onsdag, mars 09, 2011

Tre bra saker

Igår hände 3 saker som gjorde att dagen kändes bättre än vanligt.

1. Fick på kvällen jättebra nyheter gällande en vän. Gårdagen var en stor dag för henne och hennes närmaste. Stor ovisshet, oro och stress. Vi har tänkt mycket på dem och igår fick jag ett sms med positiva nyheter. Så underbart! Mycket är fortfarande oklart, men det känns så bra att allt gått bra hittills. Nu får vi bara vänta och se. Och hoppas att det fortsätter vara bra.


2. Jag fick äntligen iväg min artikel till vårt sammarbetslabb så att de kan läsa och kommentera. Vi är inte framme än, men nu kan jag helt klart se målflaggorna vifta där i horisonten. Det roligaste av allt var att Chefen verkade så nöjd med min insats att jag eventuellt kanske kan få lite utdelning i form av annan författarordning. Men än är inget sagt om detta så det är bäst att bara viska. Och hoppas. Allt hänger ju på samarbetet med den andra gruppen. Och det kan mycket väl hända att de inte vill gå med på denna ändring. Vi får se. Oavsett är jag väldigt glad över att Chefen tycker att det jag gjort varit såpass bra att hon själv föreslagit detta.

  - Uppdatering efter att jag först skrev detta inlägg (vilket jag gjorde redan sent inatt): Jag är numera första namn på artikeln!! Och DET känns otroligt bra såhär efter allt slit!!! Ibland lönar sig hårt arbete verkligen, inte bara på längre sikt.


3. Efter att ha ringt och pratat med Lill-Skruttans läkare har vi nu en handlingsplan för att försöka få ordning på hennes mage. Eller rättare sagt få ordning på hennes förstoppning. Propplösare i form av glycerin suppar för de tre kommande dagarna och sedan s.k "stool softner" i form av Miralax vilket ska tas ett bra tag framöver. Nu hoppas vi att hennes ständiga hårda mage ska bli bättre.

22 kommentarer:

Victoria sa...

Åh, vad skönt med positivt besked för din vän! Sånt blir man så glad av! Kramar//Vic

Desiree sa...

Tre bra saker på en och samma dag blir ju en riktigt bra dag. Kul att du har fått sådan uppskattning för allt jobb som du har lagt ner på artikeln. Du har ju jobbat stenhårt på den så du är helt klart värd chefens uppskattning. Håller tummarna för att du får en riktigt bra plats i författar ordningen.
Kram!

Saltistjejen sa...

Vic,
ja det känns såååå bra! Jag har inte hört ngt mer sedan igår men jag hoppas verkligen att det fortsätter åt det positiva hållet.
Kram!!


Desiree,
tack! Ja det känns väldigt roligt med den här uppskattningen. Och nu är jag faktiskt förstaförfattare vilket känns super!
Kramar!

bettankax sa...

Härligt med goda nyheter och en stor GRATTISKRAM till "första namnet". Så himla roligt!! Skönt när ens slit och möda ger resultat.

Saltistjejen sa...

bettankax,
ja det känns så bra när flera positiva saker händer. tack för grattis också!!! Det känns himla skönt at få den typen av uppskattning! :-)
Kram!

Fröken Anki sa...

Först grattis till att du blev första namn på artikeln! Jättekul! Och kul att få sån uppskattning från chefen också.

Skönt också att det ser ljust ut för din vän. Inte roligt när de man tycker om har det svårt.

Och så hoppas vi att E:s mage snart är bättre. Inte kul med magproblem, oavsett orsak.

Kram och njut av din kväll

Lotta sa...

Grattis, alla goda ting är tre, var sant idag! Vilken ära att du står som artikelförfattare, wow. Jag vet hur det är att författa långa texter på engelska även om man är van och kan sitt område.

Så skönt med en handlingsplan för lilla sötnosen mage!

Kram Lotta

Saltistjejen sa...

Fröken Anki,
tack! ja det känns så himla skönt. Och att vi fick positiva nyheter igår ang vår vän känns helt fantastiskt! Nu hoppas vi bara att det fortsätter så.
Kram!


Lotta,
tack!! Ja det känns extra roligt nu eftersom jag verkligen jobbat väldigt mycket med den här artikeln.
Och ja det är bra att vi nu försöker få Lill-Skruttans mage att bli bättre. Nu hoppas vi bara att det ska fungera.
Kramar!

Ulrika sa...

Jättegrattis! Måste kännas så bra när man lägger ner så mycket tid och energi.

Trillingnöten sa...

Jag älskar goda nyheter! Och du fick tre! Grattis till det där med artikeln. Det är ju hur stort som helst och du är verkligen värd det med tanke på allt arbete som ligger bakom! Bra jobbat! Kram!

Saltistjejen sa...

Ulrika,
tack! ja det känns så roligt!


Trillingnöten,
ja goda nyheter är aldrig fel! :-)
Och tack till artikeln! Det känns otroligt bra.
Kram!!

ExPIAtriate wife sa...

Grattis till forsta namnet pa artikeln, harligt att det belonas nar man lagger ner mycket arbete!!! Och vad skont med andra gladjande nyheter! Hoppas att Lillskruttans mage ocksa blir battre, Joli har ocksa haft lite hard mage till och fran men vi forsoker proppa i henne massa banan och ibland aven suppar mot forstoppning nar det gatt riktigt langt.
Kram!

Saltistjejen sa...

ExPIAtriate wife,
tack! Ja glädjande nyheter kommer aldrig olägligt! :-) Men du ang banan så har jag hört att det GER hård mage. Vår lilla tjej äter minst en banan om dagen vilket såklart inte alls är bra med tanke på hennes hra mage, men eftersom det är typ den enda frukt hon gillar så tycker vi ändå det är bättre att hon äter det än ingen frukt alls. Men om er Joli äter andra frukter skulle jag inte ge henne banan om hon har problem med hård mage. Bara ett tips! :-)
Kramar!!

Livet enligt Jenny sa...

GRATTIS!! Du är väl värd det, det är jag övertygad om! Kul med din vän och jag hoppas att de goda nyheterna håller i sig. Har ni kollat om lillan är intollerant/överkänslig mot mjölkprotein?? Så var det med våra barn, hårda som tusan i magen men så fort vi tog bort mjölken och alla andra mjölkprodukter så vart de som de skulle i magen...
Kramen

Millan sa...

Vad gott med en san dar dag nar en massa bra hander pa en och samma gang!
Jag hoppas att allt gar bra for din van!
Underbart skoj att jobbet gett utdelning. Grattis!!! Det ar du verkligen vard efter allt slit!
Vad skont att ni ska borja behandla lillans mage. Nils hade ocksa problem med konstant forstoppning i den aldern och med hjalp av nagot liknande (bland annat glycerin) sa blev det mycket battre. Jag hoppas det blir sa for Ella ocksa!

Kram!

franziengland sa...

Åh så härligt med en sådan boost av så många bra saker på en gång!
STORT GRATTIS till att de lyft fram den som verkligen främst ligger bakom artikeln: DU. Jättekul och säkert en toppenhjälp i framtida jobbsökande!!! Kram.

Annika sa...

Vad fint. Alla goda ting äro tre!
OCH så fint med din artikel. NU kanske du kan se ett mål. SKÖNT, Saltis!!!
Stora kramar!!

Saltistjejen sa...

Jenny,
tack! ang mjölkprotein har vi inte kollat faktiskt. Vi testar detta ett tag först och hjälper det inte så får vi försöka se om det är ngt annat. Tack för tipset!
Kram!!


Millan,
ja vi har inte hört ngt mer från våra vänner men jag hoppas att inga nyheter är goda nyheter i nuläget. Tänkte höra av mig idag eller imorgon ifall inte de gör det först.
Och med jobbet känns det himla bra.
Ja vi ger glycin nu och hoppas det ska hjälpa. Enligt läkaren är just förstoppning i den här åldern väldigt vanlgt.
Kramar!!


franziengland,
ja det är underbart när flera bra saker händer samtidigt. Och att jag fick bli förstaförfattare känns superbra! Särskilt som jag ju snart ska ut i jobbsökarsvängen också ja. :-)
Kramen!


Annika,
ja det känns bra när man närmar sig slutet. Förhoppnignsvis skickar vi in den till tidningen på måndag.
KRAM!!

Bejla sa...

Härligt med tre så bra saker! Och stort grattis till att få stå som första författare! Det var du verkligen värd!
Kram

Anna, Fair and True sa...

Vad skönt med din vän (antar att det är hon vi mejlade om)! Hoppas de goda nyheterna håller i sig! Hoppas Skruttan slipper förstoppning också!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja det är samma vän. och ka vi är hittills såååååå glada att det ser bra ut såhär långt.
Kram!

Saltistjejen sa...

Bejla,
tack! ja det känns skönt med tanke på hur mycket tid jag lagt ner på detta. :-)
Kram!!