våra pusselbitar falla mer på plats innan beslut kan tas. Jag hoppas du får en fin helg trots lite jobb med artikeln.
Kramis!

bettankax sa...

Tänk så många "längtor" det finns. Alltifrån stora till lite mindre. Jag längtar efter ljus o vår. Regnet vräker ner och det kommer inte att bli ljust idag. Gråare än grått denna fredag.
KRAM!!

Loppan flyttar västerut... sa...

Mmm. Längtan är en ondskön känsla tycker jag. Njuter inte av själva längtar i sej men är så glad över att ha något o några att längta till o efter.

Ha en underbar helg!

//Åsa

Annika sa...

Amen till det du skriver vad gäller dig, sister! Snacka om att jag också skulle längta efter just de sakerna. Förstår att du intensivt längtar tills din artikel är klar.
OCH snart är det VERKLIGEN vår!!!
OCH besök kan man längta sjukt mkt efter.
Gillar att ha ngt att se fram emot. Alltid!!
KRAM!!!

Saltistjejen sa...

Desiree,
javisst är det just så! Man känner sig så trött på själva texten och man blir lite blind.
Ang framtiden så ja, vi väntar som sagt...
Och längtar. :-)
Kram!


bettankax,
ja det finns en hel massa olika längtan.
Förstår att du längtar till våren.Det gör ju jag med som sagt haha!
Kramar!!


Loppan,
jo jag kan gilla längtan också. Men det finns olika sorters längtan helt klart och en del är det bara jobbigt att ha medan andra kan vara mer positiva. Beroende på vad man längtar efter och hur länge man längtat.
Hoppas du får en fin helg!
Kram!


Annika,
ja nu längtas det rejält till att vi skickat in den här artikeln. Förhoppningsvis på måndag. Vi får se.
Och när det ska komma besök är det roligt att längta lite tycker jag! DET är en positiv längtan.
Kram och ha en fin helg!

Musikanta sa...

Jag längtade också efter att min C-uppsats skulle bli färdig för några år sedan - jag förstår precis hur du känner dig. Bara att slippa att ha det hängande över sig varje dag och ha dåligt samvete när man sysslade med någonting annat...
Skönt för dig när det blir klart!
Kramar!

Saltistjejen sa...

Musikanta,
ja visst är det så när man är i slutskedet av något som man bara måste göra färdigt. Man är trött men eftersom slutet är nära så använder man den där sista energin haha! Längtan kan vara en enorm drivkraft också
:-)
KRAM!

Suddrik sa...

Det där med varthän livet ska ta vägen är ju nästan det jobbigaste. Man kan veta att man vill att våren ska komma, eller att man ska ha sprunigt ett lopp eller fått ett betyg, men när man inte ens vet vad målet är, då är det tyngre. Ibland drömmer jag om den där boken med alla svar, men samtidigt vet man att oj vad tråkigt livet skulle bli om man redan visste.

Kram på dig!

(Hoppas jag får kommentera idag, den senaste månaden har de inte kommit in. :-( )

Anne sa...

Den där längtan efter besked är bara så stor och slukar allt. Vad det än är, men är det mer "livsavgörande" grejer man väntar på och inte heller riktigt har kontroll över själv eller kan påverka så längtar man verkligen starkt efter besked och nåt att rätta sig efter. Been there, done that.... Det tär på, förstår till fullo!
Tänkte på det du skrev i kommentaren om längtan som drivkraft. Så kan det definitivt vara, speciellt med saker man själv kan påverka.
Ha en fin helg, KRAM!

Anne sa...

Syftade alltså på den här längtan efter besked vad gäller visum, grönt kort, jobb osv. den sortens stora livsavgörande grejer. usch, det tär på. Jag VET!!!

Karin sa...

Snacka om att du är värd något alldeles extra efter artikel-bedriften! Känns bra att du blev första namn, vem annars undrar man lite :)
Förstår längtan efter att veta mer om er framtid. Hoppas att grönankortet fixar sig! Måste vara skönt att veta att ni kan VÄLJA var ni ska bo och vad ni ska jobba med!
Lycka till med slutförandet av artikeln. Kramar!!

Saltistjejen sa...

Anne,
ja det är den som ligger och ständigt är med en just nu. vad man än gör i vardagslivet så är tankar på framtiden där i bakhuvudet.
Ja du vet ju precis hur det är. :-)
Kram!!


Karin,
tack! Ja det kändes otrolig bra att jag fick bli förstanamn. Känns rättist faktiskt.
Och framtiden ja den hoppas vi få lite bättre koll på hyfsat snart.
Kram!!

Pettas sa...

Så skön känsla du kommer att ha när din längtan angående artikeln äntligen är förbi.
Vi har så många längtans saker, som är helt nödvändiga. Utan att längta tror jag att vi bara blev sittandes på våra rumpor.

Ha en fin dag!
Kram!

✿Ewa sa...

Ja tänk så många "längtor" det finns! Jag förstår verkligen hur stor din längtan efter att artikeln ska bli klar. Bara att få skicka iväg den för en sista korrigering måste vara skönt....sen så! :) Vilket fantastiskt jobb du gör!

Härligt med besök och värme och picnic i Parken...snart mycket snart!
Upptäckte idag när jag läste listan från Erica att du hade haft samma tema förra året, det ska jag gå in och läsa nu.

Stooor kram!

✿Ewa sa...

Kommer precis ifrån ditt Fredagstema i mars förra året....fantastiskt skrivet!

Kram!!!!

Saltistjejen sa...

Pettas,
ja det ska bli sååå skönt! Och visst längtar vi efter olika saker. Olika sorters längtan på olika plan och i olika faser av livet. Och jag tror som du att längtan är ngt vi behöver. Bara den är en drivande kraft och inte en destruktiv.
Kramar!!


Ewa,
haha ja jag längtar efter många saker. Detta var bara ett urval av de saker som kändes mest "akuta" nu.
;-)
Och tack för din kommentar om mitt Längtans-tema förra året!
Kram!!!!

Västmanländskan sa...

Det låter som en bra blandning av längtan. Det är härligt att ha saker att se fram emot och vissa saker blir ju inte av utan "slit", andra saker som våren kommer förhoppningsvis utan att du behöver jobba för det ;) Framtidslängtan med det mått av osäkerhet det innebär kan ju vara lite stressigt, men kanske spännande också?;)
kram!

HeLena sa...

Hoppas det har gått bra med artikeln!
Längtan är ibland ett mysord och ibland väldigt stressande...
Skön söndag!

Bejla sa...

Jag förstår verkligen din längtan! Allihop! Lämnade själv ifrån mig en liknande mardrömstext för (så gott som) sista gången. Nu ska bara provtrycket godkännas, men vet inte om jag idds titta på annat än just det tryckmässiga...

Anna, Fair and True sa...

Minns ditt inlägg från förra gången. Väldigt fint!

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
ja det är viss längtan som är positiv tycker jag. En drivkraft och något som gör att man kan se framåt. Med tillförsikt. Sedan finns ju jobbig längtan också. Att framtiden är oviss känns nog just nu mest jobbigt tyvärr. Även om det såklart KAN ligga lite spänning i det med.
Kram!


HeLena,
tack! Och jo artikeljobbet kryper vidare...
Och visst har du rätt i att längtan kan vara både bra och jobbigt.
Kram!


Bejla,
grattis till att du blev färdig med din text!!
Kram!


Anna Fair and True,
tack!
:-)