söndag, november 27, 2011

Första Advent

En aktiv helg går nu mot sitt slut. Gårdagen kommer i ett eget inlägg snart. Här är vad vi gjort idag. Första advent. Vi började med att besöka kompisar som bor ett par kvarter bort och vara med och baka julkakor. Väldigt roligt att träffa dem eftersom det var länge sedan vi såg dem.

Här har vi just anlänt.

En hel del kakor blev det. Fast vi bakade faktiskt inte några utan nöjde oss med att dekorera en del.

Hallå hallå!

Sedan gick vi hem och det blev städning och så pyntade vi lägenheten lite eftersom det ju är Första Advent idag. Ljusstakar och ljusslingor åkte fram. Inte så mycket mer, men det är nog det jag tycker känns mysigast. Att få lite mer ljus nu när den mörka årstiden börjar. Efter städning och pyntning gjorde vi lite glögg och på kvällen kom sedan Grannarna samt Familjen K för att dricka lite glögg och sedan beställde vi hem pizza. Kul att ses igen allihop!

Första ljuset tändes

Glöggen i Grytan

Vårt adventspyntade fönster

Adventsljusstaken vi köpte på Svenska Kyrkans Julbasar förra helgen

Fullt hus

Det kändes bra att få adventsdekorera lite idag och att umgås med vänner. Glöggdoften hänger fortfarande kvar i lägenheten. Just i adventstider kan jag verkligen sakna Sverige. Här blir det aldrig riktigt detsamma tycker jag. Men man gör sitt bästa. Nu är det ny vecka igen. Och jag inser att det verkligen bara är en lite dryg månad kvar på detta året vilket känns otroligt. Tycker denna höst bara sprungit iväg. 

12 kommentarer:

Lotta sa...

NY-advent! Så trevligt med kakbak och lägenheten ser läcker ut. Älskar slingor och adventsljusstakar passar så bra nu när det är mörkt vid 5. Vi har en liten minigran i sovrummet med färgade lampor. Blir glad av den :)

27 dagar kvar till jul. Vart tog hösten vägen??

Kramar!

Saltistjejen sa...

Lotta,
tack!Ja jaust mer "ljus" älskar jag såhär års. Då behövs allt ljus man kan få! :-) Låter fint med liten minigran. Det skulle inte rymmas i vårt sovrum dock. Om det inte var en sådan där liten som man kan ha i bilen hahaha! ;-)
KRAM!

ExPIAtriate wife sa...

Ah vad mysigt! Jag haller med, vid adventstid langtar jag hem. Saknar att promenera i morkret och titta in i alla fina fonster dar det lyser stjarnor och ljusstakar och sedan komma hem och dricka glogg.
Stallde mig och bakade lussekatter dock samt hangde upp lite dekorationer och tog upp ljusstakar.
Det var underbart att se lite sno under resan, det fick mig definitivt i julstamning!
Kram!!

Trillingnöten sa...

Att vara ute på kvällen och kika på alla ljus i fönstren i lla lägenheter tycker jag är så mysigt med Sverige just nu :) DET saknar man. Vad kul med massa kakbak! :) Det gillar jag!

Saltistjejen sa...

ExPIAtriate wife,
ja det är jut det att man är en del av något jag saknar. Alltså rent kulturellt och traditionellt. Vad mysigt med lussekattsbak! Det brukar kunna göra att man får skön advents-, Lucia- och julstämning. Förstår att din resa var fantastisk! På alla möjliga vis!
Kram!!


Trillingnöten,
ja jag saknar att alla liksom firar advent och går in i en annan stämning. Det där "nu ska vi mysa allihop" på något vis ;-)
kram!!

Anne-Marie sa...

Ni verkar ha haft en mycket aktiv och trevlig helg. Roligt! Advent har en speciell känsla tycker jag. Jag minns hur fantastiskt vackert det var i Stockholmsområdet med alla ljusstakar och stjärnor som lyste i fönstren. Såg att ni varit på film och sett "Hugo". Bra med ett tips. Sedan återstår att se om den kommer till lilla Mt Shasta. Inte riktigt samma metropol som du bor i. :) Kramar!

Desiree sa...

Låter himla mysigt med glöggdoft som hänger sig kvar. Tycker ni har pyntat jättefint. Kul med lite julbak och med spontant glöggkalas och mingel. Ja det känns lite overkligt att det bara är en månad kvar på 2011. Har ni några planer för julfirande?
Kramis!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
Ja det har varit en rätt aktiv helg. Kanske mest idag. Hugo var väldigt bra så om den visas i Mt Hasta tycker jag absolut du ska se den!
Advent är speciellt och jag saknar ofta Sverige just i adventstider och Lucia.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det är ju underbara dofter tycker jag. Glöggkryddor. :-)
Tack också! Och ja, visst har det gått väldigt fort detta året tycker jag. Vi har inga direkta planer för julen. Vi kommer vara hemma här vilket känns väldigt skönt faktiskt. Att slippa resa och allt det där.
Kram!

Annika sa...

Åh vad julmysigt i er lgh. Trevligt och fint med ljusstakar och slingor.
Och visst, glöggdoften är otroligt MYSIG!!
Precis som du gör ajg egen glögg och tycker den är SÅ god!
Visst kan man sakna Sverige lite i advent, men julpynt och festlighet ute behöver vi inte sakna.
Jag saknar Sverige som allra mest vid Lucia...
Nu är det ny vecka, och allt det där. Men på lö kommer vi till NYC!!!!
OCH jag ska maila till via FB. Tror det blir svårt med frulle hos er pga allergierna vi alla tre dras med. SÅ synd...
Men vi ses ju på ngt ställe istället!!
Kram!!!!

Taina sa...

Oj vad pyssligt med både bak och julpynt! Här åkte bara staken fram. Ljusst!

KRAMAR!

Saltistjejen sa...

Taina,
ja det blev faktiskt en pysslig dag även om inget av det var planerat innan helgen började.
Kram!