måndag, november 21, 2011

Helg med konsert, Book Fair och mycket lek

Helgen har varit bra! Riktigt mysig. Igen. I lördags var vi på Barnes & Nobles där dagiset hade sin Book Fair. Först konsert med Bari Koral och efter det hängde vi kvar ett tag och Lill-Skruttan lekte med kompisen O. Vi vuxna drack kaffe och läste sedan böcker med tjejerna. Vi handlade en del. Dels en bok till tjejernas Green Room (vi köpte "Don't let the Pigeon stay up late" av Mo Willems vilken stod på rummets Önskelista) och sedan lite juklappar och presenter. Jag kommer även att köpa lite på B&N's onlinetjänst också och därmed bidra till denna Book Fair. Men det gör jag nog nu i veckan.

Konserten med Bari

Lill-Skruttan med kompisen O och O's pappa.

Boken vi köpte till Green Room (bilden från nätet). Vi köpte "The Pigeon finds a hot dog" till Lill-Skruttan förra året och den tycker hon är jättebra så detta kändes som ett bra köp till dagiset.

Idag söndag, började vi förmiddagen med att Grannarna tittade förbi. Först W med sin mamma C, men hon var tvungen att gå efter ett tag och då stannade W kvar. Hans pappa J kom in efter ett tag och vi drack lite kaffe medan barnen lekte. M var tvungen att jobba så han försvann redan innan W's mamma gick så när Grannarna gick hem för att äta lunch roade Lill-Skruttan och jag oss själva ett tag. Det gick jättefint eftersom hon var på ett strålande humör. En hel del bus och mys, lek och bokläsning blev det innan M kom hem och vi åt lunch. Sedan promenerade vi ner till Svenska Kyrkan igen och drack glögg och åt pepparkakor och saffransbröd. Där träffade jag även en av de personer jag lärde känna på min skrivkurs i våras vilket var himla skoj. Hoppas vi kan ses igen om inte alltför länge.

Jag fascineras så ofta av hur bra W och Lill-Skruttan leker tillsammans. Här var de "doctors because the crocodile was very sick." Så söta! Lill-Skruttan lyssnar med stetoskopet (både på huvudet och senare på ryggen av krokodilen) medan W kollar tempen.

Sedan blev det mer lek med ormarna!

Och Lill-Skruttan visade även W hur hon byggt Lightning McQueen i lego (manualen).

Kvällen var också himla lyckad. Tidig middag, bad för Lill-Skruttan och sedan gick M tillbaks till jobbet. Jag och Lill-Skruttan träffade O och hennes mamma i Lekrummet och där lekte tjejerna för fullt. Även de leker oftast så otroligt bra tillsammans att man bara häpnar. Vilken fantasi och vilken energi! Vi var där i nästan en och en halv timme, och när vi kom hem var klockan en bra bit över 20. Då blev det pyjamas och sedan mys i soffan. Godnattsagan var Tove Janssons "Vem ska trösta Knyttet" och när jag hade två sidor kvar sa Lill-Skruttan "Mamma, nu får du bläddra!" sedan vände hon sig om på magen och när jag slog ihop boken sov hon redan.

M kom hem strax efter det och vi kollade ytterligare ett avsnitt av "American Horror Stories". En otroligt bra serie som går just nu. Vi har dock köpt avsnitten från iTunes och för er som gillar lite smygskräck och relationsdraman rekommenderas jag den verkligen! Så bra!!

Denna veckan är det Thanksgiving. Den största helgen här i USA skulle jag vilja säga. Just för att den inte är kopplad till någon religion så firas den av de allra allra flesta amerikaner. Oavsett om man är kristen, jude, muslim eller buddist. Det är en typisk familjetradition och som icke-amerikan utan någon koppling till någon amerikansk släkt eller familj så känner jag inte alls lika stort inför denna högtid som de som har det. Helt naturligt. Men jag har ändå lärt mig uppskatta och tycka om denna tradition under våra år här. Den känns otroligt avslappnad. Och vi har varje år firat den med vänner. Vilket inte är fy skam. Som utlandssvensk har ju många av ens vänner här fått ta en mycket stor plats, och vissa har blivit lite som familj. Så det känns naturligt att fira tillsammans med just vänner. Men först är det tre vanliga dagar. Och jag ska såklart försöka ut och springa igen, åtminstone en av dessa.

5 kommentarer:

Katarina sa...

Er helg ser ut att ha varit jätte mysig! Jag ser att även du laddar inför thanksgiving! Jag har i år lovat att göra lite europeiska rätter och så ska det få bli!

Kram

Desiree sa...

Mysig helg. Eran bookfair som ni har varje år är verkligen lyckad på alla sätt. Lite första advent fick du också fira redan denna helgen med glögg. Ja Thanksgiving gillar jag. Vi ska nog fixa lite Thanksgiving dinner här iallafall. Det är kul att köra med lite amerikanska traditioner här också.
Kram!

Taina sa...

Ni hinner med mycket under helgerna! Marknader och book fairs och lek och umgås med vänner. Tänk vad många vänner Lill-Skruttan har. Ni bor verkligen på ett perfekt ställe. Och allt verkar flyta på så naturligt det här med att komma och gå och träffas. Precis så ska det vara. Att barnen leker så bra beror nog på att de är så trygga i den här miljön och med varandra.

Vad gäller Thanksgiving så är det en STOR helg här. De pratar och tjatar om den nästan mer än julen tycker jag. Vi är bjudna till till 3 ställen men hinner med bara ett. Det kan bli lite fööööör mycket kalkon. Hahahahaha!

Ha det så bra!

KRAMAR

Annika sa...

Ni fick en finfin helg, verkligen!
Och ni hann med mkt, som vanligt.

Det är en skön vecka med helgkänsla. GILLAR!
Och visst, Thanksgiving är den största helgen på hela året.
jag ÄLSKAR den!
Kul att du också gillar den.

American Horror Stories...
TÖRS INTE SE!!!
Ja, det är sant. Jag har hört att den är så OTROLIGT BRA!!
Peter gillar den då han tittar.
Varför är jag så feeeeeeg!!
Jag gillar ju skräck, egentligen...

Kramar!!!

Saltistjejen sa...

Katarina,
ja den var innehållsrik men ändå skön på något vis. Haha, Thanksgiving ja.... laddar och laddar jag vet inte riktigt. Men det ska bli mysigt tycker jag!
Kul att du ska laga europeiskt!
Kram!


Desiree,
såklart ni ska fira Thanksgiving! Ni är ju båda amerikaner ju!!!! :-)
Kram!!


Taina,
jo det hinns med en del. Som för er ju haha! det är faktiskt otroligt härligt att ha vänner på så nära håll. Särskilt nu när hon ännu är så liten att hon inte själv kan ta sig till vänner utan man följer med. Tyvärr ska grannarna flytta snart och det sörjer vi. :-(
T-giving är stor. Enorm här. Men det är rätt skoj tycker jag även om jag inte riktigt har någon känslomässig koppling till helgen på det vis som amerikanerna själva, eller de som har amerikanska familjer. Men jag gillar ändå helgen! En bra upptakt till julen!
Kram!


Annika,
ja det var en riktigt bra helg.
Veckan nu känns skön tycker även jag.Och Thanksgiving är ju enormt stor här. Jag förstår att du verkligen älskar den. Själv har jag inte riktigt samma känslomässiga anknytning till den här helgen men har ändå verkligen lärt mig tycka om den. Men jag tror det är väldigt annorlunda om man har amerikansk familj och släkt. :-)
American Horror Stories är sååå BRA! Jag gillar ju skräck och detta är snygg gjort, det är lite småkomplicerat och inte helt "enkelt" att reda ut historien och det gillar jag! :-) Haha, men du Annika, INTROT är egentligen det äskigaste med hela serien. Nu efter att ha sett ett par avsnitt tycker varken jag eller M att en är så himla läksig egentligen. Nu är man mer nyfiken på hur allt ska gå. :-) Så du skulle nog kunna se den om du bara skippar introt. För DET är verkligen INTE mysigt. ;-)
Kramis!!