torsdag, november 10, 2011

Glad, lättad, trött och lite besviken (i just den ordningen)

Så är jag tillbaka efter dagens lilla eldprov. Det hela gick otroligt mycket bättre än jag någonsin vågat hoppats innan. Självklart kändes det lite nervöst i morse. Och jag var inte helt avslappnad när jag stegade in i det stora huset och åkte upp de sjutton våningarna. Men jag blev otroligt väl mottagen och när jag sedan satt och väntade på att få komma in till den första personen jag skulle träffa på mitt schema kollade jag snabbt mail och blogg på telefonen. Där hade ni skickat så otroligt fina kommentarer om tummar och stöd att jag blev alldeles varm i magen. Dessutom hade jag fått en hel drös med uppmuntrande kommentarer på FB och allt detta gjorde att jag blev alldeles varm av glädje och faktiskt satt där i skinnsoffan och log. En skön känsla att ha med sig inför ett sådant här besök. TACK TACK TACK alla ni Gulliga Sötingar där ute som tänkt på mig idag och skickat så fina hälsningar! Tack för ert stöd och era tummar! Det betyder faktiskt jättemycket!

Känslan jag har med mig nu efteråt är tudelad. Det positiva är att jag känner att jag gjorde så bra ifrån mig som jag kunde. Alltså jag tycker att det kändes bra. Att jag fick bra kontakt med i stort sett alla jag träffade. Att jag kunde svara på de frågor de undrade. Att jag kunde berätta för dem om min bakgrund, mina forskningsprojekt och även förmedla till dem mycket av mina tankar och lite av vem jag är som person. Det kändes bra! Jag skulle till och med kunna sträcka mig såpass långt som att säga att jag hade riktigt roligt! Det negativa är dock att jag fick reda på att deras rekryteringsprocess är rätt seg. Att de inte alls kör efter de "standardsätt" som många gör här, där det oftast handlar om snabba ryck. Men inte på det här företaget. Alltså lär jag inte kunna få något som helst besked snart vilket är väldigt frustrerande. Av flera skäl. Men, det finns inget jag kan göra åt detta. Så jag ska försöka att se det positivt ändå. Tänka på att jag har gjort vad jag kunnat och känner mig nöjd med min insats så långt. Dels det arbetsprov jag gjorde förrförra veckan vilket var grunden till att de kallade mig till intervju, och dels att intervjun idag gick såpass bra som den gjorde. Och jag känner dessutom att erfarenheterna från denna intervjun är något jag definitivt kan ha med mig framöver vid kommande eventuella intervjuer. Om det blir några fler. Skönt att ha i bagaget. Nu får vi vänta och se.

Känner mig dock helt urlakad efter att ha pratat med och lyssnat koncentrerat på sju personer utan paus från halv tiotiden i morse till ettiden. Det känns som om jag varit på ett mingelpartaj i dagarna tre.... Trots att det faktiskt handlade om en intervju och endast i tre och en halv timme. Men nu blir det lite vila tror jag. Kaffe har jag redan hunnit slurka i mig. Sist men inte minst: TACK igen!!!!


Bilden är från i morse. I min businessklädsel. Så ovant var det att ha skjorta (blus?) och kavaj. Det kändes nästan som om jag skulle på maskerad. Kan meddela att det första jag gjorde när jag kom hem var att byta om.... 

22 kommentarer:

Victoria sa...

Tråkigt att det kommer ta lång tid innan du får besked, men du fick i alla fall inte ett nej!
Du är jättefin i din "business suit" men jag förstår att det känns ovant att vara klädd så.

Ha en trevlig helg och många kramar//Vic

Fröken fräken sa...

Hoppas bara att du slipper vänta för länge och att du får ett positivt besked.
Jag tycker också att du såg bra ut i din businessklädsel

Kram

Saltistjejen sa...

Vic,
ja det kändes lite trist med tanke på att jag hoppats på ett snabbt besked. men men det är som det är.
Tack också för att du gillar min businessklädsel. :-)
Kram!


Fröken Fräken.
ja vi får se som sagt....
Kul att du gillade mina kläder. Jag tycker själv att det såg helt ok ut, men är bara inte van att gå klädd så. Alltså kände jag mig nästan lite "utklädd". ;-)
Kramar!

Annika sa...

Nu är det över! SKÖNT!
Och det är ju tråkigt att du ska behöva vänta länge nu, men det är vad det är. Du gjorde toppen ifrån dig och kan vara stolt.
DU är snygg i sina businesskläder, Saltis! Indeed!
Kram

Saltistjejen sa...

Annika,
ja det är skönt att det är över. För denna gången. Och det känns bra att det gick såpass bra som det gjorde. Tycker jag. :-) Tack för ditt stöd Annika!!!!
Sedan får vi se hur lång väntan det blir men jag räknar med rätt lång tid.
När är det du kommer till New York??
Kramar!!

Lotta sa...

Wow, så duktig du är och du har som du skriver gett 100% - bra jobbat! Försök och slappna av nu, det behöver du. Lita på din känsla att det har gått jättebra. Du ska aldrig vara där i över tre timmar och möta sju personer om de inte var mycket intresserade av dig.

Jag tror det här går vägen!!

Kramar och unna dig nu att vila och njuta av din insats!

Petra H sa...

Vad fin du var! Och vad skönt att du kände att du gjort bra ifrån dig, något mer kan man ju inte göra! Nu är det ur dina händer och hoppas att du kan fokusera på annat medan du väntar på besked... Lättare sagt än gjort! Jag fortsätter att hålla tummarna för du förtjänar ddet bästa! Stor kram

Trillingnöten sa...

Jag förstår känslan! :) En ganska skön känsla så där efteråt! Vad skönt att det gick så bra. Trist att behöva vänta nu...i och för sig var det samma sak när jag fick mitt nuvarande jobb. De var inte så snabba, men efter ett par månader var jobbet mitt och nu har jag varit där i tre år...inte illa pinkat, så hopp finns!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
tack Gulle-du! men tyvärr så har jag förstått att deras rekryteringsprocess inte riktigt är "standard" så jag är inte så säker på hur det kommer att se ut framöver. Däremot är jag glad att det gick såpass bra som det gjorde och jag känner verkligen att oavsett vad detta ger så har jag lärt mig massor och det känns som om denna erfarenhet blir otroligt bra att ta med sig inför eventuella kommande intervjuer. :-)
Tack!!
Kramar!!


Petra,
japp det känns superskönt. Man kan som sagt inte göra mer än sitt bästa och sedan får man se hur långt det kan räcka. :-)
Vad söt du är också! Tack för tummarna!!!
Kramis!


Trillingnöten,
ja det är en härlig känsla efteråt när man har lyckats prestera på ett sätt som känns bra och man vet att man inte kunde gjort det bättre. Kul att du trivts så bra också på ditt jobb att du nu varit där i 3 år! :-)
Kram!

Pettas sa...

Här går jag fortfarande med tummarna upp!:)
Nu får du affirmera så det står härliga till under tiden som du väntar på besked!

Kramar!

Desiree sa...

Vad snygg du var. Jag tycker du ska känna dig jättenöjd och stolt över din insats. Du gjorde ditt bästa och du gjorde bra ifrån dig och mer än så kan man inte göra. Nu ligger bollen hos dem. Vi fortsätter hålla tummarna för att de hör av sig och kommer med ett erbjudande. Sa det något alls om när de kunde tänkas höra av sig? Synd att det är så segt men inte mycket du kan göra. Du har fått en bra erfarenhet och detta kanske mycket väl leder till något.
Ha en fin helg och pusta ut nu. Det är du så värd.
Kram!

Millan sa...

Aha.. ja det dar med att vanta pa nagot ar inte min starka sida sa det skulle nog gora mig lite smatt tokig att ga och vanta pa sadana har besked. Men.. jatteskont att du ar nojd med dagen och din insats!! Jag fortsatter halla tummarna och hoppas att det trots allt inte tar allt for lang tid for dem att i alla fall hora av sig!

Forstar att du var trott nar du kom hem. Det blir ju sa nar all spanning slapper ocksa.. man blir ju helt slut!

Kram!

Saltistjejen sa...

Pettas,
haha ja men det var gulligt av dig! :-)
Idag blir det en vilodag helt klart. Skönt!
Kramar och ha en fin helg!


Desiree,
tack vad du är gullig! Ja, jag känner mig nöjd över gårdagens insats faktiskt. Men jag blev bara lite besviken för jag hade hoppats få höra om en annorlunda rekryteringsprocess men det är som det är.
Nu ska jag faktiskt vila idag och njuta av att jag har den här nya erfarenheten.
Kram!!!


Millan,
nej det är inte alls något drömläge tycker jag. Av olika anledningar. Men det finns inget jag kan göra åt saken så vi får se.Tack för dina fortsatt hållna tummar!!
Kram och hoppas ni får en härlig helg!

Loppan flyttar västerut... sa...

Snyggo, vad fin och stilig du var, hur bra som helst. Jag är säker på att du gjort ett väldigt gott intryck eftersom du fick vara där så länge. Trist att det tar så lång tid innan du får besken, lite klämkäckt kan man ju säga: den som väntar på nåt gott, eller varför inte; inga nyheter är goda nyheter. Åh, jag vet inte. Jag tror på dej och hoppas att du snarare än kvickt får besked.Njut nu av din prestation och ha en riktigt mysig helg!

Kram

Saltistjejen sa...

Loppan,
tack!! haha vad söt du är! ja vi får se hur allt går. Just nu är det ju inget jag själv kan göra för tillfället. mer än vänta.
Kram och ha en toppenhelg!

Taina sa...

Nä men, jag försöker läsa ikapp och vad får jag se då? Vad KUL att du kommit till intervju!!! Himla kul att dessutom gått bra. Nu håller vi tummar och tår för att de ska höra av sig snart. Med positiva besked såklart! Snygg du var då!!!!

KRAMISAR

Saltistjejen sa...

Taina,
haha tack vännen!! :-) Ja vi får se. Jag var ju på en annan intervju förra veckan och jag gissar att jag lär få höra av dem snart, medan de under intervjun igår sa att deras besked lär dröja.
Kram!

Fröken Anki sa...

Förstår att det känns frustrerande att det kommer ta tid att få svar. Men de talade ju iaf om att det skulle ta tid! :)

Håller tummarna för att det ska gå vägen. Skönt att du var nöjd med din insats själv. Det lyste säkert igenom och en säker person är ju attraktiv att anställa. Klart dom vill ha dig!

Kram

P.s. Du ser väldigt business ut! ;) snyggt! Fast allt klär ju en skönhet.

Karin sa...

Spännande värre! Som du sa så är det en väldigt bra erfarenhet att gå på intervjuer. Jämför jag den första intervjun jag var på med mina senaste så är det en otrolig skillnad i mitt lugn och mina förväntningar, vilket jag tror avspeglar sig i samtalen.
Ser fram emot att höra hur det hela fortskrider, men kom ihåg att det även är DU som ska välja huruvida DU vill jobba med dem, inte bara tvärt om :)
<3

Saltistjejen sa...

Fröken Anki,
Hahahaa! tack! Vad du är rolig!
Ja sedan känns det lite jobbigt att det inte var en "vanlig" rekryteringsprocess. Men som du säger så är det bättre att veta än att undra över varför de aldrig hör av sig. Nu får vi se. Oc självklart känns det bra att man gjorde bra ifrån sig OCH lärde sig en massa under tiden också.
Kram!


Karin,
ja nu är det spännande. Och som du säger är det så otroligt bra med intervjuerfarenhet! Jag tycker jag lärde mig massor bara under denna. Så jag kan tänka mig att ju mer erfarenhet man har desto bättre och mer avslappnad blir man inför andra intervjuer eller sådana situationer.
Och visst har du rätt i att det är från två håll. De ska vilja ha en och man ska själv vilja jobba där. Nu kändes det väldigt bra så jag skulle verkligen gärna ta jobbet där om jag blev erbjuden det. Men som sagt, nu väntar jag på besked. Även från jobbet jag var på intervju för förra veckan.
Kram och ha nu en riktigt skön helg!!

Anna, Fair and True sa...

Om du nu inte skulle få full pott så att säga (vilket vi såklart håller tummarna för) så kommer du definitivt att ha den erfarenheten i bagaget! Det är ju så svårt med intervjuteknik om man aldrig får öva! Vad var det för arbetsprov förresten?

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
japp det känns som en jättebra erfarenhet oavsett utgång faktiskt. Självklart skulle jag vilja att det gav mig ett jobb men om inte så känner jag mig mycket bättre förberedd och säker inför eventuella framtida intervjuer. :-)
Arbetsprovet var ett "skrivtest" där jag skulle summera två kliniskt vetenskapliga artiklar. Det kändes bra att det gick såpass bra eftersom detta är lite nytt för mig. Att läsa kliniska saker och såklart att skriva om dem. Men som sagt, jag blev otroligt glad att jag fixade det för det gav mig själv en liten personlig kick att jag kan fixa sådant! Och eftersom jag är intresserad av framtida skrivjobb kändes det extra bra. :-)
Kram!!