tisdag, juli 12, 2011

Brunch på Red Rooster och långpromenad

I söndags träffade vi härliga Jenny och hennes T igen. Brunch på Red Rooster var det bestämt. Restaurangen ligger på 125:e gatan vid Lennox Avenue (väster om Park Avenue) i Harlem. För att göra en mycket kort recension av svenske stjärnkocken Marcus Samuelssons nya restaurang (den förra var ju Aquavit): Atmosfären, personalen & servicen, inredning (vi satt dock ute men fick en skymt av insidan också) var otroligt bra! Mycket bra service av trevlig personal! Skön avslappnad stämning. Hela stället var inrett på ett hemtrevligt men ändå "coolt" sätt. Vi som satt ute hade det också super! van som man är vid de yttepyttesmå uteserveringarna lite längre ner på Manhattan kändes denna väl tilltagna "uteplats" väldigt lyxig! Däremot blev jag inte så imponerad av maten faktiskt. Kanske har man blivit bortskämd efter flera år här i New York City med otroligt många och bra matställen. Men varken jag eller M kände att detta var något speciellt. Eventuellt ska man komma hit och äta middag? Eller testa fler rätter? Missförstå mig inte nu, det var inget fel på maten. Inte alls. Men jag hade nog förväntat mig det där lilla extra, och det tycker jag inte att jag fick. Alls. Jag skulle kunna tänka mig att gå hit igen, men då kanske mer för att dricka lite och kanske dela ett par förrätter eller så med en eller ett par personer. Alltså, ett eventuellt återbesök skulle nog mest grunda sig på att jag verkligen gillade miljön och att det var riktigt bra service.

Vi hade iallafall en väldigt trevlig brunch! Så himla kul att träffa Jenny och T igen! Snickcnack hela tiden. Om allt. Underbart! Efter brunchen promenerade vi ner genom den här delen av Harlem till norra delen av Central Park. Det är roligt att strosa i Harlem också för det gör vi så sällan. tycker verkligen det är en så annorlunda stadsdel här på Manhattan. Väl inne i Central park passerade vi Central Park Conservatory Garden som jag skrev om tidigare här, och sedan blev det ett stopp i en av lekparkerna. Jenny och T hängde gärna med oss även här. Skönt att träffa folk som inte har något emot att spendera en av sina semesterdagar görandes "ingenting" tillsammans i en lekpark...! Slappade i skuggan på en bänk medan Lill-Skruttan lekte. Sedan fortsatte vi promenaden genom Parken söderut förbi The Reservoir. Lite glass respektive drickapaus blev det innan vi sade hejdå och promenerade vidare åt varsit håll. De västerut och vi österut. Jag hoppas vi ska hinna ses ytterligare en gång innan de drar vidare till DC.

Red Rooster

En "bread basket" här i USA innehåller mest "kaffebröd"...

M och Jenny

T och jag.

Lill-Skruttan med M´s solglasögon.

Litet charmtroll

Corn bread, Yard bird, Scrambled eggs med chorizo samt Jerk Bacon.




På väg igen efter brunchen.

Några snap shots av Harlem

Här uppe går de flesta i kyrkan på söndagarna och det är vanligt att se familjer uppklädda till tänderna innan och efter gudstjänsterna. kvinnorna ofta i fina klänningar och alla möjliga hattar. Barnen inte sällan i slips och finklänning. Ja, inte tillsammans då...

Vi diskuterade om detta är Harlems motsvarighet till den nya svenska pizzatrenden - "hamburgertallrik PÅ pizzan" (!!) som T berättade för oss var otroligt poppis i Sverige just nu....

Inne i norra delen av Central Park.


Någons båt??



En av de lummiga alléerna i Central Park Conservatory Garden.



Här lektes det en del med vatten!


Självklart skulle denna stolsgunga testas.

Staden runt parken. Här skymtar man husen vid The Reservoir.



Cool tjej!


Glass och drickapaus.

Jag hade inte stegmätaren på mig i söndags, men det borde jag ha haft. För jag tror vi gick rätt långt. Hela vägen från Red Rooster, genom Parken och hem. Sedan promenerade jag även med en kompis och hennes hund på eftermiddagen en stund. Lill-Skruttan och M gick och lekte med en av Skruttans kompisar. Jag kom dit lite senare jag med och avlöste M som då gick till jobbet. Kan säga att vi alla var rätt möra när det började närma sig läggdags... En lång och aktiv söndag.

16 kommentarer:

Charlie sa ... sa...

Vilken fin dag! Ellas klänning är jättesöt, har kanske skrivit det redan men det är värt att skrivas igen. Härliga bilder på M och E på Red Rooster, ja på er alla och er sköna promenad också.

Det har ju skrivits mycket om restaurangen så jag tycker det var spännande att ni gick dit. Var det prisvärt?

Kram!

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja visst är klänningen fin! Hon fick den förra året i födelsedagspresent men då var den för stor så nu har hon börjat använda den i år istället! Jag älskar färgerna!!! :-)
Jag tycker att stället var himla trevligt, men maten var inte såpass bra som man är van vid på ett ställe som detta. Å andra sidan var priserna inte mycket värre än på många mer mediokra ställen än detta så jo det var väl ok vad gäller prisvärdheten. Sedan kan jag inte uttala mig om det skulle varit annorlunda om man t ex ätit middag här istället för brunch. Mycket av brunchrätterna låg på runt 15 dollar i snitt ungefär.
Kram!!!

Millan sa...

Vilken harlig dag!! Att prommenera en massa ar helt klart min grej. Gillar att ga langa strackor och samtidigt umgas med folk och bara ta det lugnt. Lunchen lat ocksa trevlig aven om det alltid ar lite trist nar man inte blir sa dar imponerad av maten. Jag blir alltid lite besviken om man kanner att maten man koper ute ar sant man sjalv skulle kunna laga till hemma. Man vill ju ha det dar lilla extra som sagt!

vilket underbart vader ni verkar ha. Jag blir lite avis!

Kram
Millan

Desiree sa...

Jag hade nog också förväntat mig det lilla extra från en sådan resturang som Red Rooster. Maten är ju det absolut viktigaste även om självklart även service och miljö är betydelsefulla. Ha ha ja det var inte mycket än fika och sötebröd i denna bread basket som du skrev. Grovt, gott och osötat bröd är ju inte något man blir bortskämd med i USA. Men det blev ju en härlig brunch ändå i goda vänners lag. Vilken nice promenad ni fick sedan. Skönt med alla lummiga parker som finns i NY dit man kan söka sig till skuggan. Det är ju toppen att det finns gott om vatten som de små kan leka med också. Jag minns också i Alabama att man kunde se alla möjliga människor som var finklädda just på söndagar då de varit i kyrkan. Var alltid lite extra roligt att handla på Costco då för man fick se folk som kom uppklädda till tänderna direkt från kyrkan för att storhandla.
Kram!

Trillingnöten sa...

Härligt! Trist att maten inte var som ni förväntade er! Det kan lätt blir så när man bor i just NY, en matmetropol utan dess like :) Hade jag varit där, som nu är van vid vårt skrala utbud i småstan, hade jag nog känt annorlunda än dig :)
Ni får gå dit flera gånger :)

Saltistjejen sa...

Millan,
ja det är jättehärligt när man kan gå omkring samtidigt som man pratar. Man ser en massa och man kommer till lite olika platser. Det var kanske inte så att man skulle kunnat laga maten själv hemma, men jag hade förväntat mig mer av Samuelsson ändå. Vädret här är VARMT. Jag tycker det är för varmt nu faktiskt och är lite trött på den här hettan. Men så är det varje sommar här. Fördelen med det är väl ATT det ändå alltid BLIR sommar och varmt, men nu skulle jag inte ha ngt emot ungefär 20 grader svalare eller så ;-)
Kramar!


Desiree,
japp jag tycker att man ska få det där lilla extra när man går till en restaurang som har en såpass stor och känd kock som Samuelsson. Men men.... Och ja gott "riktigt" bröd är det inte helt lätt att få tag på här även om det går... Men brunchen var riktigt bra ändå och jag gillar som sagt att stämning och personal var så skön! Det är också viktigt tycker jag. Var på en sushirestaurang här för flera år sedan som är känd för sin goda sushi. Den VAR god men personalen var så SUR att jag aldrig gick dit igen. Man kände sig nästan ovälkommen och sådant gillar jag inte heller oavsett hur bra maten är.
Och att se finklädda familjer på väg till eller från kyrkan känns så exotiskt för en svensk på något vis.
Kram!!


Trillingnöten,
hahaha jo visst är det så att ens standards har höjts ang maten och tillgången till det enorma utbud som finns här. ;-)
Kramar!!

Taina sa...

Himmelens vad du har gått och gått och gått. Bra med stegräknare för då får man liksom lite bevis..hehehe.

Kul att träffa Jenny. Jag är förvånad att ni inte sprang genom stan med tanke på att hon springer en hel del.

Hahaha, skrattade åt den där stolsgungan. En sådan har jag också provat. Tur att jag inte fastnade!
KRAMAR!!

Saltistjejen sa...

Taina,
hahahaha HON springer varje dag hon! Och T. Men inte jag inte. Och särskilt inte i den här hettan!!!!!! Jätteroligt har det varit att få träffa dem iallafall. Urmysiga båda två! :-)
Så du har provat gungan! Himmel! Det skulle jag inte våga tror jag. Tänk om den skulle ramla ner!! ;-)
Kraaam!

Fröken Anki sa...

Åh vilken härlig dag, och som vanligt fina bilde!
Kul med ännu en öyckad bloggträff.

Här har det också varit varmt i några dagar. Skönt att ha ac inne som sagt. Idag regnar det dock! Fast det är fortfarande rätt varmt. Kanske vågar ta en prommis lite senare ändå.

Skönt att det ordnade sig med korr-läsningen. Ja visst är det otroligt att man hittar småfel även efter de många genomläsningar man gör. Nåja, nu håller vi tummarna för att allt är rätt så den kan publiceras!

Ha en fin onsdag!
Kram

Saltistjejen sa...

Fröken Anki,
tack! Ja det var en jättehärlig dag!! Och roligt att träffa Jenny ich T! Vi har det fortfarande hett här. Inget regn än men lite molnigare idag vilket jag tycker är skönt!
Och ja det var skönt att allt ordnade sig med artikeln.
KRAM!

pratglad sa...

Det är väl en sanning med modifikation att hamburgare på pizza är poppis... men pinsamt vanligt är det i alla fall... gaaaaaa!

Och FINklädd var jag också när jag gick till kyrkan som liten... klänning och finskor skulle det vara! Ser fortfarande till att se prydlig ut när jag går i gudstjänst, men kanske inte LIKA uppklädd som jag var som liten....

*kramar*

Petchie75 sa...

Ha ha, nu fattar jag vad jag hela tiden har tänkt på när jag läst om ert Red Rooster-besök - Red Lobster :D :D Inte riktigt samma sorts restaurang! Tråkigt att maten inte var bättre men kanske ni får ge à-la-carte-menyn en chans?
Vilken härlig söndag, avslappnad och motion samtidigt med trevligt sällskap. NYC är ju verkligen en stad man kan GÅ i en massa utan att man inser det förrän efteråt hur långt man gått.
KRAM!

Saltistjejen sa...

Pratglad,
hahahaaaa kanske beror det på VAR i Sverige man bor??? ;-) jag blev iallafall rätt förvånad över ATT det finns! :-)
Vad roligt att du fortfarande klär upp dig lite inför gudstjänsterna! Sådant tycker jag känns fint. Att visa att det är högtidligt på något vis. :-)
Kramar!!


Petra,
hahaha NEJ DET hade varit lite annorlunda!!!!!!!! :-D
Red Lobster är ju inte riktigt Marcus Samuelsson...?! ;-) Haha!
Ja, vi får se. Och som sagt det var inte DÅLIG mat bara inte så bra som jag hade hoppats och förväntat mig. Men som sagt, kanske är man bortskämd här i matstaden NYC...?
Och visst är det en underbar stad att bara flanera i. Se och insupa atmosfären. Härligt!
Kramar!

Livet enligt Jenny sa...

Åh tänk att vi drog iväg dig på ännu en långprommis idag!!! :D Hahahaha Har varit kanonkul att träffas och jag hoppas verkligen det blir fler gånger! Vart hän i världen det än blir...;)
Kramen

Saltistjejen sa...

Jenny,
äsch SÅ lång var väl inte promenaden idag direkt??? :-)
och självklart måste vi ses igen. vart och när det nu blir. Tills dess får vi hålla kontakten via internet!!! :-)
och du skicka gärna din adress ska jag skicka böckerna till dig!
KRAM!

Anna, Fair and True sa...

Härliga bilder från NYC som vanligt! Kanske restaurangen är bättre att gå till för middag på kvällen. Peter och jag är också oerhört bortskämda med mat, ffa från Stockholm men även andra ställen. Så på bröllopet vi var på härom helgen som ändå var på Elfvik gård som anordnar bröllop varje helg var vi väldigt besvikna. Visst är det svårt att göra mat till 100 pers men å det är ju samtidigt det de ska vara bra på.

Den nya pizzatrenden?? Har jag helt missat!