fredag, mars 11, 2011

Som balsam

Sitter och känner att hjärnan känns ungefär som en överhettad motor i ett fordon som kört non-stop på en skakig och gropig väg länge länge länge. Vill mest bara komma fram.

Men mitt i denna trötthet som breder ut sig åt alla håll i kropp och själ har jag hittat en oas. Tänk, hur kunde jag glömma att det som hjälper allra bäst när man känner såhär är musik. Och i mitt fall just nu är det en skiva som gått runt runt runt i min iPhone. Perfekt för mitt sinnestillstånd. Lagom lugnande för  att dämpa stressen. Men ändå inte "sömnig". För då skulle jag somna. Framförallt har den något jag inte ens kan sätta fingret på. Eller ska jag kanske skriva frmaförallt har han något jag inte kan sätta fingert på. Jag bara ÄLSKAR Toni. Har alltid gjort. Hans musik berör. Hans röst berör. Och han har följt mig länge. Sedan första skivan 1989. Men hans tidigare skivor går inte att lyssna på just nu. De är alltför fyllda med en massa minnen och känslor som det inte alls skulle vara bra om de kom sättande nu när jag ska jobba. Så den här är perfekt. En oas.


bilden är tagen från nätet

8 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Den här måste jag kolla upp. Har aldrig hört talas om! Det är så roligt att få lite nytt att lyssna på. Du har rätt i att musik hjälper så mycket i olika situationer. Dra fram den perfekta skivan och lyssna så känns det mesta bättre :)

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
haha nej Toni är inte direkt "världskänd". Men jag har "följt" honom länge. Han var även borta ur "etern" läääänge då han hade väldigt svåra alkoholproblem. men sedan nyktrade han till och då skrev han låtarna till denna skivan "Tecken på liv". Senaste skivan han gjorde var dock med Irma Schultz då de sjunger sina versioner av psalmer. Jag har inte hört den men enligt Jonas Gardell (i hans Vinterprat i P1) så är det en av hans mest spelade skivor...!
Kram!

Marianne sa...

Ja vi verkar ha det likadant just nu. Skillnade är kanske att jag blir klar med mitt i morgon för det är deadline måndag morgon. Sedan kan jag ta itu med det ROLIGA jobbet igen som är att läsa en roman! Och ha åsikter, då förstås : )

Nehej, klockan börjar bli mycket, 07:18, det är bäst att sätta igång!

KRAAM och hoppas du kan vara ledig lite i helgen!!!

Desiree sa...

Det är ju pefekt att ha en sådan skiva. Det är det du behöver allra mest just nu. Låt musiken bli denna balasam du behöver. Åh stor kram till dig och hoppas innerligt du snart kan lägga den där artikeln åt sidan.
KRam!

✿Ewa sa...

Honom måste jag lyssna på! Känner igen namnet men vet inte om jag har hört någon låt.

Njut i din oas! Stor varm kram!

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja vad skönt. Jag vill bli klar till måndag också och jag längtar verkligen dit. Vad roligt att du ska få läsa en roman sedan! Är det korrektur?
Kram!!


Desiree,
ja det är så skönt med just musik som kan hjälpa en . Det kan vara att förstärka en känsla eller att göra det motsatta också.
Och idag blir det en hel del jobb men hoppas kunna få "ledigt" imorgon när de andra ska läsa och kommentera... Sedan blir det finalspurt på måndag. :-)
Kram!


Ewa,
ja Toni är så bra tycker jag. Lite lågmäld musik och med många fantastiska texter. Vissa favoriter finns dock på hans tidigare skivor.
Ha en fortsätt fin helg!
Kramar!!

Anna, Fair and True sa...

Måste kolla upp Toni, finns kanske på Spotify?

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
så DU känner inte heller till Toni???
Han bodde i Södertälje när vi var tonåringar! :-)
Man såg honom lite då och då i stan. På Kringland skivadelning, på bussen etc... Haha tror han ett tag bodde på Värdshusholmen (eller vad den heter).