torsdag, november 17, 2011

Barnes & Noble Bookfair

Så är det återigen dags för den årliga "Book Fair" som anordnas av Lill-Skruttans dagis. Liksom tidigare år är det via den stora bokkedjan Barnes & Nobles. Det kommer vara uppdelat på två olika sätt. Dels kommer det att vara en heldag nu på lördag då även barnens musikpedagog Bari Koral kommer att ha en konsert i bokaffären på 86:e gatan här på Upper East Side. En del av allt man köper i affären den dagen (böcker, leksaker även fika i kafeterian) kommer att gå direkt till dagiset så länge man berättar i kassan att man vill bidra till vår Book Fair. De olika dagisrummen brukar även ha önskelistor framme på böcker som man som förälder kan köpa och donera till sitt barns rum. En jättebra idé tycker jag! Vi brukar ofta ge 1-2 böcker till Lill-Skruttans rum.

Dels kommer denna Book Fair även pågå online. Då ända fram till Thanksgiving nästa vecka. Alltså till och med torsdag 24 november. Detta gillar jag eftersom även de som inte har möjlighet att komma till den Barnes & Noble-affären nu på lördag då ändå kan bidra.

Om någon eller några av er där ute planerar att köpa böcker från Barnes & Noble (kanske via deras onlinetjänst) nu mellan denna lördag (17 november) till torsdag nästa vecka (24 november) får ni mer än gärna ange vår kod vid köpet. Isåfall kommer Barnes & Noble att ge en del av kostnaden till vårt dagis så att ert inköp direkt bidrar till Lill-Skruttans dagis. Det tackar vi isåfall ödmjukast för! Jag har ingen aning om ifall det går bra att handla på det viset från Sverige men om några av familj och vänner i Sverige är intresserade att bidra så hör gärna av er till mig så kan jag annars lägga in en beställning för er del. Bara jag vet vilka böcker eller andra varor ni vill ha.

Själv har jag en liten lista på bokinköp jag vill göra. Dels till mig själv och dels som julklappar! Barnes & Noble har ju även andra saker som filmer, musik, spel och leksaker så det är ett bra tillfälle att även handla lite till jul eller kommande födelsedagskalas, så det brukar jag ofta passa på att göra.

Tidigare år har det sett ut ungefär såhär när vi varit på detta event.
November 2008 - Lill-Skruttan var då ett halvår.

November 2009 - lite mer fart i benen året efter.

Detta var vid förra årets konsert. Det gick lite vilt till bitvis....

Snart ska jag iväg på PA Board möte. Det kommer nog mest bli diskussioner kring kommande Book Fair samt andra fundraising events nu under hösten. Några som varit och andra som ska komma innan jul. Såhär långt tycker jag det varit roligt att vara en del av "styrelsen" på dagiset eftersom man får en annan insikt i verksamheten. Och man kan försöka att påverka och bidra på olika vis. Helt klart känner man sig mer delaktig. Och det gillar jag. Ikväll blir det sedan lite "barnvakteri" igen. Vi ska hämta en av Lill-Skruttans kompisar på dagis och ta med henne hem. Hennes föräldrar behövde båda jobba sent ikväll så det blir middag med tjejerna här hemma och sedan lek. Både Lill-Skruttan och hennes kompis var helt exalterade över detta nu i morse. Det är verkligen kalasbra att man kan hjälpas åt på det här viset med varandras barn. Särskilt som de flesta av oss här ju bor långt från t ex far- och morföräldrar som kan ställa upp.


*) För er som vill prova att köpa själva online kan ni klicka på första bilden (flygbladet) här ovan så kommer ni kunna läsa hur ni ska göra, samt vilken kod som ska skrivas in.

9 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Jösses är det redan dags!!! Det verkar så jättemysigt!!!

KARLAVAGNEN sa...

Helt annat tips till dig som bor i NYC....
http://femtiotalsjakten.blogg.se/2011/november/tjusigt-pa-17e-gatan-nyc-butiker-del-i.html

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
tack för tipset!! Ska kola upp det! :-)
Kram!

Annika sa...

Ja, det där gillar vi!! BN är så BRA på att sponsra skolor och dagis!! Love BN!! Som du säger har de ju så mkt mer än bara böcker.
Hoppas dagiset kan dra in massor!!
OM jag ska köpa ngt online på BN så LOVAR jag att ange er kod.
KRAM!!

Västmanländskan sa...

Men vilken otroligt bra grej!

Lotta sa...

Så himla bra. Love BN too! Amrisarna är så bra på såna här events och maxa olika tillfällen och ge bidrag.

Håller tummarna att det blir bra utdelning. Har ni något mål ni satt upp?

Kramar!!

Saltistjejen sa...

Annika,
javisst är det BRA! jag gillar det jättemycket! tack okås för att du kan tänka på oden OM du skulle köpa något på B&N under den här perioden. :-)
Kram!!


Västmanländskan,
japp jag tycjer det är super, och ngt som svenska förskolor och skolor skulle kunna ha nytta av också.
:-)


Lotta,
javisst är B&N super!!! Amrisar är otroligt bra på detta med events och att försöka engagera föräldrar och andra i olika saker på skolor och dagis. Vi har inget speciellt mål men hoppas kunna få in såpass mycket att vi "hoppar upp" lite i B&N's "stege" som de har för det innebär att man får "lite mer för pengarna". :-)
Kram!!

finelinan sa...

Vilket bra initiativ. Varför finns det inte sånt i Sverige? Inget ont om svenska förskolor och skolor, men överlag tycker jag att utländska dito verkar vara mycket mer aktiva i barnen med aktiviteter osv. Och för att inte tala om aktiviteter efter skoltid när barnen börjar skolan sen. Här är det bara ett fritids som gäller, ingen pedagogik alls. Nej, jag hade mer än gärna sett att förskolor och skolor här tog efter...

Saltistjejen sa...

finelinan,
ja jag gillar sådant jättemycket och tycker att svenska skolor och dagis skulle kunna ta efter en del av de amerikanska eventen. Visst jag vet att man i Sverige pratar om att allt ska bekostas med skattemedel, men ändå känns det som om sådana här saker även handlar mycket om själva engagemanget och känslan för sin skola/förskola. :-)