lördag, mars 05, 2011

Lördagsaktiviteter

Dagen började med att jag vaknade rätt tidigt alldeles av mig själv. Lill-Skruttan kom upp strax därefter och sedan tillbringade vi morgonen och förmiddagen tillsammans medan M gick till jobbet. Efter lite frukost ville Lill-Skruttan gå till affären för att "köpa en lollipop" så vi klädde på oss och promenerade till vår närmaste affär. Ute var det varmt idag. Blåsigt men vårigt. Lill-Skruttan ville trots värmen ha sin mössa på huvudet "för att inte frysa på huet" och även vinterjackan skulle på. Har jag sagt tidigare att hon är oerhört konservativ vad gäller kläder Och då menar jag konservativ i bemärkelsen "endast använda det som är gammalt och vant. Nymodigheter är inget hon gillar speciellt mycket. Inte vad gäller kläder i varje fall. Det blev ingen klubba i affären, däremot lite juice, flingor och annat vi behövde. väl hemma lästes det och lektes. Det var en riktigt glad och sprallig liten tjej vilket var skoj. Fast lunch ville hon ingen ha.

Efter lunch däckade jag totalt. Den intensiva veckan samt den långa natten nyss tog ut sin rätt. Jag somnade och M tog med sig Lill-Skruttan till jobbet när han var tvungen att gå tillbaks. Själv fick jag en välbehövlig tupplur. På eftermiddagen blev det sedan en promenad till Central Park och en av lekplatserna där. Vi hade bestämt att träffa våra svenska kompisar och det blev en riktigt trevlig stund tillsammans innan det var dags för hemgång.


Lill-Skruttan som inte alls sovit något under dagen somnade självklart i vagnen på väg tillbaka. Väl hemma väckte vi en mycket motvillig liten tjej för att efter en stund gå upp till kompisarna ett par våningar ovanför som bjudit in hela gänget på pizzamiddag. Hemlagad jättegod pizza. Barnen lekte och det var som vanligt väldigt trevligt. Tack för en supertrevlig kväll!

Ju fler kockar....
Här vispas det grädde till efterrätten.Lill-Skruttan och R provade även E´s gitarr.

Väl hemma igen var både M och jag rätt trötta. Efter nattningen som inte tog lika lång tid som igår tack och lov, så blev det en TV-kväll. Avslutade de sista avsnitten av första säsongen av "Battlestar Galactica", en serie vi fastnat för. Imorgon är det ett födelsedagskalas på eftermiddagen annars har vi inga planer direkt. Vädret ska dock bli regn regn regn enligt prognosen så det lär nog mest bli inomhusaktivteter. Ja, och så måste jag nog jobba en del också.... Men jag får se när jag gör det. Kanske blir det mest kvällsjobb?

4 kommentarer:

Desiree sa...

Mysig lördag. Det är så kul att se hur roligt de små har med varandra. Skönt att du fick dig en välbehövlig tupplur på dagen. Ha en fortsatt trevlig helg.
Kram!

Trillingnöten sa...

Vad mycket man hinner på en dag :) Det är fantastiskt! Mycket roliga saker också dessutom.
Små personer verkar gilla rutiner med både kläder och annat :) N är på samma sätt. Kanske inte så kinkig vad gäller nya kläder, men saker ska vara på ett speciellt sätt. Visst är det underbart att de är små personer med egen vilja! :)

Lotta sa...

Ah, så skönt att vila. Det borde man göra oftare när det går. Det ser verligen grått ut utanför fönstret idag. Det blir inomhusaktiviteter och lite jobb här med! Kram

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det var otroligt skönt att sova en stund igår haha!
Kram!

Trillingnöten,
ja det blir ofta rätt mycket på helgerna tycker jag. Och visst är det rutiner som gäller. för det mesta är det svårt att"gå lite utanför" dem.
Kramar!!


Lotta,
ja det är skönt att man kan ta en tupplur ibland när man känner att man verkligen behöver det. :-)
Kram!